LESERBREV: Derfor er Moyes feil

Mange prøver å benekte fakta, hevder Sten Åge i dagens leserbrev.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no å teste ut leserbrev som en ny del av nettsiden. Takhøyden er stor, men united.no forbeholder seg retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav om at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt.

Leserbrev kan sendes til [email protected], og du må også fortelle hvor lenge du har vært fan, hvorfor du ble fan, ha fullt navn og fortelle alderen din. De som kommer på trykk vil få beskjed om det før ting publiseres, og vær oppmerksom på at vi nok kun vil publisere ett leserbrev per dag. Send gjerne også reisebrev eller skildringer med bilder også. Det tar vi VELDIG GJERNE imot.

I dagens leserbrev forklarer Sten Åge Andersen hvorfor han mener at David Moyes ikke er riktig manager for Manchester United. Han har også en liten bønn til Glazer-familien.

Jeg blir stadig overrasket over at så mange ukritisk støtter vår manager. Mange prøver å benekte fakta, og finner på alle mulige slags unnskyldninger.

 

Manchester United v Swansea City - Premier League
PAUL SCHOLES – ikke noe stort tap

La meg starte med det enkleste. Det blir hevdet at «troppen» er for dårlig. Etter mitt syn er dette ikke riktig. Vi har vunnet ligaen fem ganger på de sju siste sesongene, med litt flaks hadde vi vunnet sju ganger på rad. Grunnstammen er den samme, som i fjor vant ligaen med 11 poeng. Vi har kun mistet Paul Scholes, det var ikke noe stort tap. Han var ikke fremtredende i vår fantastiske sesong i 2012/2013. Vi har faktisk forsterket troppen. Innkjøp av Fellaini, Zaha og Mata til ca 800 millioner, er en betydelig investering. I tillegg har vi «fått opp» en kanonspiller i Januzaj. Setter vi prisen på han til 200 mill NOK, kan vi si at vi har forsterket med oppmot 1 milliard. At vår eminente manager ikke bruker de riktig, er ikke spilleren sin skyld. Her er det kun snakk om lederskap. 

Her ser dere lagoppstillingen til United mot Arsenal: De Gea, Rafael (Ferdinand), Smalling, Vidic, Evra, Cleverley, Carrick, Valencia, Rooney, Mata, Van Persie.
Arsenal stilte med dette laget; Szczesny, Sanga, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Wilshere, Øzil, Cazorla, Giroud.
Vårt lag er vel minst like bra som som Arsenal sitt? Likevel ligger vi 14. poeng bak i ligaen. Ta å sammenligne Uniteds lagoppstillinger mot lag som; Everton, Tottenham og Liverpool. Har disse lagene en bedre spillerstall enn enn United?

Arsenal v Manchester United - Premier League
Arsenals spillerstall er vel ikke bedre enn Uniteds, spør Sten Åge Andersen

Så er det mange som roper ut at vi må kjøpe nye spillere. Minner dere om at de fleste av United-supporterene har forakt for klubber som Chelsea og Man City, som har kjøpt seg til suksess. Skal vi kaste oss på samme karusell? Si at eierne stiller en mengde penger til disposisjon. Hvorfor skal vi tro at vår eminente manager klarer å kjøpe riktig? De fleste som roser Moyes, roser jo han fordi at han var så god i Everton, pga at han ikke brukte mye penger!

MATA: Kan denne mannen sørge for en mer moderne spillestil?
JUAN MATA – et feilkjøp av Moyes?

Moyes har kjøpt to spillere som har kostet oss ca 650 millioner. Mange mener Fellaini er et feilkjøp, jeg mener at vi bør vente og se før vi konkluderer. Jeg er imidlertid mer kritisk til kjøpet av Mata. Ikke pga at Mata er en dårlig spiller, men fordi at vi alt har flere spillere som kan bekle rollen hans. For meg synes det rart, at når vi trenger en venstreback og en defensiv midtbanespiller, så kjøper vi en offensiv midtbanespiller. Det blir for enkelt å si at «han var ledig på markedet».
I tillegg har kjøpet av Mata medført at Januzaj har mistet sin faste plass på laget. Er det slik dere ønsker at United skal bli; kjøp dyre spillere, sett ut unggutta. Med en slik strategi kan vi glemme å få opp en ny; Beckham, Scholes, Giggs ++.

Hvis United først skal forandre strategien, fra å være en klubb som utvikler spillere, til å bli et «kjøpelag», er det helt åpenbart at vi burde valg Mourinho som ny manager.

Å, så uheldige vi har vært, er et gjennomgangstema. Ta en titt på tabellen, den lyver ikke etter tjueseks kamper. Kanskje var vi litt uheldige mot Stoke og Fulham, vi hadde spillet. Men vi var tilsvarende heldig, både mot Hull og Norwich. Og selv om vi vant mot Cardiff, var de fullt på høyde med oss spillemessig. 

Så til myten om at det er så vanskelig å ta over en klubb. Manageren må få tid på seg sies det. Følgende klubber fikk ny manager sommeren 2013; Man City, Chelsea, Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Napoli, PSG. Ta en titt på de ulike tabellene rundt omkring i Europa. De fleste ligger på tredjeplass og oppover. 

Moyes har gjort en elendig jobb, han er i ferd med å ødelegge grunnlaget som Ferguson nitidig bygde opp. Mange hevder at vi MÅ gi vår eminente manager tillitt. Til det vil jeg si at tillitt er ikke noe du får, det er noe du må gjøre deg fortjent til. 

Kjære Glazer, vær så snill og fri oss fra fra dette marerittet. 

Powered by Labrador CMS