rash543

Våre vurderinger om laget mot Leeds

Publisert Sist oppdatert

Først tre 1-1-kamper (etter ordinær tid).

Så 2-0-seier mot Brighton sist.

Søndag jager United derfor den andre strake ligaseieren, og det borte mot rival Leeds.

En seier vil også være ekstremt viktig i kampen om topp fire, mens et poengtap vil føles ødeleggende.

På motsatt side av banen står sannsynligvis også Daniel James, som United solgte til Leeds like før overgangsvinduet stengte i august.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Edinson Cavani er fortsatt bekreftet ute for United, men ellers skal det ifølge Ralf Rangnick være bedre tider.

Raphaël Varane ble ikke nevnt med navn på fredagens pressekonferanse, men har vært på trening denne uka.  Siden han ikke ble nevnt av manageren, så er det grunn til å tro at han er klar igjen.

Nemanja Matic returnerte til trening fredag, og er dermed aktuell til søndagens kamptropp.

Så er det usikkert om Eric Bailly er tilgjengelig, selv om han også ble observert på trening denne uka.

United møter altså Atletico Madrid bare tre dager etter Leeds-kampen, men vi synes det er vanskelig å virkelig tro på spillere skal bli hvilt før det Champions League-oppgjøret.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Leeds-kampen er 12.00 søndag


David de Gea – Leverer hver eneste gang nå, og det er egentlig ikke noe vits i å skrive noe annet enn at han kommer til å starte hver kamp utover som har et snev av viktighet i seg. Akkurat det gjelder trolig alle kamper fra nå og ut sesongen.

Diogo Dalot – Har gjort høyreback-posisjonen til sin. Har også blitt tydelig tryggere defensivt, og det vi mest savner nå er at innleggskvaliteten heves et par knepp.

Raphaël Varane – Måtte gi seg på oppvarmingen sist, men er trolig klar igjen. Går dermed rett inn på laget.

Harry Maguire – Vi kunne lett argumentert for at Victor Lindelöf var et riktigere valg, men Rangnick ser ut til å ha gitt tillit til kapteinen. Det betyr dermed at Maguire får nye sjanser til å vise seg fra en enda bedre side enn han har gjort i noen av sine siste kamper.

maguire332453

Luke Shaw – Har vunnet tilbake plassen de siste ukene, men har ikke vært helt overbevisende og å ta ut Shaw og sette inn Alex Telles før Atletico ville ikke overrasket. Vi velger imidlertid å tro at Rangnick ønsker å bygge videre på samhandlingen i den bakre fireren, og da blir det de samme gutta igjen.

Scott McTominay – Har vært essensiell i tidligere kamper mot Leeds, og med mindre Rangnick er redd for å miste ham med en skade så tett på Atletico-kampen, så er han bombesikker på laget.

Paul Pogba – Det kan lett argumenteres at Fred heller burde starte mot en motstander som Leeds, men Pogba virker å være helt sentral i Rangnicks lag nå, han fikk hvile sist og å tro at han skal hviles i to kamper på rad går rett og slett ikke an. Såpass god har comebacket nemlig vært. Merk: Pogba var kant da United slo Leeds 5-1 tidligere i sesongen, og argumentet mot ham ville vært evnen til å dekke rommet United av og til har avgitt i de siste kampene.

Bruno Fernandes – Rett og slett «undroppable, som engelskmennene kaller det. Har funnet sin posisjon også under Rangnick, og er helt avgjørende for Uniteds spill egentlig over hele banen.

Newcastle United v Manchester United - Premier League

Marcus Rashford – Hvis man gjør jobben mot Leeds så vil det være rom å utnytte. Derfor er Rashford inne fra start her, selv om Anthony Elanga kanskje ville vært tryggere med tanke på den defensive innsatsen.

Jadon Sancho – Sett ham rettvendt med ball i beina og han ser farlig ut nesten hver eneste gang nå, og mot et Leeds-lag som det går an å få rom mot så høres det forlokkende ut.

Cristiano Ronaldo – Cavani er fortsatt ute, men etter scoring og en bra kamp sist ville det uansett vært naturlig å bygge videre på det for Ronaldo her.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Leeds-kampen er 12.00 søndag


Alternativene:

Fred – Fred er bedre til å se og dekke rom enn Pogba, noe som kunne vært et argument for brassen mot nettopp en motstander som Leeds. Vi sliter imidlertid med å tro at Pogba benkes i to kamper på rad.

Alex Telles – Det kan diskuteres om United blir spesielt dårligere med ham fra start. Har hatt flere ok eller gode kamper under Rangnick, mens Shaw av og til har hatt noen skadeproblemer. Det ville sånn sett vært ganske naturlig å bruke Telles mot Leeds for å gi Shaw en liten pause fra start av.

Anthony Elanga – Det kunne vært et argument at det ville vært tryggere – arbeidskapasitetmessig defensivt og offensivt – med Elanga enn Rashford, for så å sette innpå Rashford litt ut i oppgjøret.

Victor Lindelöf – Å sette inn svensken for enten Maguire eller Varane ville nok gått veldig fint. Samtidig er trøkket fysisk på stopperne sjeldent det verste, slik at vi antar at de to Rangnick har valgt – som vi tror er Varane og Maguire – vil bli brukt om og om igjen videre om de faktisk er fysisk klare. Dette for å forbedre samhandlingen.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Leeds-kampen er 12.00 søndag

Leeds

Marcelo Bielsas lag ligger litt utsatt til på nedre halvdel av tabellen. Det var før denne runden bare seks poeng ned til nedrykksstreken.

Prestasjonene og resultatene er også variable.

De kommer til denne kampen fra et bortetap mot Everton, et 3-3-resultat mot Aston Villa og så et tap mot Newcastle.

james432
TO JAMES-MÅL: For ti dager siden da Leeds spilte 3-3 mot Aston Villa.

Samtidig slo de West Ham 3-2 borte i sin fjerde siste kamp.

Det er blitt 15 mål i lagets fire siste kamper, så det er vel kanskje tvilsomt om det ender 0-0 søndag – selv om det faktisk ble resultatet i denne kampen forrige sesong.

Leeds får kanskje Stuart Dallas og Junior Firpo tilbake til denne, men Kalvin Phillips, Patrick Bamford, Liam Cooper, Leo Hjelde og Sam Greenwood er ute.

Tidligere United-spiller Daniel James er ventet å starte.

Mulig Leeds-sak: Meslier – Ayling, Llorente, Struijk, Firpo – Forshaw, Koch – Harrison, Rodrigo, Raphinha – James

Powered by Labrador CMS