Blanc ny favoritt

Laurent Blanc har rykket fram som favoritt til å bli Fergies nye nummer to, dersom Carlos Queiroz (bildet) blir ny Portugal-sjef.

Publisert Sist oppdatert

Stadig mer tyder på at Queiroz går av som assistentmanager i Manchester United, til fordel for jobben som landslagssjef for Portugal. Hvis så skjer, er tidligere United-stopper Laurent Blanc ifølge Daily Telegraph favoritt til å overta stillingen til Queiroz. Sir Alex har latt seg imponere av Blancs suksess som hovedtrener for Bordeuax. Sist sesong førte han klubben til andreplass i den franske ligaen, og 42-åringen skal også ha fungert som en stor inspirasjonskilde for spillere som Wes Brown og Rio Ferdinand under tiden i United. Mannen med 97 landskamper for Frankrike spilte for United fra sommeren 2001 til han la opp som aktiv i mai 2003. Blanc fikk 71+4 kamper for United, og avsluttet som ligamester.

Andre kandidater er Brian McClair, Rene Meulensteen og Mike Phelan, som alle er i United allerede. McClair som manager for akademiet, Meulensteen som utviklingstrener, mens Phelan er førstelagstrener. Sistnevnte og McClair har naturligvis også spilt for United.

Men der er også flere navn på listen. En av dem er Pako Ayesteran, som er trener i Benfica, og tidligere trener i Liverpool. Andre kandidater er de tre ligamanagerene, Roberto Martinez (Swansea), Simon Davey (Barnsley) og Simon Grayson (Blackpool).

Fotnote: Fergusons første assistent i United, Archie Knox, ble mandag ansatt som Paul Ince' assistentmanager i Blackburn.

Powered by Labrador CMS