Sjekk disse VM-talentene, Van Gaal!

Dette er ungguttene Louis van Gaal bør holde et øye med når han er i Brasil.

Publisert Sist oppdatert

Fokus er for lengst flyttet til VM i Brasil, men likevel ryker det av ryktespaltene i de britiske avisene, spesielt i Manchester hvor Louis van Gaal skal bygge et nytt Manchester United.

Vi vet at nederlenderen liker å satse ungt – så hvem bør han studere nærmere i Brasil hvor flere av verdens største talenter skal vise seg fram i fotballens største utstillingsvindu?

Paul Pogba, Ross Barkley, Julian Draxler og Raphael Varane. Spillere vi kjenner og som gjerne også har vært innom ryktespalten vår én gang eller to. Her vil vi imidlertid se på vidunderbarna vi ikke har så god kjennskap til fra før, men som spås en stor fremtid og i så måte bør være på Van Gaals radar.

Éder Álvarez Balanta (21)

FM-2014-Eder-Alvarez-Balanta-image

Som en av Sør-Amerikas mest spennende forsvarsspillere ble Balanta hentet opp til førstelaget i River Plate i april 2013 etter å ha imponert for juniorlaget. Med solid stopperspill og to mål på sine fem første kamper ble Balanta fort kjent for sine kvaliteter.

– Han er sterk, rask og har glimrende fotballforståelse. Balanta har vist hvor moden han er ved å spille seg til fast plass i River-forsvaret i så ung alder, sier journalist Carl Worswick som er stasjonert i Colombia til Telegraph.

Balante er stor og høy, oser klasse, hiver seg sjelden inn i hodeløse taklinger og er en stoppertype som liker å bidra i det oppbyggende spillet.

Til tross for hans udiskutable talent er det viktig å huske på at 21-åringen  tross alt kun har spilt knapt 30 kamper på seniornivå. Likevel ble han tatt ut til det colombianske landslaget allerede i november 2013, og debuterte etter hvert mot Tunisia.

– Han har et stort potensiale, han trenger bare mer erfaring og må matches på et høyere nivå enn den argentinske ligaen, sier den argentinske journalisten Luciano Wernicke til Telegraph.

I Brasil stiller Colombia med et erfarent forsvar med blant andre Cristian Zapata og Carlos Valdés som stoppere. Men selv om Balanta stiller bak i køen er det ikke usannsynlig at den hurtige 21-åringen får VM-debuten av landslagssjef José Pekerman allerede i sommer.

En rekke klubber jakter colombianeren som har en utkjøpsklausul på 12 millioner pund. Barcelona er favoritter, men Inter, Monaco og AC Milan er også interessert. Og kanskje også United etter sommerens VM? Van Gaal trenger i alle fall en midtstopper…

“Jeg er ikke så god som alle tror. At folk er spente på mine vegne viser at jeg er på rett vei, men jeg er ikke en stjerne ennå. Det er en drøm å spille for Colombia i VM, men den går ikke i oppfyllelse om jeg ikke fortsetter å jobbe hardt.”

Éder Álvarez Balanta

Lucas Digne (20)

Germany v France - U21

Fransk venstreback som tok VM-plassen til Gaël Clichy. Startet seniorkarrieren i Lille allerede som 18-åring, og ble kjøpt av nyrike PSG sommeren 2013. Denne sesongen ble det totalt 18 opptredener for 20-åringen som andrevalg bak Maxwell.

Digne er en offensiv back som elsker å angripe og som gjerne også spiller kant. Godt pasningsspill og god teknikk. Likevel må 20-åringen jobbe med innleggene sine som ofte er for upresise. Det sies at han er mentalt moden for alderen, men han har nok ikke fått så mye spilletid som han nok hadde håpet på i PSG.

Franskmannen har representert landslaget helt fra U16-nivå, og Van Gaal har garantert fått med seg hvem han er ettersom Digne landslagsdebuterte mot nettopp Nederland så sent som i mars 2014. I Brasil kjemper han om spilletid mot ingen ringere enn Patrice Evra.

Nå er det kort tid siden Digne signerte en femårskontrakt for PSG etter at han forlot Lille for 12 millioner pund, så sannsynligheten for at Laurent Blanc ønsker å selge er vel ikke altfor stor. På en annen side, bør ikke PSG spare litt penger etter å ha brukt snaut 50 millioner pund på David Luiz etter at de ble straffet for brudd på Fair Play-reglene?

Juan Fernando Quintero (21)

Colombia v South Korea - Toulon Tournament Group B

Ifølge The Times et av de mest ettertraktede talentene i europeisk fotball. Og det er selvsagt ikke uten grunn. Til tross for sin unge alder har Quintero allerede rukket å være i fire klubber, og det var på utlånet i Pescara i 2012/13 midtbanespilleren begynte å få oppmerksomhet. Sommeren etter ble han hentet fra Atlético Nacional av Porto, og i debuten i en treningskamp mot Napoli gikk han av banen til stående applaus. 25 kamper, 4 mål og 3 målgivende ble fasiten i hans første sesong i Portugal.

