Klar for United: – Latt meg imponere

Midt i tittelracet bytter norske Maria Thorisdottir (27) ut den blå Chelsea-drakten for å hjelpe Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Fredag formiddag bekreftet Manchester United at den norske 27-åringen fra Stavanger har signert for klubben.

– Manchester United kan med glede annonsere at den norske landslagsspilleren Maria Thorisdottir har signert en avtale med klubben ut 2022/23-sesongen, heter det i en relativt kort pressemelding.

Kontrakten inneholder en klausul som gir partene muligheten til å forlenge kontrakten til 2024.

Thorisdottir kommer fra Chelsea, som topper WSL-tabellen foran nettopp Manchester United på målforskjell. Hun har imidlertid bare spilt 81 minutter for den regjerende mesteren denne sesongen og var ikke involvert i London-lagets 2-1-seier mot United denne måneden.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle spille for Manchester United da jeg var ei lita jente.

– Det var det laget du hørte om hele tiden. Det er mange norske United-supportere i Norge, sier Thorisdottir og legger til at hun har blitt tatt godt imot.

– Jeg har latt meg imponere av hvordan laget har utviklet seg på så kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey. Jeg gleder meg til å jobbe med henne og resten av trenerteamet.

– Jeg gleder meg også til å bli kjent med mine nye lagvenninner. Det er en ung og ambisiøs gruppe, så fremtiden er lys.

Thorisdottir kan debutere i United-drakta mot Birmingham på søndag.

Samtidig er det verdt å nevne at Abbie McManus går på lån til Tottenham resten av sesongen.

HER KAN DU SE DET FØRSTE INTERVJUET:

Stoney: – Fantastisk spiller

Thorisdottir har vært i Chelsea siden hun ble hentet fra Klepp i 2017. Forsvarsspilleren står med 46 landskamper for Norge. Hun er for øvrig datteren til Thorir Hergeirsson som leder de norske håndballjentene.

Casey Stoney er sikker på at Thorisdottir vil forsterke laget.

– Hun er en fantastisk spiller og karakter som jeg er helt sikker på vil passe godt inn hos oss. Fysikken og anvendeligheten hennes er åpenbar, og jeg vet at hun vil skape konkurranse om plassene. Vi gleder oss alle til å jobbe sammen med henne de neste sesongene.

Thorisdottir er Manchester Uniteds andre kvinnelige norske spiller. Reservekeeper Aurora Mikalsen gikk til Tottenham i sommer.

Flere Chelsea-titler

Den norske 27-åringen har vunnet fem titler i Chelsea: WSL-mester (2017/18 og 2019/20), FA-cupen (2018), ligacupen (2020) og Community Shield (2020).

Thorisdottir er hovedsakelig midtstopper, men har også blitt brukt på midtbanen på det norske landslaget.

Hun spilte alle Norges kamper i VM i Frankrike i 2019, som endte med et 0-3-tap for England i kvartfinalen. Noen måneder senere pådro hun seg et benbrudd og spilte bare fem kamper for Chelsea i 2019/20-sesongen. Denne sesongen har det kun blitt to.

Kontrakten med Chelsea gikk ut til sommeren.

Powered by Labrador CMS