U18-sjefen om sine nye rekrutter

MUTV-intervju med Kieran McKenna

Publisert Sist oppdatert

I løpet av få uker har det dukket opp tre utenlandske tenåringer på Aon Training Complex. Dette er spillere som har blitt tilført klubbens junioravdeling, og som i første omgang  kjemper for å bli del av Kieran McKennas U18-lag.

Tidligere i sommer ble det klart at den 17 år gamle nederlenderen Millen Baars var klar, og i det siste har også de to 16-åringene Largie Ramazani og Arnau Puigmal funnet veien til Carrington; sistnevnte så sent som i denne uken.

Dynamisk spanjol…

I intervjuet med MUTV (via ManUtd.com) forteller McKenna at klubben ble oppmerksom på spanske Arnau Puigmal i vår, da hans Espanyol møtte Uniteds U16-lag i Med Cup.

– Han er en veldig dynamisk og teknisk midtbanespiller som liker å drive fremover. I tillegg til å være svært dyktig med ballen, virker han også å være en flott, ung mann. Engelsken kommer seg og han er i ferd med å finne seg til rette. Jeg er sikker på at han kommer til å trives her, sier McKenna i intervjuet.

…belgier full av triks

Når det gjelder Ramazani, så kommer han fra junioravdelingen i Charlton Athletic. Belgieren ble sittende på benken da Stoke-juniorene ble beseiret 2-1 for snart to uker siden, men han kan komme til å få sin United-debut i lørdagens bortemøte med Derby County.

– Largie er ving og full av triks. Han er god med begge beina, liker å score mål, og han kan spille på begge kantene, forteller McKenna. Videre beskriver han Ramazani som en sprudlende fyr som vanligvis går rundt og smiler.

– Han er en av de yngre vi har her, men jeg er sikker på at han vil gjøre det bra, legger sjefen til.

…og fysisk nederlender

Sist, men ikke minst, har vi nederlandske Millen Baars, som allerede har fått vise seg frem i sin nye, røde trøye. Han kom innpå i pausen og takket for tilliten med scoring da Uniteds U18-lag åpnet sesongen med å tape 4-2 mot West Bromwich. Deretter spilte han fra start mot Stoke, og gjorde en god figur.

– Millen trente med oss (i sommer), men måtte vente en god stund på å bli klarert for spill. Han har et fysisk nærvær som imponerer, og godt tilslag med begge bein. Han er en breddeholder med lange klyv og en elegant måte å bevege seg på. Vi jobber hardt med å gjøre ham til en mer effektiv fotballspiller. Klarer vi å få til det, da har vi litt av talent foran oss.

Vanskelig bortekamp

McKennas gutter står altså med ett tap og en seier i sesonginnledningen. Lørdag venter så Derby på Derby Training Ground, et Derby-lag som innledet sesongen med 1-1 mot Liverpool. Siden har det imidlertid blitt to borteseire — 3-1 over Everton og 3-0 mot Sunderland. Alt tyder dermed på at de unge United-spillerne går en en uhyre tøff kamp i møte. Kampen starter klokken 13.00, skandinavisk tid.

Powered by Labrador CMS