– Vi mister en uhyre viktig spiller

MANCHESTER: Finaleplassen er sikret, men Eric Baillys utvisning ble et skår i gleden for José Mourinho og United.

Publisert Sist oppdatert

Det ble litt av en dramatikk mot tampen av torsdagens semifinale.

Plutselig lå Celta Vigos Guidetti på bakken med smerter, og spillerne føyk i tottene på hverandre.

Dommen ble rødt kort til Eric Bailly og Celtas Roncaglia.

Det kunne se ut som det ble sagt noe i forkant av hendelsen, for både Bailly og Valencia reagerte voldsomt.

Reprisen av situasjonen med Bailly og Valencia viser at Bailly er oppe med hånden i ansiktet til Guidetti, men svensken går til bakken fordi Valencia dytter han.

Ander Herrera

– Det var en vill kamp. Vi var bedre i den første kampen, denne kampen led vi. Nå er vi i finalen – og den skal vi vinne! Dette var en semifinale (om bråket) og man vinner ikke lett. Alt som betyr noe er at vi vinner. Vi har spilt mange kamper, men vi har klart det. Topp-fire ser urealistisk ut, så dette er veldig viktig for oss. Dette gjør vi for alle som er ute med langtidsskader!

LETTET: Ander Herrera beskrev kampen mot Celta som en vill kamp. Til slutt kunne han og United juble for en finaleplass i Europa League.

Maraoune Fellaini

– Ballen fra Rashford var fantastisk. Jeg har aldri hatt problemer med fansen – alt jeg tenker på er å gjøre mitt beste på banen. Nå venter Ajax og de har sett veldig gode ut. Vi er klare for alt!

Rio Ferdinand

Rio Ferdinand så kampen som ekspertkommentator hos BT Sports. Han tror Eric Bailly vil få trøbbel med nattesøvnen.

– Han kommer til å tenke «hva i alle dager gjorde jeg». Dette betyr at han mister en finale i Europa. Han kommer ikke til å sove et sekund i natt. Han har vært Uniteds beste forsvarsspiller denne sesongen, og det er et stort tap.

José Mourinho, BT Sports

Det var en tydelig medtatt portugiser som møtte BT Sports etter kampen.

– Ja, jeg kunne gjettet at det ville bli sånn etter den første kampen. Vi var det klart beste laget i den første kampen, men vi klarer ikke å drepe kamper. For mange sjanser, for lite mål. I dag var alt presset på oss, og de ga oss en real utfordring. Vi måtte lide til siste sekund. Alle spillerne mine ga alt. 14 kamper – og vi er i finalen.

Om bråket mot slutten hadde Mourinho dette å si:
– Jeg så ikke episoden. Bailly var fenomenal. Kampen var emosjonell for alle, og noen klarte å kontrollere følelsene sine bedre enn andre. Vi mister en utrolig viktig spiller i finalen. Rekorden min mot Ajax? Betyr ingen verdens ting. En finale er en finale.

STOCKHOLM NEXT: José Mourinho har tatt United til finalen i Europa League.

– Facundo Roncaglia er ikke ny i spillet. Han vet hva han driver med. Bailly var nok for naiv i den situasjonen.

Bedre å vinne EL enn topp-fire?
– Så klart. Det er et viktig trofé. Du får Champions League, og du får et trofé. Det blir en enorm kamp i Stockholm. Hvis vi vinner, så er jeg mer enn fornøyd med sesongen. Det har vært hardt.

José Mourinhos pressekonferanse:

Hva betyr dette for deg og United som klubb?
Det er en mulighet til å vinne et trofé. En mulighet til å kvalifisere oss til Champions League og finalen er den siste kampen i sesongen så det vil bli en perfekt avslutning.

Du sa dette kunne være den viktigste kampen i historien. Fikk du den kampen du ville ha?
Dette var åpenbart IKKE den viktigste kampen i historien. Klubben har spilt mange finaler tidligere, men det var viktig for oss fordi dette var Celtas viktigste kamp noen gang. Vi måtte matche deres innsats og innstilling. Dette var en vanskelig kamp. Celta var bedre enn oss i store perioder og vi hadde trøbbel.
FINALEKLAR: Det holdt hardt, men Henrikh Mkhitaryan og United er klare for finalen i Europa League.
Vår største utfordring er at vi ikke scorer nok mål. Borte mot Celta spilte vi strålende, og burde ha scoret mer. Her i dag har ikke Celta noe å tape og kan satse alt fremover. Det blir vanskelig for oss. Da Bailly ble utvist måtte jeg gi ekstra støtte til til forsvaret. Det var ikke enkelt for oss. Ajax vil ha god tid til å forberede seg til finalen, mens vi har tre kamper til. Vi kommer til å gjøre store endringer på laget i de neste ligakampene. Jeg må gjøre det.
Du gikk bort til Celta-fansen etter kampen. Hvorfor?
Fordi de er fantastiske. Jeg synes synd på dem. Jeg vet hvordan de har det nå. Første gangen man taper en semifinale er alltid den verste, men de kan være stolt av laget sitt.

Eduardo Berizzos pressekonferanse:

Om den enorme sjansen til Guidetti i siste sekund:
Ja, det ville vært en perfekt avslutning (avgjøre kampen i den situasjonen), men vi skapte nok sjanser gjennom hele kampen, ikke bare på slutten. Jeg synes vi spilte veldig bra og United hadde bare en veldig god sjanse og den scoret de på. Vi spilte akkurat slik vi skulle, og det var synd at det ikke holdt helt inn.

Er det en verre måte å ryke ut på enn denne?
Fotball er drama. Du lærer av tap og neste gang vinner du. Jeg kunne ikke forvente mer av spillerne mine. De løp og kjempet hele kampen. Alle tap er tunge å svelge, men dette var ekstra tungt. Vi har hatt en fantastisk sesong og denne kampen viser hvor modig vi var. Vi var så nære.

Er United heldige som går til finalen?
Sammenligningen jeg vil gjøre er at vi var bedre her i Manchester enn United var i Vigo. Så ser man på det på den måten, så ja. United var kanskje litt heldige.
Går dere ut med hodet hevet?
Det var mye som gledet meg med spillet i dag. Vi lot ikke noe være uprøvd. Vi ga alt. Det er en stor forskjell på disse to klubbene med tanke på ressurser og alt. I kveld klarte vi å tette dette gapet.
Tror du utvisningen kan ha ødelagt sjansene deres? At spillerne fikk feil fokus?
Etter 1-1 virket det som United prøvde å bryte rytmen i spillet vårt. Kanskje vi kan klare oss bedre med mer erfaring
Stemningen i garderoben nå?
De er veldig skuffede. Men jeg har sagt til dem at de skal være stolte av det de har vist. Det vil komme nye sjanser.

Ansvarlig redaktør, Dag Langerød

 

Powered by Labrador CMS