– Budene ikke en fornærmelse

The Suns United-journalist forsvarer Uniteds bud på Fellaini og Baines.

Publisert Sist oppdatert

– En fornærmelse.

Det svarte Everton da Manchester United nylig la inn et bud på 28 millioner pund for Marouane Fellaini og Leighton Baines.

De fleste mente Everton hadde rett.

Fellaini ble verdsatt til 16 millioner pund i den pakka, det samme som Everton betalte for ham for fem år siden. Baines, engelsk landslagsspiller, ble verdsatt til 12 millioner.

Nå forsvarer The Suns United-journalist, Neil Custis, budets størrelse – og også Chelseas forsøk på å få tak i Wayne Rooney.

Tilbud og etterspørsel

– Folk raser: Hvordan kan man by 16 millioner pund for en spiller som akkurat hadde en utkjøpsklausul på 23,5 millioner?

– Jo, fordi ingen utnyttet den klausulen. Ingen mente spilleren var verdt det. Legg også merke til at det ikke er noen andre som kjemper med United om spilleren nå, heller.

– Prisen går i været hvis flere kjemper om en spiller. Det er akkurat som når man selger huset sitt. Det er kun verdt hva noen er villig til å betale for det.  Sant nok, Fellaini er trolig verdt et par millioner mer, men mye mer? Jeg tviler…og selv nå er det mange United-fans som akkurat ikke er over seg av begeistring for at spilleren kan ende på Old Trafford, skriver Custis om Fellaini.

Baines med ball

– 12 millioner pund for en 28 år gammel venstreback? Det er definitivt helt i toppen av det man burde betale. Patrice Evra kostet 5,5 millioner, og ble raskt en av verdens beste.

– Det er ikke rart at klubbene kikker utenfor England når de skal på spillerjakt. Det er der den virkelige verdien ligger. Men Uniteds bud var ikke en fornærmelse. Det er prisene klubber forlanger som oftest er en fornærmelse, skriver Custis.

– Et spill

Og påpeker at det hele faktisk er et spill.

– Rooney sa en gang at «en gang blå, alltid blå». Så ble han rød. United sier de ikke vil selge, Chelsea har returnert med et nytt bud, og United-fans mener de gjør det for å skape trøbbel. Det gjør de ikke. De forsøker rett og slett å kjøpe ham fordi han er misfornøyd på Old Trafford. Det er ikke en fornærmelse, ekkelt eller respektløst. Det er bare en del av spillet hvor alle forsøker å ta best mulig vare på sine egne interesser.

– Dette er nemlig bare et spill, og det som virkelig er en fornærmelse er å hevde at dette er noe annet enn det – et spill.

Du kan lese hele kommentaren i The Sun, men legg merke til at The Sun er blitt en betalingsavis på nett.

 

Powered by Labrador CMS