Lettet, glad og stolt

VIDEO Det var en glad og stolt Sir Alex Ferguson som i pur seiersglede løftet knyttnevene mot det regntunge skydekket over Estádio do Dragão, etter å ha sett sine elever avansere til semifinalen i Champions League etter 1-0 over FC Porto.

Publisert Sist oppdatert

Ingen engelske lag hadde noensinne beseiret portugiserne på deres egen hjemmebane, verken på Estádio do Dragão eller på den tidligere arenaen, Das Antas, men med onsdagens seier gikk United i bresjen og satte en stopper for den elendige statistikken. Og ikke bare det; den regjerende mesteren gjorde det attpåtil i Sir Alex' Fergusons 150. Champions League-opptreden!

"Det spiller ingen rolle hvem man beseirer, men 150 kamper er lang tid," medga en smørblid manager overfor Sky Sports, og la til at laget hans hadde gjort en god kamp. Ikke minst forsvaret fikk skryt av den 67 år gamle ungdommen fra Govan. For første gang siden 4-0 over Fulham den 7. mars, hadde laget hans til og med kunnet gå av banen uten baklengsmål. Bortsett fra avansementet, var det kanskje det som gledet ham mest av alt:

"Den bakre fireren holdt konsentrasjonen oppe og forsvarte seg veldig, veldig bra. Deri lå nøkkelen. Klarer vi å unngå baklengsmål fra nå av, kan vi nå veldig langt.

"Stabiliteten bak der, med den gode forståelsen mellom Ferdinand og Vidic, gir hele laget en "kick-start."

– Utrolig treff!

Men det var ikke bare forsvarsrekken som ble komplimentert av Ferguson. Han kunne for eksempel ikke unngå å trekke frem Cristiano Ronaldo for hans fenomenale scoring. Den var alene verdt semifinaleplassen.

"Utrolig, et fantastisk treff! Han overrasket alle ved å skyte fra bortimot 40 meter – keeperen var sjanseløs!"

God kontroll

Ferguson syntes ellers at laget hans hadde hadde kontrollert kampen, til tross for at Porto kom til en og annen scoringsmulighet.

"Jeg så egentlig ikke den helt store faren fra Portos side. Jeg synes vi hadde god kontroll, og de ga oss ikke noe nevneverdig med bekymringer.

– Stor semifinale

Nå venter Arsenal i en helengelsk semifinale om to uker. Den første kampen skal spilles på Old Trafford den 29. april, mens returmøtet skal avvikles på Emirates seks dager senere, tirsdag den 5. mai. Og Ferguson ser frem til møtet med Premier League-rivalene:

"Det kommer til å bli en stor semifinale med masse flott fotball," lovet en strålende fornøyd United-manager.

Se SAF på ekstern a fra Sky Sports

Powered by Labrador CMS