lismm

Våre vurderinger om laget mot Leeds

Publisert Sist oppdatert

United burde vunnet hjemme mot Leeds onsdag, men en dårlig start på begge omganger ødela slik at det bare ble poengdeling etter 2-2.

Det hjalp ikke at United skapte mer enn nok av sjanser til å score mer enn de to målene de gjorde.

Så er spørsmålet om United lærte av de 90 minuttene.

Spørsmålet er også om Erik ten Hag gjør noen endringer på laget søndag, siden Barcelona venter om noen få dager. Vi tror ikke det, siden det tross alt er tre hele hviledager imellom denne Leeds-kampen og Barcelona-kampen. Det er sånn sett mer spennende å se hva som skjer mellom Barcelona-kampen og den påfølgende Leicester-kampen, siden det mellom de to kampene kun er to hele hviledager.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Erik ten Hag forventer ikke at Antony, Anthony Martial eller Scott McTominay rekker denne kampen, og det er også usikkert om noen av dem er tilbake mot Barcelona kommende torsdag.

Fra før av vet de fleste at Casemiro er suspendert, mens Christian Eriksen og Donny Van de Beek er langtidsskadet.

United-manageren sa imidlertid fredag at han håpet å ha Aaron Wan-Bissaka tilbake søndag, selv om høyrebacken som manglet med sykdom onsdag også var fraværende da klubben publiserte bilder fra torsdagens trening.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen er 12.00 søndag


David de Gea
Det ble to baklengs sist, men er som vi har nevnt hundre ganger helt uten egentlig konkurranse på keeperplass etter en sterk sesong til nå.

Diogo Dalot
I fredagens diskusjoner kom vi egentlig frem til at vi tror mest på Wan-Bissaka HVIS han er frisk igjen, men samtidig har vi ikke sett ett eneste ordentlig tegn på det. Han manglet muligens også på torsdagens trening, og da er det enkleste å gå for Dalot her – som nå tross alt er skadefri. Merk: Hvis det kommer nye opplysninger om at Wan-Bissaka er frisk igjen før søndag 12.00 så endrer vi selv på laget her!

dalot

Raphäel Varane
Hadde ikke sin beste kamp mot Leeds sist, og har også spilt alle de tre siste kampene – etter at han gjerne har fått hvile litt innimellom før det. Spørsmålet er ikke om han er god nok til å starte, men mest – når hviles han neste gang? Her? Mot Barcelona? Mot Leicester? Eller? Det vet kun Ten Hag, men vi velger inntil videre å tro at laget toppes i en vanskelig bortekamp i Premier League.

Lisandro Martinez
Har flere gode kamper nå, og hvile trengs ikke – siden han uansett må hvile på grunn av suspensjon borte mot Barcelona kommende torsdag.

Luke Shaw – En av de beste mot Leeds onsdag, og selv om Tyrell Malacia har levert ganske så bra etter VM så viser Shaw så ofte sin klasse at han virker udiskutabel når de beste skal i aksjon.

Marcel Sabitzer
Fikk sin første start mot Leeds sist, og det ble en helt grei kamp selv om United trøblet litt i faser av spillet de har hatt kontroll på med Casemiro. Med alle skadene så må østerrikeren imidlertid i aksjon igjen, og håpet er at det blir litt bedre denne gangen.

Fred – Litt omdiskutert etter onsdagens kamp, men som med Sabitzer så har ikke United så mange fullgode og erfarne alternativer på midten. Føles dermed som en garantert starter.

Marcus Rashford
Først høyrekant, så venstrekant og til slutt scoring som spydspiss mot Leeds sist. Vi tror det blir en ny kantrolle her, men det gjenstår det å se hvem som starter på hvilken side av kantspillerne.

Manchester United v Crystal Palace - Premier League

Bruno Fernandes
Er motoren i laget, og er udiskutabel i 10er-rollen i disse viktige Premier League-kampene når han er skadefri – som han nesten alltid er.

Jadon Sancho
Ok, vi sjanser, selv om vi innrømmer at denne er blitt diskutert. Det han gjorde fra benken sist var likevel såpass bra at vi rett og slett har latt oss friste til å mene at for eksempel 60 minutter fra start her er verdt forsøket – og så heller bruke Garnacho fra benken deretter. Så gjenstår det å se hvem som starter på hvilken side av Rashford og Sancho.

Wout Weghorst
Har spilt mer enn de fleste tenkte han kom til å gjøre, men uten at United har klart å utnytte spisskvalitetene hans. Samtidig er han den ene friske spiss-spesialisten Ten Hag har, og vi tror dermed at manageren kjører på med ham fra start igjen, og heller endrer dynamikken underveis i kampen hvis det trengs.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen er 12.00 søndag


Alternativene:

Aaron Wan-Bissaka: Hvis han er frisk.

Alejandro Garnacho: Hvis vi lot følelsene og fristelsen med Sancho bli litt for stor litt for raskt. Gjorde seg heller ikke bort onsdagen, selv om dagen hadde blitt så mye bedre om han scoret på noen av de store sjansene sine.

alg

Maguire / Lindelöf: Hvis Erik ten Hag mener at tre fulle 90-minuttere på én uke holder for Varane i denne omgang.

Leeds

Har fortsatt ikke fått seg ny manager, noe som betyr at det igjen er Michael Skubala, med blant annet Ralf Rangnicks assistent i United, Chris Armas, som leder laget også i denne kampen.

Leeds rystet United da de gikk opp til 2-0-ledelse onsdag, men sluttresultatet 2-2 betyr at laget fortsatt står uten seier på sine åtte siste ligakamper.

Det er også verdt å merke seg at Leeds spilte 0-0 hjemme mot Brentford i sin forrige hjemmekamp, men at de slapp inn 13 mål på sine fem hjemmekamper før det – med minimum to baklengs i hver av kampene.

Pascal Strujik forsvant ut av Old Trafford etter hjernerystelse, og kan dermed heller ikke spille søndag. Luis Sinisterra forsvant ut med en smell i hamstringen, og må sjekkes før søndagen.

Fra før av er Stuart Dallas, Rodrigo, Archie Gray og Adam Forshaw ute, mens Liam Cooper og Marc Roca må også sjekkes før kamp.

Mulig Leeds-11er: Meslier – Ayling, Koch, Wöber, Firpo – Adams, McKennie – Summerville, Aaronson, Gnonto – Bamford

Powered by Labrador CMS