– Pogba er en klassespiller

– Han kommer til å være en fremtredende midtbanespiller i Europa de neste ti årene, spår JuveNorge.com-skribent.LES OGSÅ: – Vil ikke lenger ha Morrison

Publisert Sist oppdatert

Paul Pogba ble spådd en lysende fremtid i Manchester United, men manglende spilletid gjorde at den utålmodige franskmannen i sommer byttet ut Old Trafford med Juventus Stadium.

19-åringen er fortsatt fersk i Italia-tilværelsen, men han har rukket å gi Juve-supporterne hakeslipp.

– Har han hodet på rett plass og fortsetter å utvikle seg, så kan jeg ikke skjønne annet enn at han vil bli en fremtredende midtbanespiller i Europa de neste ti årene, sier Eirik Amb Nysveen til united.no.

– Han fikk spille litt i pre-season, og det var i den årlige kampen mot AC Milan i Trofeo Luigi Berlusconi at han for første gang fikk 90 minutter mot skikkelig motstand. Her var det nok mange som ble overrasket over hvordan han dirigerte hele Juventus-midtbanen.

– Jeg hadde ikke forventet at han skulle herje med hele AC Milan sin sentrale midtbane etter bare uker i klubben, fortsetter Nysveen, som jobber som skribent for JuveNorge.com.

Voldsom fysikk

Nysveen synes også at midtbanemannen klarte seg med bravur i Serie A-debuten.

– Ja, han gikk inn i den defensive rollen av de tre på midten mot Chievo, og han tapte vel knapt en duell hele kampen. I tillegg traff han på nesten alle langpasninger.

– Fysikken hans ga en helt ny dimensjon i Juventus sin midtbane, der man pleier å se en Pirlo som nesten er blottet for defensive bidrag. At han har blitt satt innpå i viktige kamper allerede, som for eksempel mot Fiorentina, vitner også om at klubben har god tro på ferdighetene hans allerede nå.

Et skikkelig scoop

Franskmannen forlot Manchester United med et noe frynsete rykte, men Nysveen har latt seg imponere over 19-åringens oppførsel – både på og utenfor fotballbanen.

– Ja, absolutt. Mange var nok litt skeptiske med tanke på bråket rundt Manchester United-exiten, men derfra har det bare gått en vei; i alle intervjuer har han vært veldig profesjonell, og uttalt at han vet at han må jobbe hardt for å komme seg inn på laget. Og slike uttalelser blir oppfattet ekstra positivt når man kanskje er engstelig for at det er en «løs kanon» som har kommet til klubben.

Nysveen sitter da også igjen med et inntrykk av at Juventus har gjort et skikkelig scoop.

– Når det kommer til hva han har gjort på banen, så har han imponert. I kampen mot Milan før sesongen var han banens beste og alle opptredener etter det har han vært solid. Jeg har ikke sett han få annet enn positive skussmål etter sine opptredener. Selv trodde jeg han skulle virke langt mer ”uferdig”, men han virker å være svært moden på tross av sin unge alder.

Sjeldne kvaliteter

Pogba beviste i Manchester United at talentet er umotvistelig. Likevel var det slettes ingen selvfølge at muligheten i Juventus skulle by seg umiddelbart.

– Nei, for Juve er ikke kjent for å gi sine unge spillere mye spilletid. Men, som fans syntes vi alle at det er veldig spennende når ”morgendagens helter” får muligheten, forteller Nysveen.

Han er spesielt imponert over Pogbas modenhet.

– I de opptredenene han har fått for Juventus så har det sett ut som han ikke har gjort annet enn å styre akkurat den midtbanen de siste fem årene.19-åringer med hans forståelse for spillet finnes det ikke mange av, og man ser det tydelig ved at han nesten uten unntak er spillbar for medspillere.

– Teknisk er det heller ikke mye å utsette på franskmannen, så jeg tror hans største utfordring vil være det mentale, spår JuveNorge.com-skribenten.

Hva gikk galt i United?

– Jeg må få understreke at det ikke finnes noen tvil om at han har alt som skal til for å slå gjennom for klubbens førstelag. Han har stort potensial, og jeg mener at han er i den rette klubben, sa Sir Alex Ferguson like før unggutten bestemte seg for å vrake tilbudet fra rødtrøyene.

United-bossens tiltro til unggutten ble imidlertid aldri gjenspeilet i form av spilleminutter, og i Manchester United måtte Paul Pogba nøye seg med totalt syv innhopp.

Nysveen har vansker med å forstå hvorfor Pogba ikke fikk flere muligheter av Fergie.

– Ja, først og fremst fordi det virket som Manchester United virkelig var interesserte i å beholde han. Det eneste jeg så av Pogba i United-trøya var det drøye kvarteret mot Stoke i januar, og i det kvarteret var han etter min mening banens beste.

– Med United sitt kampprogram så vil jeg tro at det var flere muligheter i løpet av sesongen hvor han kunne fått muligheten uten at det utgjorde noen stor risiko. Jeg skjønner at United ville matche han forsiktig i ung alder, men dersom det er hovedårsaken til at han gikk (noe som vel er uttalt), så tror jeg de var litt for forsiktige. Det er ingen tvil om at klubben mistet et stort talent.

– Samtidig må vi ikke glemme hva som foregikk bak kulissene. Og med tanke på hvem som er Pogbas agent så er det liten tvil om at det foregikk noe, sier Nysveen om omdiskuterte Mino Raiola.

Powered by Labrador CMS