Mkhitaryan med – Darmian og Blind vraket?

PREVIEW: Henrikh Mkhitaryan kan være tilbake i troppen mot Leicester, mens ingen vet hvordan José Mourinho løser utfordringen på høyreback.

Publisert Sist oppdatert

Lille julaften spiller mannskapet til José Mourinho den første av de fire kampene de skal gjennom i løpet av de ni neste dagene.

På motsatt banehalvdel står et Leicester-lag som har byttet manager to ganger siden de vant Premier League i 2016 og nå ledes av Claude Puel.

Franskmannen innledet sin regjeringstid på King Power Stadium med kun ett tap på sine åtte første seriekamper. Forrige helg kom det andre i form av et overraskende 0-3-tap mot Crystal Palace, mens Puel og hans rever også trakk det korteste strået i tirsdagens straffesparkkonkurranse mot Manchester City.

Mourinho røk også ut av ligacupen i midtuken, dog mot en betraktelig svakere motstander, og virket ikke altfor entusiastisk i sin pressekonferanse før «julestriden» i Premier League.

– De gjør det bra. De er bra posisjonert; intet drama, ingen frykt. Om de kan kjempe om en Europa League-plass? Ja, det tror jeg. Jeg tror de er like gode som før, sa Mourinho om Leicester og la til at han ikke ville være i stand til å nyte julen før kampen på King Power Stadium var over.

Og skal portugiseren få en fredelig høytid, bør han returnere til Manchester med tre poeng.

Byrivalen topper som vi alle vet Premier League elleve poeng foran United og tar imot et Bournemouth-lag som har tapt alle sine seks kamper mot topplagene denne sesongen.

Leicester har på sin side slått Tottenham (2-1) på hjemmebane, men også tapt for Arsenal (3-4), Manchester United (0-2), Chelsea (1-2), Liverpool (2-3) og Manchester City (0-2).

MOURINHO: – Valencia mister julekampene

Manchester United

I det motsatte oppgjøret på Old Trafford i august scoret Marcus Rashford og Marouane Fellaini målene for United, mens Romelu Lukaku misbrukte et straffespark.

Marouane Fellaini er imidlertid ikke tilgjengelig denne gangen, kunne Mourinho opplyse på sin pressekonferanse. Det er heller ikke Eric Bailly og Antonio Valencia som også spilte i 2-1-seieren, men er ute for hele juleperioden med skader. Det samme gjelder Michael Carrick.

I tillegg kunne Manchester Evening News melde om at verken Matteo Darmian eller Daley Blind ble observert på flyplassen før avreise, i motsetning til Henrikh Mkhitaryan som kan være inne i varmen igjen.

Med et tettprogram er det ingen som må bli overrasket dersom Mourinho gjør endringer på laget i løpet av julen, men ettersom flere fikk hvile mot Bristol City, er det ingen grunn til å tro at det skjer lille julaften.

David de Gea, Phil Jones, Ashley Young, Nemanja Matic, Jesse Lingard og Juan Mata spilte ikke ett eneste minutt i det famøse 1-2-tapet på Ashton Gate, mens Chris Smalling og Romelu Lukaku kom inn som innbyttere.

Paul Pogba gjør sitt Premier League-comeback etter karantenen, mens Zlatan Ibrahimovic etter all sannsynlighet tar plass på benken igjen, til tross for frisparkscoring på onsdag.

Det største spørsmålstegnet finner vi på høyrebacken, der nevnte Valencia må erstattes. Ingen Matteo Darmian på flyplassen kan bety at italieneren, som fikk kritikk for sin kamp mot Bristol City, vrakes til fordel for en løsning der Ashley Young flyttes til høyre og Luke Shaw tar venstrebacken.

LES OGSÅ: – Vi kunne fått Jesus og Mbappé

Leicester

Claude Puel bekreftet på sin pressekonferanse at tidligere United-spiller Matty James og midtstopper Robert Huth ikke er klare til oppgjøret mot Manchester United.

Wilfried Ndidi er tilbake fra karantene, mens Demarai Gray slapp unna straff etter at et FA-panel ikke ble enige om 21-åringen filmet mot Manchester City eller ikke.

Puel gjorde sju endringer i ligacupkampen og sparte blant andre Kasper Schmeichel, Wes Morgan, Riyad Mahrez og Jamie Vardy fra start.

– Alle spillerne gjorde sitt beste. Det var en jevn kamp mellom to gode lag. Nå må vi holde dette nivået. Det var en god reaksjon på tapet på lørdag, sa Puel.

Før 0-3-tapet for Crystal Palace sto Leicester med fire strake seirer, noe som plasserer dem på en foreløpig 8.-plass på tabellen, fire poeng bak Tottenham.

Jamie Vardy, som scoret sitt første Premier League-mål i Leicesters 5-3-seier over United i 2014, er lagets toppscorer med åtte mål, mens Riyad Mahrez også har vist tendenser til storspillet han viste i den eventyrlige gullsesongen.

– Vardy er litt av et mareritt for forsvarsspillere, har Chris Smalling uttalt i forkant av møtet med landsmannen.

Laget mot Crystal Palace:

Schmeichel, Simpson, Morgan, Maguire, Chilwell, Ndidi, Iborra, Mahrez, Gray, Albrighton, Vardy.

LES OGSÅ: – Vardy er et mareritt

Dommeren

Jon Moss leder sin fjerde United-kamp denne sesongen.

Den engelske pipeblåseren har tidligere dømt seirene mot Swansea (4-0), Tottenham (1-0) og Watford (4-2).

Powered by Labrador CMS