– Martial kan senke skuldrene i Juventus

Troverdig kilde melder at Anthony Martial ønsker seg bort.

Publisert Sist oppdatert

– Blir han værende i Manchester United i sommer? Jeg beklager, men det kan jeg ikke uttale meg om nå, sa Martials agent tidligere i mars måned. 

Tirsdag smalt nyheten fra (dessverre) veldig troverdige Mohamad Bouhafsi om at Anthony Martial har takket nei til kontraktstilbudet fra Manchester United, og ønsker en overgang bort fra klubben i sommer. 

Juventus er en av klubbene som står klare med sjekkheftet – en ære de deler med flere av Europas toppklubber.

Vi har tatt en prat med Norges fremste ekspert på Juventus, Hashim Hussain Mehdi, for å få bedre oversikt over situasjonen.

En logisk overgang?

– Ettersom United angivelig er interesserte i Gareth Bale og har rimelig grei dekning på topp allerede med Sánchez, Lukaku og Rashford er det ikke helt utenkelig for meg at en overgang kan bli aktuelt for han, sier Mehdi til united.no.

– Fra Juventus og Martial sitt synspunkt så hadde det vært logisk. Juventus trenger en angriper som kan spille som ving, og utfordre Higuain for spissplassen, og Martial kan senke skuldrene sine og spille under mindre press i Torino. Jeg tror det har blitt vanskelig for han i Manchester når presset øker hver sesong klubben ikke vinner Premier League og man knapt får gjort noe i fritiden uten å havne på forsiden av britiske tabloider, følger eksperten opp.

LES OGSÅ: Martial – kun superinnbytter?

Under press: Anthony Martial.
Under press: Anthony Martial.

– Kan tilby en mer fri rolle

Dette var sesongen hvor Martial for alvor skulle overbevise Mourinho om at han fortjener en plass i startelleveren, men slik har det ikke gått. Den (fortsatt) unge franskmannen leverer stort sett varene når han kommer inn fra benken, men har så langt ikke rettferdiggjort en startplass i Mourinhos ellever når han først starter.

Det er en kjent sak at Mourinho krever mye fra sine vinger – spesielt på det defensive. Martial har aldri virket helt komfortabel med disse arbeidsoppgavene, og i Juventus kan det vente en langt mer fri rolle, skal vi tro eksperten. 

– Juventus er glade i franskmenn og har gode minner fra Platini, Deschamps, Zidane, Trezeguet og Pogba. Franskmenn trives i Torino og jeg tror Juventus kan tilby Martial trygghet og en mer fri rolle. For meg hadde det vært en drømmeovergang, sier Mehdi.

Stjerne i Juventus: Paul Pogba.
Stjerne i Juventus: Paul Pogba.

Martial gjorde sin overgang til Manchester United før 2015/16-sesongen, og United måtte ut med store summer for den talentfulle angrepsspilleren. Juventus skal ha vært en av klubbene som allerede da ønsket seg Martial.

Juventus-eksperten peker også på at dette kan være et spill fra Martials agent, som selvfølgelig ønsker det beste for klienten sin. 

– Personlig tror jeg ikke at det er noe mer konkret i ryktene annet enn agenter som fisker etter reaksjon fra klubbene. Hvis Juventus blir fortalt at Martial er tilgjengelig for overgang så kommer de til å være klare, men de er veldig forsiktige med å gå etter en spiller uten klarsignal fra klubben. Juventus speidet lenge på Martial i Monaco men var på det tidspunktet ikke klare til å betale en høy overgangssum 19 åring.

– Allegri får det beste ut av unge spillere

Mourinho har fått mye ufortjent kritikk for sin manglende bruk av unge spillere, men det er et faktum at sjefen åpenbart ikke føler seg trygg på å spille med både Martial og Rashford fra start.

På spørsmål om ikke «Den gamle damen» har flust av angrepsspillere, peker Juventus-eksperten på at det kan komme utskiftninger også der – og det faktum at Allegri har en god historikk med unge angrepsspillere.

– Juventus har grei dekning i angrepet, men mangler en spiller som kan utfordre Higuain og eventuelt erstatte han i lengden. Max Allegri er kjent for å få det beste ut av unge spillere og jeg tror Martial hadde passet i laget hans. Balotelli, El Shaarawy, Dybala og Pogba har alle hatt sine beste år under Allegri. Jeg tror og håper at ingen angripere forlater klubben i sommer, men jeg regner med at Dybala blir solgt innen to år. Da vil eventuelt Martial få en større rolle i laget.

Djevelens Advokat: – Må være siste gang vi ser Martial til høyre 

Kan forlate Juventus: Paulo Dybala.
Kan forlate Juventus: Paulo Dybala.

– En av de mest talentfulle i United-laget

I de samme rapportene som linker Martial med en overgang bort fra United, nevnes gjerne også Gareth Bale og Alex Sandro som potensielle overgangsmål for José Mourinho.

Det ville i så fall vært en dårlig handel, mener Juventus-eksperten. 

– Personlig synes jeg ikke at United bør selge Martial. Han er en av de mest talentfulle spillerne i United laget og kommer bare til å bedre. Han har allerede vist enormt potensiale, men jeg vet ikke om Mourinho er den rette treneren for han. Hvis man skulle selge Martial for å kjøpe Bale så synes jeg man har gjort en dårlig deal. Dersom Martial beveger seg fra Manchester i sommer håper jeg at han havner i Torino.

Ny venstreback? Alex Sandro.
Ny venstreback? Alex Sandro.

At Mourinho planlegger å bytte ut venstrebacken sin neste sesong virker hevet over enhver tvil, etter at forholdet mellom portugiseren og Luke Shaw åpenbart har fått seg en knekk.

Juventus’ brasilianske venstreback skal være høyt på Mourinhos ønskeliste, og Mehdi tror at en overgang bort fra Juventus fort kan være på trappene for Sandro.

– Alex Sandro hintet til at han ville dra forrige sesong. Av alle nøkkelspillere tror jeg det er han som har størst sjanse til å bli solgt, avslutter Mehdi.

Powered by Labrador CMS