Den imponerende rekken stoppet mot Arsenal

Ole Gunnar Solskjærs menn fulgte opp 5-0 mot Leipzig med en svak prestasjon mot «the Gunners».

Det var duket for storkamp da Ole Gunnar Solskjærs United tok imot Mikel Artetas Arsenal søndag kveld.

Oppgjøret var lenge et oppgjør mellom Englands to beste lag, og gjennom tiden har dette naturligvis bydd på høyoktanfotball og mye temperatur.

Rolig start

Kampens begynnelse kan dermed betegnes som et antiklimaks.

Selv om Arsenal hadde mest ball, klarte aldri bortelaget å spille seg til farligheter. United fikk enkelte kontringsmuligheter, men pasningene ble for upresise.

14 minutter skulle det ta før noen av lagene virkelig yppet seg. Bortelagets Hector Bellerin slo et innlegg fra høyresiden. Ballen skled gjennom hele feltet foran David de Gea, og Pierre-Emerick Aubameyang var centimetere fra å sende Arsenal i føringen.

Uniteds første mulighet kom rundt regnet syv minutter senere. Marcus Rashford slo en pasning Paul Scholes nok ville nikket anerkjennende til. Med den fant han Mason Greenwood, men 19-åringen klarte ikke å overliste Bernd Leno fra skrått hold.

FARLIGST I STARTEN: Mason Greenwood kunne sendt United i føringen etter rundt 20 minutter.

Arsenal farlige frempå

Etter dette utviklet det hele seg i stor grad til en stillingskrig. De få mulighetene lagene hadde til å ta hverandre i ubalanse ble stoppet av pasningsslurv eller kynisme fra motsatt lag.

36 minutter inn i oppgjøret fikk Arsenal en ny god mulighet. Aaron Wan-Bissaka slapp et innlegg over hodet. Der ventet gabonske Aubameyang, som forsøkte å passe til spisskollega Lacazette, men ballen ble stoppet av svenske Lindelöf.

Få sekunder senere var gjestene igjen på farten, da brasilianske Willian fyrte av fra seksten meter. Ballen suste i tverrliggeren, men fortsatte heldigvis ferden over målet til David de Gea.

Marcus Rashford mottok ballen i Arsenal-boksen tre minutter før pause, men ble avblåst for hands da han forsøkte å legge ballen tilbake til Bruno Fernandes.

Bortelaget fikk også en mulighet før pause, men Bukayo Saka headet Bellerins innlegg over mål.

Dermed ebbet omgangen ut med 0-0 og uavgjort, etter 45 minutter der det nok var Mikel Arteta som var mest fornøyd med sitt lags prestasjon.

NÆRE: Bukayo Saka var nære å sende bortelaget i ledelsen før pause.

United friske etter pause

Der det var Arsenal som startet best i første omgang, var det United som kom best ut etter pause.

Først kom Aaron Wan-Bissaka til skudd etter forarbeid av Mason Greenwood. Deretter kom Harry Maguire til en mulighet etter et hjørnespark. Ingen av forsøkene endte i mål.

Aubameyang yppet seg i motsatt ende minutter senere, men skuddet fra drøye seksten meter gikk via Victor Lindelöf og utenfor stolpen.

Fem minutter senere fikk Maguire en ny mulighet da han fikk heade på en corner. Heller ikke denne gang lyktes United-kapteinen med å finne mål.

Deretter fikk David de Gea mulighet til å vise noe av sitt brede repertoar, da verken Kieran Tierney eller Thomas Partey klarte å lage trøbbel for spanjolen.

BOMMET: Harry Maguire så betenkt ut etter å ha misset på to muligheter.

Ga bort klønete straffe

I stillingskriger er det ofte individuell briljanse eller slurvefeil som kan avgjøre, og det var i høyeste grad det siste som ga Arsenal ledelsen halvveis ut i den andre omgangen.

Paul Pogba felte på klønete vis Hector Bellerin i eget straffefelt, og ga dermed Pierre-Emerick Aubameyang muligheten fra elleve meter. Gaboneren lot seg ikke be to ganger, og satte ballen forbi spanske De Gea. Dermed scoret Arsenal det første målet i en noe begivenhetsløs kamp.

GAVMILD: Paul Pogba ga Arsenal muligheten fra straffemerket etter sin felling av Hector Bellerin.

Etter dette var det naturligvis United som tok over mye av spillet, i jakten etter en utlikning.

Mason Greenwood rykket seg fri fra Gabriel Magalhaes på høyresiden, og brasilianeren så ikke annet alternativ enn å felle unggutten. Der var nok midtstopperen heldig som ikke fikk sitt andre gule kort for dagen.

Det var også det siste Greenwood gjorde, ettersom han og Bruno Fernandes måtte vike for innbytterne Donny van de Beek og Edinson Cavani.

Nemanja Matic ropte etter straffe da han ble taklet av nevnte Magalhaes, men verken dommer Mike Dean eller VAR sa seg enige med serberen.

Donny van de Beek kunne skaffet sitt lag 1-1, da hans innlegg rikosjetterte av Mohamed Elneny, via Bernd Leno og i stolpen, men treverket spilte ikke på lag med United denne gangen.

Dette var for øvrig også det siste av nevneverdige farligheter United skapte, og dermed endte kampen med borteseier, noe som i det store og hele nok ikke var helt ufortjent.