grera

Våre vurderinger om laget mot Leeds

Publisert Sist oppdatert

En hel uke har gått siden forrige gang United spilte kamp, og det er uvanlig kost denne sesongen for Solskjærs menn.

Men den som trodde uken skulle bli kjedelig tok kraftig feil. Superligaens introduksjon og fall etter 48 timer har fullstendig dominert nyhetsbildet i Storbritannia den siste uken, og gjort at kampen mot Leeds har havnet bakgrunnen.

United har sikret seg en solid luke til 5. plassen og det er ikke bare Champions League-plassen som virker trygg. Det gjør også 2.plassen på tabellen og med bare seks ligakamper igjen er nærmeste utfordrer Leicester syv poeng bak United.

Leeds er i bra slag om dagen og dersom Marcelo Bielsas lag unngår tap mot United er det første gang siden 2002 at Leeds har seks Premier League-kamper på rad uten tap. Rekken fra 2002 ble stanset av nettopp Manchester United som vant 4-3 blant annet etter to scoringer av Ole Gunnar Solskjær.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Anthony Martial og Phil Jones, begge med kneskader, er de eneste to spillerne som garantert er ute av spill før søndagens kamp.

Marcus Rashford er imidlertid tvilsom, han trente ikke mandag til fredag, men Solskjær håper han blir klar etter at han skulle slutte seg til United-treningen igjen lørdag.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Leeds-kampen er 12.00 søndag


Dean Henderson – Leverte en solid kamp mot Tottenham, men kunne fått en kalddusj tidlig i kampen mot Burnley. Neppe nok til at Solskjær setter ham ut av laget, selv om David de Gea leverte en prikkfri kamp mot Granada i Europa League.

Aaron Wan-Bissaka – Uten konkurrent på høyrebacken. Sånn sett blir det interessant å se om United handler noe her i sommer.

Victor Lindelöf – Hadde trøbbel med luftstyrken til Burnley sist helg, men svensken leverte en solid kamp i Europa League mot Granada forrige torsdag, og er selvskreven i midtforsvaret mot Leeds.

Harry Maguire – Dette er trolig den setningen du har lest oftest på united.no denne sesongen: Så lenge kapteinen er skadefri så spiller han. United har hatt en hel uke siden forrige kamp. Sonet også karantene mot Granada så Maguire bør ha fått den hvilen som skal til for hele resten av denne sesongen.

Luke Shaw – Forsvarets beste mot Burnley, og fortsetter å være et viktig angrepsvåpen for United med sine mange offensive raid og innlegg. En av Solskjærs viktigste menn og et av de første navnene nordmannen setter opp på lagoppstillingen.

Fred – Får en viktig oppgave med å demme opp for kontringssterke Leeds, og hjemme mot Leeds ble Fred og hans skotske makker avgjørende. Vi tror derfor sterkt på samme duo her.

Scott McTominay – Banens gigant i hjemmeoppgjøret. Var da ekstremt flink til å gå av ledd og også utnytte rom foran seg i banen, og merkelig om ikke United håper å utnytte dette også søndag.

Paul Pogba – Får sin 200. kamp for United, passende nok mot klubben han debuterte mot i 2011. Den eneste usikkerheten – i vårt hode – er egentlig om han starter ute til høyre eller til venstre.

Bruno Fernandes – Begynner nesten å få mye fri. Kun spilt fem kamper etter at han var suspendert for Portugal sist og hadde en hel uke, og nå altså en hel uke til denne. All grunn til å tro at Bruno kommer til å spille alt fremover, i alle fall frem til 2. plassen er 100 prosent i boks.

Marcus Rashford – Var fantastisk i hjemmekampen mot Burnley forrige søndag, og har etter det fått en hel uke med pause fra trening og kamp. Skulle returnere til trening igjen lørdag, og med mindre noe er galt så starter han. Det gjør han nemlig alltid hvis han ikke er alvorlig skadet.

Mason Greenwood – Ja, vi vet, dette valget sender Edinson Cavani til benken, men vi tror United ønsker mest mulig tempo og fart på topp, og med Pogba som et alternativ så blir det naturlig (for oss) å se på Greenwood som den hurtige på topp sammen med Rashford.

Gjør Solskjær som vi her har satt opp så betyr det de samme 11 mot Leeds som slo Burnley forrige helg.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Leeds-kampen er 12.00 søndag

Alternativene

Edinson Cavani – Vår spådom da dette skrives denne lørdagen. Cavani starter på benken her fordi han passer bedre mot Roma og uansett må matches fornuftig. Det betyr fort benk her, start mot Roma, benk mot Liverpool og start mot Roma igjen. Veteranspissen har imidlertid vist at han fremdeles er giftig, og det vil ikke overraske veldig om han starter.

Daniel James – Gjorde en meget viktig jobb i 6-2-seieren hjemme mot Leeds, ikke minst som breddeholder slik at det ble bedre plass til de andre og kan være jokeren på Solskjærs hånd også denne gangen.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Leeds-kampen er 12.00 søndag

Leeds

Liam Cooper soner karantene, mens Rodrigo er uaktuell til søndagens kamp. Rahpinha spilte ikke mot Liverpool, har ikke trent siden og skal også være ute.

TVILSOM: Raphinha har kanskje vært Leeds sin viktigste spiller denne sesongen. Leeds-spilleren kjemper en kamp mot klokken om han skal rekke kampen mot Bruno Fernandes og Manchester United.

Leeds er imidlertid, som nevnt tidlig i denne saken, i god form.

Uavgjort mot Liverpool sist, seier borte mot City før det, seier også mot Sheffield United og Fulham i ukene før det igjen og før det var uavgjort mot Chelsea.

Det sier alt om at de er et vanskelig lag å møte, uten tap på fem kamper og et lag som gjerne skaper trøbbel for de store.

Leeds i forrige kamp (1-1 mot Liverpool): Meslier – Ayling, llorente, Strujik, Alioski (Klich) – Phillips – Costa (Poveda), Dallas, Roberts (Hernandez), Harrison – Bamford

Powered by Labrador CMS