– Må ta fram noe ekstra

Sir Alex ber spillerne om å ta fram noe helt ekstra i kveld, og minner om -99-bedriften da vi måtte slå Juventus borte og klarte nettopp det.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har hatt mange fine Europacup-kvelder, men kampen mot Juventus er trolig den som skiller seg ut, sier Ferguson, og sikter til semifinalen i Champions League i 1999. Etter 1-1 på Old Trafford måtte United vinne på Stadio Delle Alpi, og klarte nettopp det.

Kjenner vi Ferguson rett har han nok snakket om den berømte kampen i Torino, ja kanskje til og med vist kampen på dvd som ekstra inspirasjon for laget.

– Etter uavgjort hjemme klarte vi å vinne borte, og vi håper at det samme skjer igjen. I -99 var det kvelden hvor mange store spillere spilte bra, sier Fergie, og kan her i hvert fall ikke bli beskyldt for å overdrive.

Berget ble ekstra tungt å bestige etter at Filippo Inzaghi skjøt Juve opp i en 2-0-ledelse før det var gått tolv minutter. Men kraftig inspirert av Roy Keane – mange mener det var hans beste kamp noensinne – snudde United resultatet til 3-2 i sin favør. Keane, Dwight Yorke og Andy Cole scoret målene. Av dagens tropp så spilte Gary Neville hele den berømte kampen i Torino, mens Paul Scholes kom inn etter 68 minutter. Ryan Giggs – som scoret det viktige 1-1-målet i 90. minutt i hjemmemøtet – var skadet i returen.

Powered by Labrador CMS