Om kommentarfeltet

Er dere fornøyd med debatten i kommentarfeltet vårt? Her er Supporterklubbens syn.

dag_langeroed– Jeg ønsker å informere at jeg kommer til å styre unna united.no til fordel for seriøse supportersider. Jeg ønsker heller ikke å fornye medlemskapet, og jeg vet jeg er ikke alene. Dette på grunn av kommentarfeltet.

Det skrev en leser til meg på mail etter Everton-kampen.

Dagen etter fikk jeg bortimot samme beskjed fra to andre, og jeg kunne delvis forstå dem.

Jeg så nemlig en del av det som kom i kommentar-feltet etter kampen.

Det ble refert til:

* Kvinnelige kjønnsorgan.

* Mannlige kjønnsorgan.

* Hudfarge.

* Piss.

* Rotter.

* Måtte han dø på vei hjem fra kampen.

Alle disse beskrivelsene ble brukt om David Moyes og enkeltspillere etter 0-1-tapet for Everton. Et tap som gjorde vondt. For alle.

Noen har da behov for å fortelle hele verden hvor forbannet de er. Noen har behov for å skjelle ut Moyes, disse enkeltspillerne eller også meg som ansvarlig redaktør som har et mer optimistisk utgangspunkt enn mange andre.

Men er kommentarfeltet på united.no et sted hvor vi ønsker dette?

Nei.

Jeg ønsker det ikke.

Supporterklubben ønsker det heller ikke.

Og vi tror de færreste ønsker det.

Vi ønsker derimot et kommentarfelt med saklige diskusjoner. Meld gjerne fra at David Moyes er feil mann for United, at Rooney burde vært solgt i sommer, at Jonny Evans aldri blir verdensklasse eller at Tom Cleverley og Danny Welbeck bare får spille fordi de er egenproduserte.

Men forklar hvorfor dere mener det dere mener.

Det forsøpler debatten hvis man bare fastslår at Moyes er udugelig. I verste fall inspirerer man bare andre til samme type uinteressante innlegg. Spesielt når man også «krydrer» det med banneord eller skjellsord. Fortell i stedet hvorfor dere mener som dere gjør. Var det overgangsvinduet? Byttene? Kjøpet av Fellaini? Spillestilen? Alt sammen? Men ikke vær overflatisk. Og dropp banneordene.

Et godt utgangspunkt er at man forsøker å tilføre debatten noe. 

United.no burde faktisk være stedet for de beste United-diskusjonene også i kommentarfeltet. Det burde ikke være som VG, Dagbladet eller de største tabloidavisene i Skandinavia. De av dere som ønsker den type debatt som pågår der kan heller bidra der.

Supporterklubben er selvsagt bekymret når vi får flere mailer fra gode medlemmer som nesten ikke orker tanken på å stikke innom united.no på grunn av nivået i kommentarfeltet.

Det synes vi er trist.

La det være klart at vi sletter alt vi ser av klare overtramp så fort vi blir klar over dem. Vi sender ut advarsler. Vi har også utestengt én person, og vurderer for øyeblikket å utestenge en annen.

Nå skal det sies at det er VELDIG mye bra i kommentarfeltet også. Det er lange ytringer med gode argumenter som flere ganger har fått meg til å nikke anerkjennende. Det SKAL også være takhøyde på united.no. Slik situasjonen nå er så må man få lov til å være uenig med mye av det som skjer.

Vårt innspill er altså at vi ber hver og en av dere om å prøve å være bevisst på hvordan man bidrar i kommentarfeltet.

Jeg har vel sendt ut 10 advarsler i løpet av den siste måneden. En person er utestengt.

Det er 10 advarsler og én utestenging for mye.

Mandag kommer et par små endringer. Det vil bli mulig å flagge kommentarer man mener er over kanten, slik at vi blir klar over dem og kan reagere enda raskere. Det vil da også bli mulighet til å svare på enkeltkommentarer – slik at debatten blir mer sammenhengende.

Vi vurderer også noen andre tekniske endringer på kommentarfeltet. Slik at alle dere medlemmer skal bli fornøyde. Det er jo dere vi er her for, og det er vi veldig klar over (selv om vi kan være trege innimellom).

I mellomtiden vil jeg spørre – hva mener dere må til for å få et enda bedre kommentarfelt?