– Opp med hodet!

Leserbrev: Dagens innsender har sett seg lei på det han mener er en ukultur blant United-supporterne.

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Opp med hodet!

Av: Niklas Eriksen

Omtrent 14 dager før premier League endelig sparkes i gang raser diskusjonene på diverse forum, kommentarfelt og sosiale medier. Men i motsetning til tidligere sesongoppkjøringer er stemningen dessverre en helt annen. Jeg husker godt da David Moyes ble utpekt som ny United manager med tittelen «the chosen one».

Jeg vet at mange, inkludert meg selv, gledet seg med spenning og positivitet til sesongstart. Og ja, mange av oss hadde troa. Men så feil kan man ta.

Etter en katastrofal sesong ble Louis van Gaal ansatt som ny United manager. Han henter inn den ene store stjernen etter den andre, og det samme gjorde han sommeren etter. United fans, også her inkludert meg selv, var mer positive enn noen gang.

Jeg vet at mange hadde troen på seriegull under Louis van Gaal, men også her tok vi feil.

Mourinho ankommer så Old Trafford, og tar med seg flere stjernespillere inn portene. På tross av en svak tabellplassering i ligaen hans første sesong så sikret han klubben tre trofeer. Han gjorde det også med en mer direkte spillestil enn den ballbesittende stilen LvG fikk mye kritikk for.

Sesong nummer to under Mourinho starter fantastisk og alt ser bra ut. Fansen er i ekstase og med god grunn. Blant sesongens høydepunkter finner vi seieren mot City etter å ha ligget under 2-0, overtidsdramaet mot Crystal Palace og ikke minst seieren mot Liverpool. Sesongen ender med en 2. Plass og med tap i FA cup finalen.

Ikke en sesong vi kommer til å se lenge tilbake på, men likevel mener jeg vi viser fremgang på flere områder.

På to sesonger med Mourinho har vi fått tre trofeer og en 2. plass i ligaen. Champions League var riktig nok skuffende, og selv om vi burde prestert bedre, så tviler jeg på at noen trodde vi skulle stikke av med trofeet i år. Med alt dette i bakhodet så forundrer det meg at mange supportere er såpass negative som det ser ut som. Faktum er at laget aldri har sett bedre ut siden Ferguson-tiden.

Mitt poeng er at, på tross av bedre resultater enn under noen av Mourinhos to forgjengere, så er negativiteten på et nivå jeg ikke hadde forventet. Alle har rett til å ha sin egen mening om spillestil, spillerkjøp og om hvem som sitter i sjefsstolen.

Det jeg derimot reagerer på er at ingen av de som uttrykker misnøye mot nåværende trener og status har konkrete forslag til hvordan ting kunne vært bedre. Hvilken spillestil vil man helst se? Hvilken trener vil man erstatte Mourinho med for å få ønsket spillestil? Disse spørsmålene forblir ubesvarte fra Mourinhos mange kritikere.

Ferguson var en enestående, og unik manager. Jeg tror aldri fotballverden kommer til å se noe lignende igjen. Ferguson var en offensiv innstilt trener, men husk også at han en gang selv har sagt; «Attack wins you matches, defence wins you titles». Den samme sesongen han sa dette, slapp vi inn 22 mål, seks mål færre enn Mourinhos forrige sesong.

Ferguson sin tid som leder for vår fantastiske klubb er forbi og det må vi akseptere. Vi kommer til å ha mange forskjellige trenere i fremtiden, og vi kommer ikke alltid til å være fornøyd med alt. Jeg mener likevel ikke dagens status rettferdiggjør en del av kritikken som kommer fra flere hold. Faktum er at ting ser litt bedre ut nå enn på lenge. Jeg stiller meg ikke bak alt Mourinho foretar seg taktisk eller på pressekonferanser, men jeg skal gi Mourinho honnør for at han har løftet laget nærmere en ny ligatittel enn noen andre før han har gjort siden Ferguson ga seg.