Ryktesaker, uke 40

OPPDATERT 13.55: Planlegger David Moyes å hente denne tenåringsstjerna fra sin tidligere klubb?

Publisert Sist oppdatert

Her samler United.no overgangsrykter i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter.

Søndag 6. oktober

Søndag er en god dag for faste lesere av ryktespalten, og som vanlig er engelske medier stappet med flere godbiter av ulik art. Nedenfor følger de United-relaterte ryktene.

13.55 Det er ikke bare Adnan Januzaj som er heit av tenåringene i Premier League om dagen. Ross Barkley har imponert stort på Evertons midtbane,  og skal vi tro Daily Star ønsker David Moyes å hente sin tidligere disippel til United med et bud på 20 millioner pund.

13.35 Vi tar med litt utlånssnadder. Will Keane har imponert etter comebacket og er angivelig ønsket av Bolton og Wigan. Sunday People (igjen) mener imidlertid at David Moyes ikke ønsker å sende 20-åringen til Championship, og vil heller gi ham noen sjanser på førstelaget i løpet av sesongen.

For lagkamerat Wilfried Zaha er visstnok situasjonen omvendt, ifølge Daily Mirror, og Moyes skal ha gitt beskjed til unggutten om at han skal på utlån i januar. Newcastle, Stoke, Southampton og Fulham har tidligere blitt nevnt som aktuelle destinasjoner for 20-åringen.

12.35 Samler vi alle løse rykter virker engelsk presse samstemt i at David Moyes er ute etter en venstreback. Daily Star mener å vite at United forbereder et bud på 25 millioner pund for Southamptons Luke Shaw.

11.10 Vidunderbarnet Zakaria Bakkali, eller «den neste Eden Hazard» som Daily Mirror skriver, er ønsket av både United og City. Rivalene vil forsøke å hale i land en avtale med unggutten før han undertegner proffkontrakt med sitt PSV, noe som kan skje først i januar.

11.05 – Ander har kontrakt til 2016, og saken om han skal forlate klubben eller ikke er avsluttet.

Ikke akkurat oppløftende ord fra Bilbao-president Josu Urrutia for de som måtte håpe på å se Ander Herrera på Old Trafford. Spanjolen er sitert i Daily Mirror.

11.00 I sammenheng med ryktene om Leighton Baines skal Alexander Büttner ofres i januar, ifølge Sunday People.

10.55 United vil by 15 millioner pund pluss Antonio Valencia for Evertons Leighton Baines i januarvinduet. I alle fall hvis vi skal tro Daily Mail. Baines ser ikke ut til å bli enig med Everton om ny kontrakt, og dette skal også ha fanget Tottenhams interesse. David Moyes forsøkte seg på backen i sommer da han bød en totalsum på 36 millioner pund for Baines og Fellaini, noe som ble avslått. Dersom også dette forsøket går i vasken skal et nytt fremstøt på Fabio Coentrao prioriteres.

10.45 Franske Karim Benzema og hans forhold til supportere og presse i Madrid skal ha gått fra dårlig til håpløst, og nå skal 25-åringen ha fått beskjed om å pakke bagen, ifølge Sunday People. Spissen kan naturligvis tidligst reise i januar, og United, Arsenal og Chelsea skal ha blitt informert. Prisen skal ligge på 17 millioner pund.

Lørdag 5. oktober

17.45 Jan Åge Fjørtoft følger tysk fotball tett for Sky, og har mange kontakter der. I dag melder Fjørtoft på Twitter at en gode kilde har fortalt ham at United er veldig interesserte i å hente midtbanespilleren Lars Bender til klubben. Bender, som til daglig spiller for Uniteds Champions League-motstander Bayer Leverkusen, skal ha en utkjøpsklausul på mindre enn 15 millioner Euro som kan utnyttes etter sesongen. Bender har 15 landskamper for Tyskland.

15.00 Det er nesten tre måneder til overgangsvinduet åpner, men ryktemakerne tar ikke pause av den grunn. Nå skriver Daily Star, som enkelte vil hevde at er den minst troverdige avisen i England, at United og Arsenal undersøker muligheten for å hente Valencias Adil Rami i januar. Den franske midtstopperen skal ha havnet på kant med ledelsen i Valencia etter at han kritiserte klubben for å selge Roberto Soldado og Alberto Costa i sommervinduet.

Fredag 4. oktober

21.00 Spanske Juan Mata hadde en kjempesesong i fjor, men etter Mourinhos inntreden har ting gått tråere. Det gikk rykter i sommer om et bytte med Wayne Rooney, men så skjedde ikke. Nå mener portugisiske A Bola at både PSG og United forbereder såkalte pakkepriser for Mata i januar.

17.10 Daily Mail melder at franske Kalidou Koulibaly skal være aktuell for en overgang til Old Trafford. Den 22 år gamle forsvarsspilleren spiller for tiden for belgiske Genk.

17.05 Da United slo Bayer Leverkusen 4-2 på hjemmebane startet tyskerne uten sin kanskje viktigste spiller i Lars Bender. Midtbanespilleren har lenge vært ønsket av Arsenal, men nå skal David Moyes visstnok prøve seg på 24-åringen. Dette ifølge Daily Star.

