GettyImages-1408241364 (1)

«Dersom dette er nivået United skal holde kan dette bli veldig gøy»

Manchester United avsluttet sesongen 2021/2022 på en måte klubben på langt nær kan være bekjent av. Klikker innad i troppen, spillere som ikke evnet eller forsøkte å spille slik manageren [Ralf Rangnick] ønsket, tidlig exit i både FA-cupen og Champions League, pluss 6. plass i ligaen.

Tirsdag var første mulighet til å vise at Manchester United er på vei tilbake der de hører hjemme. Selv om Erik ten Hag kun har hatt to uker sammen med noen av spillerne, og bare én med de som spilte landslagsfotball etter endt sesong var det allerede bedring å spore.

Før kamp sa Ten Hag til MUTV at det var for tidlig å forvente at ting skulle gå på automatikk, men likevel var det et heltent United-lag som skjøt ut av startblokkene i Bangkok.

Liverpool v Manchester United - Preseason Friendly
TYDELIGE BESKJEDER: Erik ten Hag ga tydelige instruksjoner fra sidelinjen i den første omgangen.

Kampen mot Liverpool tirsdag ble en festforestilling fra ende til annen mot et Liverpool-lag som ikke virket å være klare til kamp og United ledet 3-0 til pause og til slutt gikk seirende ut med 4-0!

Nå skal det sies at United på papiret mønstret et sterkere lag enn det Liverpool startet med, men ten Hags menn leverte en meget sterk førsteomgang. Klopp valgte også å gjøre syv bytter etter halvtimen og ytterligere ti bytter etter timen spilt.

Jadon Sancho ble første målscorer under Erik ten Hag etter han ga United ledelsen etter en stygg feilvurdering fra en Mabaya som gjorde at det bare var for Sancho å sette bredsiden til og ballen gikk kontant i mål bak Alisson.

Forsvarslinja

Før kampen i ettermiddag var det nok flere som var spent på hvor høyt United ville tørre å stå med forsvarslinja, meg selv inkludert.

I den første omgangen var det interessant å se at stopperparet Lindelöf og Varane turte å stå så høyt som de gjorde og likevel ikke ble avkledd av et gjennombruddshissig Liverpool-lag.

I fremtiden blir det interessant å se hvordan ten Hag løser dette om det er tenkt at Maguire skal inn i midtforsvaret sammen med enten Lindelöf eller Varane.

I andre omgang la United seg lavere, naturlig, da stopperparet i den andre omgangen var Eric Bailly og Alex Telles. Telles viste ved flere anledninger at det nok bare er å skrote ideen med brasilianeren som en stopper da han ved flere anledninger det første kvarteret i den andre omgangen var fullstendig feilplassert.

Høyintenst press

Intensitet i press har vært et av fokusområdene til Ten Hag de første to ukene i treningsarbeidet. Det fikk vi se mye av i den første omgangen hvor de rødkledde ved flere anledninger klarte å presse frem personlige feil fra Liverpools backfirer.

Etter at Sancho hadde gitt United ledelsen fortsatte de rødkledde å presse med høy intensitet. 3-0-scoringen kom etter at Martial tvang frem en feil fra Liverpools forsvarsspiller før han forserte og satte ballen i mål bak Alisson. Enda et eksempel på at Ten Hags press-spill fungerte med de etablerte stjernene på banen i den første omgangen.

PRESS: Donny van de Beek stod frem og bidro i gjenvinningsarbeidet på Uniteds midtbane.

De få gangene Liverpool klarte å spille av det høye presset etterlot Ten Hags menn enorme rom, noe som ga Liverpool store muligheter. Liverpools Diaz hadde to skudd i stolpen på under minuttet etter en Liverpool-kontring.

Det blir her viktig i tiden fremover at ten Hag arbeider med det posisjonelle for å unngå at laget blir avkledd når de ikke lykkes i å vinne ballen tilbake høyt i banen. Kun meget kvalifiserte redninger fra David de Gea gjorde at United ikke fikk baklengs på stillingen 1-0.

Selv med 10 bytter i pausen ble det ikke viket fra måten å spille på. Det ser med det ut som om hele troppen har fått innprentet Ten Hags tanke om høyintensiv fotball allerede på de to ukene med trening.

