Allegri hånet Mourinho etter Milano-rivaleri

Dette er alt du trenger å vite om Uniteds motstandere i høstens Champions League-gruppespill.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har ikke råd til så mange feilskjær. Det sier seg selv at Juventus blir tøffe. Cristiano Ronaldo har kommet dit for å vinne Champions League, sa Dag Langerød i vår video om trekningen på united.no.

Nedenfor tar vi en enda grundigere kikk på Juventus, Valencia og Young Boys.

Sjekk terminlista vår her.

Juventus

Trener: Massimiliano Allegri (siden 2014)
Hjemmebane: Juventus Stadium (41.507)
Hjemlig liga 2017/18:
1. plass
Champions League 2017/18: Kvartfinale (mot Real Madrid)

Overskriftene skrev seg selv da Manchester United ble trukket i gruppe H sammen med Juventus.

Cristiano Ronaldo returner til Old Trafford for et gjensyn med José Mourinho, mens Paul Pogba møter gamleklubben der han utviklet seg fra et vidunderbarn til en verdensstjerne.

«Hypen» rundt 33 år gamle Cristiano Ronaldo har vært enorm i Torino, men minst like viktig er hovedtrener Massimiliano Allegri for suksessen til Juventus.

Nå står italieneren ansikt til ansikt med en trener han har hatt problemer med tidligere, både på og utenfor banen.

I 2010 kom den daværende Milan-treneren med et skikkelig stikk til Mourinho som nettopp hadde reist til Real Madrid.

– Han var her i to år og fornærmet alle, ble Allegri sitert i La Gazzetta dello Sport.

Allegri har bare slått Mourinho én gang på seks forsøk, men under 51-åringens ledelse har Juventus vunnet den italienske dobbelen fire ganger av fire mulige, og ikke minst har han tatt laget til Champions League-finale ved to anledninger.

I 2015 tapte Paul Pogba og resten av laget 1-3 for Barcelona. I 2017 ble det 1-4 for Real Madrid i en kamp der Ronaldo ble kåret til banens beste spiller.

Nå skal portugiseren spille i svarte og hvite striper, men enn så lenge har ikke den tidligere United-stjernen funnet nettmaskene for sin nye klubb.

Juventus slapp med skrekken i premieren av Serie A da de snudde 1-2 til 3-2 mot Chievo etter en overtidsscoring av Federico Bernardeschi, mens de i andre runde slo Lazio 2-0 etter scoringer av Miralem Pjanic og Mario Mandzukic.

For første gang på 17 år stiller Juventus i Champions League uten keeperlegende Gianluigi Buffon. Nå er det tidligere Arsenal-keeper Wojciech Szczesny som vokter buret for «den gamle dame».

Foran seg har han veteranduoen Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci, som er tilbake i klubben etter én sesong i Milan.

Backene bekles gjerne av Joao Cancelo, som møter sin tidligere klubb i Valencia etter overgangen i sommer, og Alex Sandro, som har vært koblet til United i lang tid.

Etter at Claudio Marchisio forlot klubben i sommer, er ingen av de tidligere midtbanekollegaene til Pogba igjen i Juventus.

Nevnte Sami Khedira, Miralem PjanicBlaise Matuide, Rodrigo Bentancur og nysigneringen Emre Can gir Allegri, som både har spilt 4-3-3 og 4-2-3-1 i sesonginnledningen, mange sterke alternativer.

Lengst fremme spiller selvfølgelig Cristiano Ronaldo nå som Gonzalo Higuain er i Milan, med argentinske Paulo Dybala, Federico Bernardeschi, Douglas Costa, Juan Cuadrado eller Mario Mandzukic rundt seg.

De tre siste kampene mot Juventus har gitt seier for Manchester United. Forrige gang, i 2003, vant mannskapet til Sir Alex Ferguson 2-1 på Old Trafford og 3-0 i Torino.

Nå er imidlertid Stadio Delle Alpi byttet ut med Allianz Stadium som sto klar i 2011.

Der har heller ikke Mourinho vært.

Portugiseren har møtt Juventus fem ganger i karrieren, men aldri i Champions League. Bare én av de fem seriekampene med Inter endte med tap.

Valencia

Trener: Marcelino (siden 2017)
Hjemmebane: Mestalla (50.242)
Hjemlig liga 2017/18:
 4. plass
Champions League 2017/18: Ikke kvalifisert.

Etter å ha ligget med brukket rygg i flere år, blant annet med Gary Neville som hovedtrener i en liten periode, er Valencia tilbake i det gode selskap i Europa.

Det er mye takket være Marcelino, som førte laget til en sterk fjerdeplass i La Liga bak Barcelona, Atletico Madrid og Real Madrid forrige sesong.

Også denne sesongen forventes det at Valencia er best av resten i Spania.

Klubben brukte mer enn penger enn Manchester United i sommer og forsterket laget med Kevin Gameiro (Atlético Madrid) og Denis Cheryshev (Villarreal), samt Goncalo Guedes (PSG) og Geofffrey Kondogbia (Inter) nå er i klubben på permanent basis etter å ha vært i Valencia på lån. I tillegg er Michy Batshuayi (Chelsea) kommet på lån.

Dermed ligger alt til rette for at utfordringen rundt bredden i troppen fra forrige sesong er adressert.

I serieåpningen mot Atlético Madrid (1-1) stilte Marcelino med følgende lag:

Neto – Cristiano Piccini, Ezequiel Garay, Gabriel Paulista, Jose Gaya – Carlos Soler, Daniel Parejo, Geofffrey Kondogbia, Daniel Wass – Rodrigo, Santi Mina.

Forrige gang United møtte Valencia var i 2010. Javier Hernandez ble matchvinner på Mestalla, mens Anderson scoret i en 1-1-kamp på Old Trafford.

Young Boys

Trener: Gerardo Seoane (siden 2018)
Hjemmebane: Stade de Suisse (32.000)
Hjemlig liga 2017/18:
 1. plass
Champions League 2017/18: Ikke kvalifisert.

Laget fra Sveits var ett av seks lag United kunne møte som de aldri har spilt mot tidligere.

Klubben slo Basel med hele 15 poeng og tok dermed sin første ligatittel på 32 år da de vant den sveitsiske serien forrige sesong.

Basel var likevel forhåndsfavoritt foran årets sesong, men etter fem ligarunder topper likevel Young Boys tabellen etter fem strake seirer, 16 mål og en ledelse på sju poeng.

Nå er de i gruppespillet i Champions League for første gang.

I kvalifiseringen begynte det med 1-1 hjemme mot Dinamo Zagreb på kunstgresset i Bern. De lå også under 0-1 på bortebane, men to mål av tidligere PSG-spiss Guillaume Hoarau snudde kampen og sendte laget til gruppespillet.

Lagets trener er 39 år gamle Gerardo Seoane, som kom til klubben fra Luzern i sommer. Klubben tok sjansen på han etter at han i sin første hele sesong på toppnivå førte Luzern til 3. plass – bak Young Boys og Basel.

Laget mot Dinamo Zagreb:

David von Ballmoos – Kevin Mbabu, Gregory Wüthrich, Steve von Bergen, Loris Benito – Christian Fassnacht, Sekou Junior Sanogo, Djibril Sow, Miralem Sulejmani – Nicolas Ngamaleu, Guillaume Hoarau.

Powered by Labrador CMS