– Ble kontaktet angående United-jobben – i 2014

Laurent Blanc om United-jobben, PSG-kampen og hva som gjorde United annerledes enn de andre toppklubbene han spilte i.

Publisert Sist oppdatert

Laurent Blanc røper i et intervju med The Times at han ble kontaktet angående United-jobben i 2014, da klubben skulle erstatte David Moyes.

På det tidspunktet var Blanc manager for PSG.

– Jeg fikk en telefon fra en direktør, jeg foretrekker å ikke si hvem, og det var noe diskusjon. Men jeg var i Paris, så det var veldig vanskelig for meg. Vi holdt kontakten, men de gikk til slutt for Van Gaal, sier Blanc.

For øyeblikket er Blanc uten jobb – han har ambisjoner om å få seg en jobb i England, Italia eller Spania – og foreløpig reiser han rundt for å se fotball mens han venter på å få tilbud. Han kommer til å være til stede på Old Trafford tirsdag kveld for å se sine tidligere klubber i aksjon.

Blanc så på PSG som klare favoritter da trekningen ble gjort, men er langt mer usikker nå. Mye har forandret seg siden den gang.

– Det er helt utrolig. De forandrer på treneren, og to dager etterpå er det et helt annet lag. Plutselig er det ikke individene, men et kollektiv. Mourinho er en stor trener. Jeg respekterer ham høyt, men etter min mening har fotballen – som samfunnet for øvrig – forandret seg. Du kan ikke styre et lag som en gjorde for ti år siden. Spilleren er veldig viktig – den viktigste. Når du forstår det, så må du være intelligent. Ellers er du død [som manager].

Og hva husker Blanc fra Solskjær – som han spilte sammen med?

– Mål. Ahh, superinnbytter. Ole viser hva jeg mener – at å være manager handler om det menneskelige. Han ba dem om å spille, om å kose seg. Han forstår hva United handler om.

Blanc spilte i mange storklubber, og mener at United var annerledes – på grunn av Sir Alex Ferguson.

– Det menneskelige aspektet [var annerledes]. Jeg spilte for mange klubber, og det var ikke slik. De var mer som bedrifter. På grunn av sjefen var United annerledes.

De med The Times-abonnement kan lese hele Blanc-intervjuet her. Der snakker han blant annet om forholdet til Roy Keane – som ikke alltid var det beste – og om en telefon fra Eric Cantona i 1996 som kunne gjort at han kom til United i sin beste alder.

Powered by Labrador CMS