Rashford, Sancho, Martial – en ny supertrio?

Én omgang var det vi fikk se av det som kan bli Uniteds angrepsrekke dersom det ikke hentes inn forsterkninger og dersom Ronaldo forsvinner.

Alle tre leverte forrige sesong prestasjoner som var under det vi kunne forvente med tanke på det de har vist tidligere i karrieren.

Den første omgangen viste likevel prov på at troppen allerede kan ha god kvalitet dersom de alle tre er påskrudd.

Sancho fikk æren av å score det første målet under ten Hags ledelse, men viste seg også frem med flere gode involveringer, driblinger og innlegg som godt forsvarsspill stanset fra å bli ekspedert i mål.

SCORING: Jadon Sancho markerte seg med en god omgang mot Liverpool som han også kronet med scoring.

Martial fikk seg også et mål, og det etter en meget god pressjobb i forkant hvor han vant ball fra en rotende Liverpool-forsvarer før han bare satte på trommestikkene og forserte mot Alisson og satte ballen kontant over hodet på den brasilianske keeperen og i mål.

Franskmannen har tidligere fremstått som litt daff og lite interessert i å legge ned en intensiv jobb i topp-presset, men i omgangen han fikk i varmen i Bangkok var han en av dem som tok tak i pressjobben.

SPRUDLET: Anthony Martial viste seg frem på en helt annen måte enn han gjorde forrige sesong.

Rashford var nok den av de tre som sitter igjen med den minst positive følelsen. Den lokale gutten kom til to store muligheter i den første omgangen, men brant dem begge.

Likevel virker det som om Rashford kan være på vei mot noe, selv om det fortsatt er for tidlig å spå noe som helst.

MYE NESTEN: Marcus Rashford forsøkte mye i sin omgang mot Liverpool, men det ble mye nesten. Likevel oppløftende innstas fra den lokale spilleren.

Bruk av unggutta

Mange hadde nok håpet å så se Alejandro Garnacho og Hannibal Mejbri på banen mot Liverpool, men begge ble sittende på benken i samtlige 90 minutter.

Zidane Iqbal, Charlie Savage, Amad Diallo og Facundo Pellistri kom inn ved pause og gjorde sine saker bra.

Iqbal droppet aktivt ned i rommet mellom stopperne og var ikke redd for å motta ball i pressende situasjoner. Selv etter at Liverpool byttet inn sitt arsenal av stjerner etter timen var ikke midtbanespilleren redd for å ta kreative valg med ballen i beina.

Savage viste ved flere anledninger at han ikke er redd for å gå i duell med motspillere. Midtbanespilleren kjempet og vant tilbake ball flere ganger i rene kroppsdueller mot Fabinho og Keita.

De to akademiproduktene styrte midtbanen og kom fra de 45 minuttene med godkjent og vel så det!

FANT HVERANDRE: Facundo Pellistri fikk æren av å sette Uniteds fjerde og siste mål etter en strålende kontring av United. Her gratuleres han av Amad Diallo som spilte uruguayaneren på blank kasse.

Facundo Pellistri fikk æren av å sette inn 4-0 etter et gnistrende United-angrep startet av Eric Bailly. Uruguayaneren satte ballen enkelt i mål etter å ha blitt servert på et sølvfat av Amad Diallo. Ellers var det lite duoen fikk til i sine innhopp i en mer defensivt anlagt omgang fra United.

«Kun en treningskamp»

Det er likevel viktig å huske på at dette kun er den første av seks treningskamper før sesongen starter hjemme mot Brighton den 7. august. Flere spillere fikk viktige minutter i banken, men Klopp var nok enda mer pragmatisk i sin tankegang og ga utespillerne kun 30 minutter hver, mens Ten Hag dristet seg til 45 min for samtlige utespillere.

OPPLØFTENDE KVELD: Ettermiddagens kamp var bare den første av mange for Erik ten Hag, men dette var en svært oppløftende aften fra Manchester United.

Ettermiddagens gjennomføring må likevel sies å ha vært en dundrende suksess for ten Hag og laget viste frem flere av tingene som har vært fokusområder på trening de første ukene. Likevel sitter jeg igjen med følelsen av at om dette er nivået som skal bli normen så kan det bli veldig gøy å følge United under ten Hags ledelse.