Slik har United-ledelsens grep gitt Solskjær handlingsrom til å hente flere stjerner

Kjøpet av Donny van de Beek har omsider sparket i gang Uniteds aktivitet på overgangsmarkedet. Vi viser de nødvendige grepene fra ledelsen som vil gi Solskjær handlefrihet til å hente flere spillere, selv i en svært krevende økonomisk periode.

Tidligere i år advarte Ed Woodward mot langtidsvirkningene av coronaviruset og forklarte samtidig at overgangsvinduet vi nå er inne i ville bli langt mer nøkternt enn tidligere år.

Likevel tyder det meste på at Donny van de Beek vil få følge av flere forsterkninger inn portene på Old Trafford.

FØRSTEMANN INN: Donny van de Beek ble onsdag bekreftet som Uniteds første spillerkjøp dette overgangsvinduet. Han blir neppe det eneste, men det vil være særdeles krevende forhandlinger i vente for United om sommerens store overgangsmål, Jadon Sancho, skal komme til Old Trafford.

Men hvordan er det mulig at United likevel kan bruke betydelige summer på spillerkjøp når klubbens kontantbeholdning trolig blir redusert med over halvannen milliard kroner sammenlignet med samme periode sist sesong?

Og hvordan skal United kompensere for tapte inntekter med tomme tribuner og Europa League-spill sist sesong?

United.no har analysert Uniteds regnskaper for de siste ti årene i detalj. 

Vi peker på trender, både positive og negative, og viser hvilke grep United-ledelsen har gjort for at klubben faktisk har en viss handlefrihet i en særdeles krevende tid.