VALENCIA, SPAIN - DECEMBER 05: Valencia CF assistant coach Phil Neville celebrates at the end of the La Liga match between Valencia CF and FC Barcelona at Estadi de Mestalla on December 05, 2015 in Valencia, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

– Lite skiller PL og La Liga

VIDEO: Phil Neville syntes det er små forskjeller mellom den spanske og den engelske ligaen.

Publisert Sist oppdatert

Ex-red Phil Neville har vært trener i den spanske klubben Valencia siden sommeren 2015. Etter fem måneder i klubben har han fått flere spørsmål om forskjellen mellom spanske La Liga og engelske Premier League.

På sin Twitter-konto la Neville ut en video hvor han sammenlignet La Liga og Premier League, og han sier det ikke er stor forskjell.

Se videoen av Phil Neville nederst i saken. 

– Etter de fem månedene jeg har vært syntes jeg ikke det er mye som skiller ligaene. Intensiteten i kampene i ligaen her er ganske lik kampene i Premier League.

– Den største forskjellen er den siste tredelen i Spania hvor de er litt mer tålmodige og skaper mer rom og tar de ekstra pasningene. I Premier League er lagene mer direkte i den siste tredelen, men i generelt spilt er det ganske likt.

- GANSKE LIKT: Ex-red Phil Neville syntes nivået i Premier League og La Liga er ganske likt.
– GANSKE LIKT: Ex-red Phil Neville syntes nivået i Premier League og La Liga er ganske likt.

– Når du møter lag som Bilbao, Atletico og Barcelona så er tempoet like høyt som det er i England.

– En stor forskjell er stadionene. Toppstadionene i Spania er åpenbart Santiago Bernabeu, Camp Nou, Mestalla og noen til, men i Premier League er det flere store stadioner enn det er i La Liga, men stadionene der blir bedre.

– Jeg tror at dersom Barcelona, Atletico og Real Madrid hadde kommet til Premier League så tror jeg de ville vært tittelutfordrere. Jeg tror de kunne vunnet og laget god konkurranse. Det ville vært interessant å se det motsatt også, om topplagene i PL ville spilt i La Liga.

– Det er ikke stor forskjell mellom ligaene og jeg syntes det har vært en fin læringserfaring for meg å se de små forskjellene i den siste tredelen som jeg snakket om tidligere.

– Standarden, tempoet i spillet og kvaliteten er likeverdig i de to ligaene.

Powered by Labrador CMS