Lettet SAF

VIDEO Blek, men fattet etter Bolton-støkken.

Publisert Sist oppdatert

United tok en tidlig ledelse og dominerte deretter store deler av kampen mot Bolton. Nå endte det riktignok godt, men sluttminuttene på Old Trafford be likevel av det ubehagelige, nervøse slaget.

– Ja, det ble tøffere enn det burde ha blitt, for vi hadde nok av muligheter til å avgjøre kampen tidligere, sa Ferguson til Sky Sports etter kampen.

– Nå klarte vi ikke det, og i slike situasjoner er ikke en tomålsledelse spesielt betryggende. Det viste seg da også da Bolton reduserte. Deretter ble det egentlig en kamp med ryggen mot veggen. Da var det litt panisk utpå der, innrømmet han.

Men til tross for skrekkopplevelsen det siste kvarteret, var manageren rask med å gi honnør til gjestene:

– Bolton spiller på en måte som kan skape problemer for hvem som helst. Fordi de er så effektive er de også kapable til å ta poeng fra hvem som helst.

– De spiller enkelt, de er veldig pågående, og så har de et par talenter som gir laget god balanse. De er med andre ord en vanskelig motstander, og derfor er vi rimelig fornøyde med resultatet.

– Spilte god fotball

Ferguson var imidlertid fornøyd med mer enn bare seieren. Bortsett fra de siste ti minuttene gledet han seg også over spillet elevene hans leverte:

– Jeg synes vi spilte veldig bra. Bortsett fra de siste ti minuttene spilte vi meget god fotball. Vi holdt høyt tempo, og var en konstant trussel for dem. Det gledet meg. Bare så synd at vi ikke satte inn vårt andre tidligere, for da kunne det blitt mange mål av det, sa han til MUTV, før han fortsatte:

– Da Bolton etter hvert kom litt inn i kampen før pause, kontret vi dem i senk. Da følte vi at vi hadde god kontroll på dem – ja, kanskje litt for god kontroll. Men vi kom oss igjennom det, og tatt i betraktning resultatene fra de øvrige kampene var dette en god dag for oss.

– For mange baklengsmål

En sak Ferguson ikke er fornøyd med, er antallet scoringer imot. Inkludert Matt Taylors reduseringsmål har laget hans nå lekket inn hele syv på fem hjemmekamper i høstens Premier League. Det er en trend han ønsker å få slutt på.

– I de senere årene har vi gjerne spilt oss inn i en stim av kamper uten baklengs. Det har vist seg svært viktig på veien til ligamesterskapet. Det er takter vi er nødt til å finne tilbake til.

– Målet vi slapp inn i dag var av den enkle sorten, en tam heading fra bakre stolpe. Vi burde ikke slippe inn slike mål. Likevel går det ikke inn i samme kategori som dem vi slapp inn mot Manchester City. De var rene gavepakker, og det samme gjelder det andre mot Sunderland. Stygge tabbemål, sa Ferguson, og lot til å få frysninger bare ved tanken.

<embed src="http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f8/271552671" bgcolor="#FFFFFF" flashVars="videoId=45186408001&playerId=271552671&viewerSecureGatewayURL=https://console.brightcove.com/services/amfgateway&servicesURL=http://services.brightcove.com/services&cdnURL=http://admin.brightcove.com&domain=embed&autoStart=false&" base="http://admin.brightcove.com" name="flashObj" width="486" height="412" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" swLiveConnect="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed>

Powered by Labrador CMS