– Nesten uoverkommelig oppgave

Leder for QPR-supporterne i Skandinavia, Kåre Svang, forventer en tøff oppgave for sitt lag på Old Trafford søndag.

Publisert Sist oppdatert

Søndag møtes Manchester United og Queens Park Rangers på Old Trafford til kamp i 32. runde av årets Premier League-sesong. Som vanlig har vi tatt en prat med en av motstanderlagets supportere i forkant av kampen, og denne gang har vi snakket med leder i The Official QPR Supporters Club of Scandinavia, Kåre Svang.

United fikk med seg en forholdsvis kontrollert seier på Loftus Road tidligere i sesongen, men dere har tatt skalpene til både Liverpool og Arsenal de siste ukene. Hvordan ser du på muligheten til å få dere noe hjem fra Old Trafford?

– Seirene mot Liverpool og Arsenal har kommet på Loftus Road – nå venter Old Trafford, og bare det i seg selv er en nesten uoverkommelig oppgave i utgangspunktet. Statistikken lyver ikke på det området, sier Svang.

– I tillegg møter vi et United-lag som er klart bedre enn både Liverpool og Arsenal. Sjansen for 3 poeng anser jeg som nesten umulig – på en god dag med flaks og et ukonsentrert Unite-lag kan vi kanskje få med oss ett poeng, men dessverre er jeg redd for at vi returnerer med null. Men selvtilliten har vi fått tilbake med seirene over Liverpool og Arsenal, og vi er desperate på grunn av tabellsituasjonen.

Lever i håpet

Mens United kniver en innbitt kamp med City om ligagullet, ligger QPR såvidt over nedrykksstreken. Klarer dere å unngå nedrykk, tror du? Og hva tenker du om Uniteds tittelsjanser?

– Jeg har siden desember sagt at United vinner Premier League, og det står ved lag fortsatt.

– Etter QPR’s tap for Bolton i midten av mars innså jeg at det ville bli nedrykk, til tross for at det forsatt var 30 poeng å kjempe om. Problemet til QPR var at de resterende lagene vi skulle møte hadde en snittplassering på 7. plass på tabellen, og slik sett har laget den desidert vanskeligste veien av fem nedrykkslag.

– Selv med seirene over Arsenal og Liverpool er jeg fortsatt der at jeg tror vi rykker ned. Vi har United, Man City og Chelsea på bortebane, i tillegg til Spurs hjemme. Dette blir nøkkelkamper, og spørsmålet blir om vi tar poeng i disse kampene. I tillegg må vi ta flestepartene av poengene mot Stoke, Swansea og WBA. Det er alltid et håp inntil det motsatte er bevist – og håpet steg etter seieren over Arsenal.

Ryan Giggs sa nylig at han ser på kampen mot QPR som et potensielt bananskall grunnet Mark Hughes’ kjennskap til Manchester United. Hva tenker du om det?

– He he, det tenker jeg at kun er ‘svar ut i det blå’ fordi en eller annen journalist ønsker å lage et poeng av dette. Det er lenge siden Hughes forlot Old Trafford og jeg kan ikke tenke meg at han har noen opplysninger om hva som skjer i korridorene der. Med mindre det finnes en mulvarp der…

– Levert under pari

Hva synes du egentlig om jobben Mark Hughes har lagt ned i QPR?

– Skulle ønske jeg kunne svart utdypende på det, men dessverre så blir det helt overflatisk av hva man får med seg gjennom media. Skulle gjerne ha overvært noen treninger.

– Jeg var enig i skifte av manager – om Hughes var den rette er vanskelig å si. Han fikk blanko til å velge spillere i januarvinduet, men to-tre måneder senere så ser det vel ut til at han kunne valgt bedre alternativer. Litt skuffende på det området. Det var mange av R’s-supporterne som hadde ønsket seg andre spillere enn de vi fikk. Men også her er det vanskelig å vite hva som stanset mange av de spillerne vi forsøkte å hente inn.

– Laguttaket til kampene mener jeg er helt greit, spillemessig har det imidlertid vært under pari. Laget hadde noen særdeles svake kamper i februar – mot lag vi var nødt til å slå – men tapte alle. I tillegg spilte vi veldig dårlig, hang ikke sammen i det hele tatt, og det må nok Hughes ta sin del av skylda for. Ut fra disse faktorene kan vi vel si at Hughes har levert under pari så langt – men som sagt vet jeg lite om hvordan spillegruppa fungerer og hvordan ‘tonen i laget’ er.

Håper på Zamora-mål

Hva slags kampbilde ser du for deg i det kommende møtet?

– Jeg ser for meg jevnspilt første 15-20 minutter – deretter kommer United-laget i siget og overtar mer og mer av banespillet. Sjansestatistikken vinner dere sånn ca 15-5 og så får vi håpe at Paddy Kenny i QPR-buret har en god dag og stanser alt som kommer fra Rooney & co.

– Et lite håp er at Zamora stanger inn et QPR-mål fra en Barton-corner i det 86. minutt og at kampen ebber ut med det, eller at United utlikner eller scorer vinnermålet 8 minutter på overtid. Det kalles kanskje helgardering…

Hvilke QPR-spillere kan gjøre livet surt for United?

– Forhåpentligvis keeper Paddy Kenny, midtbanegeneral Adel Taarabt, som sender flere av United-spillerene opp i kioskbua med sine tekniske finesser om han har dagen, og en Jamie Mackie som sammen med Bobby Zamora tar vare på de få mulighetene som laget kommer til å få i løpet av 90 minutter.

– Møter et komplett lag

Og når det kommer til laget dere skal oppmot; hva frykter du mest fra Sir Alex’ mannskap?

– Hele laget, inkludert reservebenken. Dere har et komplett lag – Premier Leagues beste – bare håper at halve laget undervurderer QPR og den resterende halvdelen ikke har dagen i det hele tatt.

Og til sist; hva tror du resultatet blir mellom QPR og Manchester United?

– Plikten kaller: United – QPR 0-1… Ha en fin kamp, avslutter Svang.

United.no ønsker Svang og resten av QPR-supporterne en god kamp søndag og lykke til i nedrykksstriden. Hvis du ønsker å lese mer om London-klubben, kan du besøke deres gode hjemmesider HER.

Powered by Labrador CMS