STJERNETREFF: Foreløpig siste kamp for United i Champions League var borte mot Bayern München i kvartfinalen i 2013/14. Patrice Evra ga United ledelsen, men Bayern vant 3-1.

BEKREFTET: Patrice Evra solgt

Den franske 33-åringen går til Juventus etter å ha vært i United siden januar 2006.

Publisert Sist oppdatert

Også før Manchester United annonserte kjøpet av Luke Shaw var det mye som tydet på at Patrice Evra ville forlate klubben i sommer. I vinter gikk det rykter om at han ønsket seg til Monaco, mens Juventus har virket som en mer og mer sannsynlig klubb for franskmannen.

Mandag ettermiddag meldte Manchester United på sine hjemmesider at 33-åringen reiser til Italia, nærmere bestemt Torino og Juventus, istedenfor å tilslutte seg United-laget i USA.

– Etter grundig ettertanke har jeg bestemt meg for at det er det rette tidspunktet for meg å forlate United. Det er den største avgjørelsen jeg har tatt i karrieren, og den vil jeg alltid ha i hjertet mitt, sier Evra til Man.Utd.com.

Venstrebacken har skrevet under en toårskontrakt med Juventus.

Som 24-åring ankom franskmannen Manchester fra Monaco, og sammen med Fergusons andre januarkjøp, Nemanja Vidic, ble det tøft å tilpasse seg Premier League. Etter hvert viste imidlertid Evra seg som et angrepsvillig, temposterk og solid alternativ som raskt gjorde backposisjonen til sin egen.

Patrice Evra fikk 379 kamper for United og scoret ti mål i hans suksessrike tid i Manchester som har inneholdt fem Premier League-trofeer, tre ligacupseire, VM for klubblag, triumfen i Moskva, kanonen i München, samt den kontroversielle feiden med Luis Suarez. De siste sesongene vikarierte han også ofte som kaptein.

Vi ønsker spøkefuglen lykke til i Juventus!

Powered by Labrador CMS