Kina på kjøreplanen

OPPDATERT 14.30 Ryktene har versert en stund, men nå er det klart: United legger deler av årets sommerturné til Midtens rike.

Publisert Sist oppdatert

På en telekonferanse i Shanghai torsdag ettermiddag, bekreftet Uniteds kommunikasjonsdirektør, Phil Townsend, at United drar til den kinesiske folkerepublikken i juli. Der skal klubben blant andre møte Nicolas Anelkas Shanghai Shenhua til treningskamp onsdag den 25. Det skal også spilles kamp mot en annen klubb i en annen by enn Shanhai; hvem og hvor, vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

Og ManUtd.com følger opp med denne uttalelsen fra administrerende direktør, David Gill:

– Sommerturnéen er en viktig prosess, både fordi den gir oss anledning til å forberede sesongen som ligger foran oss, og til å engasjere klubbens supportere og sponsorer på forskjellige markeder.

– Vi opplevde fantastisk støtte fra supporterne forrige gang vi spilte treningskamp i Kina (i 2009). Vi lot oss overvelde av lidenskapen som fansen møtte oss med, og nå håper vi at enda flere vil ta imot oss i år.

– Dette blir første gang vi spiller om Chevrolet China Cup, som jeg tror vil markere en fantastisk start på det vi håper vil bli et langvarig forhold til Chevrolet, sier Gill.

Det var for øvrig Uniteds nye bilsponsor, Chevrolet (se egen sak), som først røpet Kina-opplegget da de tidlgere torsdag annonserte på sine nettsider at de vil stå som vertskap «ved en rekke vennskapskamper i Kina». Nå er planene altså bekreftet fra Manchester United.

Intet nytt om Sør-Afrika

Derimot har det ennå ikke kommet noe konkret ut av ryktene om at også Sør-Afrika vil stå på Uniteds sommermeny. Mye tyder likevel på at United vil spille kamper i Durban og Cape Town, før turen går videre til Folkerepublikken i øst.
Powered by Labrador CMS