09.25 Athletic Club fra Bilbao bekrefter at Manchester United fortsatt holder et våkent øye med Ander Herrera. Det faktum at baskerne ikke klarte å kvalifisere seg for Europa, betyr at Herrera vil være fri til å spille for David Moyes & co. dersom United går videre fra gruppespillet i Champions League – forutsatt selvsagt at det blir noe av en handel i januar.

07.55 United skal være interessert, men Sporting Lisboa er overhodet ikke interessert i å gi slipp på sitt midtbanetalent William Carvalho. Det er Tutto Mercato som skriver dette.
Som for å understreke sin steile holdning, har portugiserne utstyrt den 21 år gamle spilleren med en utkjøpsklausul pålydende €45 millioner og gitt ham en kontrakt som først utløper i 2018.

07.25 The Times melder at flere Premier League-klubber er interessert i å hente Wilfried Zaha lån. Unggutten, som imponerte så stort under Uniteds sommerturné, og som belønning fikk en startplass i Community Shield-oppgjøret med Wigan på Wembley, har siden ikke vært å se i aksjon i den røde trøyen.
Dette skal ha løftet håpet både i Newcastle, West Bromwich, Stoke, Everton, og i Zahas forrige klubb, Crystal Palace. Ifølge Goal.com skal Zahas selv foretrekke å dra til førstnevnte – vel å merke dersom det skulle bli aktuelt med en låneavtale.

Torsdag 3. oktober

20.25 Michael Keane har blitt linket til Derby County på lån en stund, men etter at manager Nigel Clough fikk sparken fra Derby var det mange som trodde at avtalen ville kollapse, og kanskje spesielt etter at Zak Whitbread ble hentet til klubben på lån. I dag blir det meldt fra lokalavisen Derby Telegraph at det fortsatt kan skje noe på den fronten.

Tidligere United-assistent Steve McClaren har tatt over Derby, og Eric Steele har kommet inn som keepertrener. Direktøren Sam Rush tror United-linken skal hjelpe klubben med å sikre seg tilslaget på unggutten. Det er sannsynlig at et eventuelt lån vil bli annonsert etter landslagspausen, slik at ikke deler av lånet blir brukt opp på en periode der klubben ikke spiller fotballkamper.

12.50 Den notoriske feilkilden The Metro (vel, det hender at de treffer), kaster bensin på bålet når den i dag hevder at Borussia Dortmund vil forsøke seg på Shinji Kagawa i januar.
Uniteds japaner ankom som kjent fra nettopp Borussia i fjor sommer, men har ennå ikke klart å etablere seg i startelleveren. Tvert imot synes manager David Moyes å ikke være helt overbevist om at 24-åringen i det hele tatt passer inn i laget.

Onsdag 2. oktober

18.30 Agenten til Adnan Januzaj, skal nå ha avslørt at kontraktsforhandlingene går sakte. – Jeg kommer ikke til å si hvilke andre lag som vil ha han, men det er stor interesse fra europeiske klubber, sa Dirk De Vriese til Voetba Niews. I følge De Vriese er det kun han som har lov til å forhandle på vegne av Januzaj.

09.55 AS Roma, Chelsea og – Manchester United, er alle ute etter å sikre seg Ajax-vingen Victor Fischer så snart januar dukker opp på kalenderen. Det er talkSport som hevder dette.
Roma, som i øyeblikket topper Serie A-tabellen etter seks strake seire, sies å lede an i kampen om den 19 år gamle dansken. De så ut til å ha slått kloen i ham allerede i sommer, men så trakk Ajax seg fra handelen da de mistet Christian Eriksen til Tottenham.
Fischers kontrakt utløper først i 2017, så Ajax sitter med gode kort på hånden.

Tirsdag 1. oktober

08.10 Den svakeste ligastarten for Uniteds vedkommende siden 1986/87-sesongen, har fått klubbens pengemenn til å ryste i grunnvollene. Både The Guardian og The Telegraph melder nå at Glazier-familien er beredt til å legge £50 millioner på bordet for å styrke David Moyes’ muligheter til å sikre seg Athletic Clubs Ander Herrera og Evertons Leighton Baines.
De to var som kjent blant managerens hovedmål i sommervinduet, men glapp fordi United ikke var villig til å hoste opp det de to spillernes respektive klubber forlangte.

Mandag 30. september

19.30 I følge media i Østerrike, skal Martin Hinteregger selv ha proklamert at United er ute etter han. Hinteregger er en forsvarsspiller, som spiller for Red Bull Salzburg, og han sier han er stolt over at en klubb som United viser interesse.

– Det er interesse fra Manchester United og noen italienske kluber. Det er en ære, og jeg trodde ikke det skulle skje så fort. Målet mitt har alltid vært å få spille med Red Bulls, men det er klart at det er stort å høre om slikt. Jeg blir nødt til vurdere dette sammen med min agent, Frank Schreier. Jeg er ingen drømmer, og jeg vet at mange av disse klubbene har flere gode spillere som ikke får spilletid, skal spilleren ha sagt til Austria Press Agency.

 

Powered by Labrador CMS