Rooney ble matchvinner

REFERAT: Wayne Rooney scoret begge da United tok tre poeng.

Publisert Sist oppdatert

Da Manchester United tok imot Sunderland lørdag ettermiddag var det med et sterkt håp om å revansjere forrige ukes forsmedelige tap, og kanskje også marerittdagen i 2012, ved å sende John O’Shea & Co nærmere dommedagssonen som lusker under dem.

Med Robin van Persie på sidelinjen, var Louis van Gaal tvunget til å gjøre endringer. Wayne Rooney fikk lov til å spille høyere oppe på banen med Falcao, mens Antonio Valencia, Chris Smalling, Jonny Evans og Ashley Young erstattet Paddy McNair, Luke Shaw, Phil Jones og Marouane Fellaini i startelleveren, da nederlenderen gikk for det kanskje mest balanserte laget vi har sett hele sesongen.

På Twitter ble det foreslått at United spilte både 4-2-3-1, 4-3-3, 4-4-2 og 4-2-1-3. I en verden der folk ikke makter å komme til enighet om fargen på en blå kjole, kan vi søke trøst i at uansett hva enn det var, lot det til å gå åt skogen.


Manchester United – Sunderland 2-0 (0-0)

1-0: Wayne Rooney (66′), 2-0: Wayne Rooney (84′)

Manchester United: De Gea, Valencia, Smalling, Evans, Rojo, Blind, Ander Herrera, Young, Di María (Januzaj 46′), Rooney (Mata 86′), Falcao (Fellaini 67′).

Sunderland: Pantilimon, Réveillère, Van Aanholt, Brown, O’Shea, Cattermole, Larsson, Jordi Gómez, Johnson (Fletcher 81′), Wickham (Vergini 67′), Defoe (Graham 67′).


For å bekrefte at det faktisk var en United-kamp vi var vitne til, åpnet the Black Cats med å tvinge David de Gea til en solid redning, da Connor Wickham fyrte av fra utenfor boksen etter å ha avansert lenge med ballen, og samtidig avslørte de rødes defensive tafatthet.

Noen minutter senere var det vertene som var på farten, da et angrep førte til at ballen datt ned foran Ashley Young, som avsluttet like over mål.

Første omgang på Old Trafford var preget av dårlig flyt, med Sunderland helt på høyde med våre menn. Omgangens største mulighet kom, interessant nok, da United angrep med noe som kunne minne om hurtighet. Valencia kom rundt på overlapp, leverte et presist innlegg til Young som hadde dratt seg fri på bakerste, hvorpå engelskmannen dempet med brystet og avsluttet lavt mot mål. Dessverre kom O’Shea gjestene til unnsetning, og taklet ballen i tverrliggeren.

Så, like før hvilen skjedde det noe som virket symptomatisk for Di Marías omgang, og for så vidt lagets problemer. Argentineren mottok ballen dypt inne på Sunderlands banehalvdel, tok den med seg oppover, bare for å slå en altfor lang pasning mot hjelpeløse Radamel Falcao. Dårlig kommunikasjon, og nok en forødet mulighet.

United gikk til pause med 73 % ballbesittelse, vel vitende om at andreomgangen i hvert fall ikke kunne gå noe dårligere.

Manchester United v Sunderland - Premier League
SVAK: Uniteds nummer syv hadde en tung dag på jobben.

Van Gaal valgte å gjøre umiddelbare grep i garderoben, og lot Adnan Januzaj steppe inn for Di María, som hadde gjort så godt som alt feil så langt.

En stund inn i omgangen så det ut til at Sunderland faktisk skulle klare å holde unna. United produserte lite, og deres blåkledde motstandere lå attpåtil svært lavt og gav United liten plass.

Men da kampen var litt over en time gammel skulle den massive andelen ballbesittelse gi avkastning. Falcao, som hadde hevet seg betraktelig i andre omgang, tok ned ballen på glimrende vis i boksen, og lå an til å få avsluttet fra kloss hold. En Wes Brown/John O’Shea-sandwich ville det imidlertid annerledes. Mange kommer nok til å ha det moro på Roger Easts bekostning, som utviste Brown for en felling O’Shea hadde gjort, men straffespark var det like fullt. Uansett – Rooney var kald fra elleve meter, og sendte United i ledelsen.

Manchester United v Sunderland - Premier League
1-0: Kapteinen gjorde ingen feil fra straffemerket.

Før kamp etterlyste Van Gaal en notorisk måljeger, men mye kan tyde på at vedkommende allerede befinner seg i laget.

For da Januzaj, som gjorde et bra innhopp, tråklet seg vakkert gjennom og avsluttet på Pantilimon, hadde kapteinen ingen problemer med å doble ledelsen. Det hører med til historien at min bestemor sannsynligvis hadde klart det samme.

Etter utvisningen handlet det meste handlet om United, og kampen var i praksis over for Poyets gutter lenge før dommeren blåste for full tid. Ett minutt på overtid fikk offside-plasserte Ander Herrera et mål annullert. Mer skjedde ikke, og Wayne Rooney ble dagens store mann.

Powered by Labrador CMS