– Jeg skulle blitt i United

Verón forteller om sitt emosjonelle besøk på United-museumet og om problemene i England i nytt intervju.

Publisert Sist oppdatert

Juan Sebastián Verón kom til United sommeren 2001, og forlot klubben to år senere med en medalje rundt halsen. Men seriegullet til tross: Verón var for de fleste en skuffelse, for få signeringer har skapt mer entusiasme blant fansen enn kjøpet av den argentinske midtbanespilleren.

Også spilleren selv syntes det var stort å gå til United, og i et intervju med United Review forteller 41-åringen om sitt forhold til United før han gikk til klubben.

– Jeg visste at United var en fantastisk klubb, min fortalte meg om Best, Law og Charlton fra da han spilte mot dem i 1968 [i Interkontinental-cupfinalen]. Jeg hadde også spilt mot United for Lazio i supercupfinalen i Monaco i 1999. Lazio vant, men United var trippel-vinnere. Jeg visste at de var et lag som aldri ønsket å tape, men Lazio var kommet lenger i sesongen, og det hjalp oss.

Verón var likevel ikke overbevist over at det å reise til England var riktig valg, men passproblemer i Italia og en villig familie gjorde at familierådet endte med at stjernespilleren endte i United. Der ble hans navn umiddelbart en bestselger i trykkeavdelingen av Uniteds Megastore.

– Jeg kjøpte mange av de [draktene] selv! Jeg gikk til Megastore og kjøpte dem for alle jeg kjente i Argentina! Det var ikke som i dag, for du kunne ikke finne United-drakten i Argentina. 

veron (650 x 358)
NYSIGNERING: El Mister og Juan Sebastian Verón.

Han besøkte også klubbmuseumet.

– Jeg så Estudiantes-klubblogoen der med min fars fjes som en tegneseriefigur. Det var emosjonelt. Jeg følte det som om jeg gikk i fotsporene til min far.

Å venne seg til været var ikke noe problem, det var verre med maten. Heller ikke det å lære seg språket gikk smertefritt, selv om han fikk god hjelp, og til og med El Mister [som Verón omtaler Ferguson som] prøvde å snakke litt spansk til ham. Men også på banen hadde Verón tilvenningsproblemer, og han fungerte merkbart bedre i Champions League enn i ligaen.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Om det var én ting som frustrerte meg, så var det at jeg var opp-og-ned hver sesong. Jeg var aldri på et høyt nivå gjennom hele sesongen, svarte Verón, og trekker frem det at kampene var intense i 90 minutter som en vesentlig forskjell fra fotballen i Italia.

veronruud
GODE SPILLERE: Men Juan Sebastian Veron fant seg aldri helt til rette i United-laget.

Sir Alex Ferguson trekker frem det at United ikke fant en posisjon for ham som virkelig fungerte som det store problemet. Skotten prøvde blant annet å spille Veron sammen med Scholes og Keane i en 4-5-1, eller bak spissene, eller å la Paul Scholes skifte posisjon.

Formasjonene varierte, men jeg skulle blitt i United, og ikke forlatt klubben, sier Verón.

Men uansett skapte i alle fall Verón noen gode minner for fansen i løpet av sin tid i United. Argentineren trekker frem det viktige målet i toppkampen mot Arsenal i 2002/03-sesongen, i tillegg til hans rolle i den spinnville kampen mot Tottenham da United lå under med tre mål til pause.

– Jeg har aldri vært involvert i noen lignende. El Mister, Ferguson, var ikke fornøyd i pausen. Han sa at vi ikke hadde respekt for folket [fansen]. Vi scoret fem i andreomgang.

Ett av de målene, det som sendte United i ledelsen, ble scoret av Verón. Les hele intervjuet hos ManUtd.com.

Tottenham Hotspur v Manchester United
SPURS 3-5 UNITED: Her etter Veróns mål.
Powered by Labrador CMS