Som en lav, venstrebeint kreativ playmaker med ekstrem ballkontroll og strålende dribleferdigheter har Quintero blitt sammenliknet med Lionel Messi. Selv om det er skummelt å sammenlikne har colombianeren noe av det samme lave tyngdepunktet og balansen som gjør at han nærmest svever over gresset. 21-åringen er også dødballspesialist og er ikke redd for å dra av et langskudd eller to.

I landslagssammenheng har Quintero hatt stor suksess på U20-laget hvor han var med å vinne det sør-amerikanske U20-mesterskapet i 2013 og også ble kåret til turneringens beste spiller. I U20-VM samme år ble Paul Pogba kåret til turneringens beste spiller, men Quintero fikk også mye ros for sitt spill. Debuten for A-landslaget kom i 2012, men Porto-spilleren står kun med tre landskamper hittil.

Quintero er utvilsomt en av VMs mest spennende talenter, og dersom Van Gaal skulle ønske seg colombianerens tjenester etter turneringen må han nok være villig til å betale.

Matthias Ginter (20)

Germany v Poland - International Friendly

Den tyske midtstopperen hadde mesteparten av sin juniorkarriere i SV March før han ble hentet av Freiburg i 2012. I sin andre kamp ble han klubbens yngste målscorer da han scoret et par dager etter 18-årsdagen. Som juniorspiller var 20-åringen ansett som en talentfull midtbanespiller, men grunnet skader i Freiburg ble han brukt som midtstopper – noe han viste seg å takle (!) enda bedre.

Som tidligere midtbanespiller kan han naturligvis også benyttes på midten, men det er midtstopper Ginter først og fremst er regnet som. Til å være såpass stor har han ganske god fart, en kombinasjon som vil gjøre ham godt i Premier League. Hans største styrke er imidlertid måten han leser spillet på. Han har også en fin touch og slår gode pasninger. Spesielt er han glad i å vende spille med presise langpasinger. Det som trekkes frem som midtstopperens svakhet er imidlertid én-mot-én situasjoner, noe som må komme med erfaringen.

“Det er bedre at han blir her enn at han sitter på benken i en storklubb.”

Styreformann i Freiburg, Fritz Keller

Tyskeren har vært med på landslaget siden U18-nivå og fikk sin første landskamp i mars 2014 mot Chile. Konkurransen om spilletid blir naturligvis tøff i Brasil når utfordrerne heter Jerome Boateng og Mats Hummels.

I slutten av februar var David Moyes i Tyskland hvor han spesifikt studerte Freiburg-stopperen. United har med andre ord tyskeren på radaren. Fordelen med Ginter er at han ikke nødvendigvis trenger å være altfor dyr, men gigantene i landet, Bayern München og Dortmund, følger selvfølgelig 20-åringen tett og er nok raskt frempå dersom han skulle lykkes i VM.

Mateo Kovačić (20)

Portugal v Croatia - International Friendly

Kjenner du ikke navnet på denne karen fra før kan du like så godt lære deg det nå. Kovačić scoret i debuten allerede som 16-åring for Dinamo Zagreb, og har siden spilt seg til fast plass på midtbanen til Inter Milan etter overgangen i januar 2013. Med nummer ti på ryggen spilte han i underkant av 40 kamper for den italienske klubben denne sesongen.

20-åringen er en klassisk playmaker med god teknikk og utsøkte dribleferdigheter. Som en allsidig midtbanespiller har han vært både dyptliggende playmaker og offensiv midtbane, mens han under Walter Mazzarri har hatt en rolle som en fremskutt midtbanespiller som Marek Hamsik har i Napoli. Italia-trener Giovanni Trapattoni har karakterisert ham som en blanding av Kaká og Clarence Seedorf.

“Bortsett fra Ronaldo har jeg aldri sett et større talent i Inter. Han har ekstreme ferdigheter.”

Javier Zanetti

Kovačić har allerede vært Kroatias fremtidshåp i noen år, og landslagsdebuten kom allerede i mars 2013 da den daværende 18-åringen var midtbanemakkeren til Luka Modric. Inter-spilleren spilte hjemmekampen mot Island i VM-playoffen og noterte seg for én målgivende.

Selv om Inter Milan ikke er inne i klubbens stolteste periode for tiden er det nok lite sannsynlig at Kovačić vil skifte beite nå. Han ble riktignok linket til flere engelske klubber tidligere i vår, deriblant United, men i april erklærte 20-åringen at han hadde planer om å bli værende i Inter Milan.

PS! Van Gaal har for øvrig noen av VMs mest interessante unggutter i sin egen stall, som for eksempel Jean-Paul Boetius og Memphis Depay.

NB! Selv om de nevnte spillerne er tatt ut VM-troppene til sine respektive landslag er det ikke sikkert at alle blir med til Brasil ettersom flere av troppene skal reduseres etter hvert.

Powered by Labrador CMS