Fikk ikke det beste ut av Kagawa

Det innrømte Ferguson til Jürgen Klopp, men Dortmund-manageren røper at skotten fortsatt er forelsket i Kagawa.

Publisert Sist oppdatert

Kanskje var det klubbens feil fordi at han ikke ble brukt ofte nok i favorittposisjonen, kanskje var det Kagawas feil fordi at han for ofte forsvant ut av kamper i lange perioder både på kant og sentralt. Eller kanskje mer sannsynlig: Klubb og spiller må dele litt på skylden.

Uansett hvem en skal skylde på så er faktum uansett at Shinji Kagawas United-karriere aldri ble noen suksesshistorie, og at det ikke var noen overraskelse at Louis van Gaal lot ham få reise tilbake til Jürgen Klopp og Borussia Dortmund, der japaneren er ventet å gjøre det godt.

Sir Alex Ferguson skal ha snakket med Klopp om Kagawa på managerseminaret i Nyon tidlig i september, og tok på vegne av klubben tilsynelatende en viss selvkritikk.

KLOPP: - Jeg liker ham virkelig, sier Kanchelskis.
KLOPP: Pratet med Ferguson i Nyon.

– Jeg møtte Sir Alex i Nyon, og han er fortsatt forelsket i Shinji. Han fortalte meg: «Synd at vi ikke håndterte dette slik at det fungerte for ham. Vi var fornøyde det første året». I det andre året tar du vanligvis det neste steget, men han klarte ikke å gjøre det, sa Klopp i et intervju med The Sun.

En gjenganger blant supportere har vært at Kagawa hadde hatt godt av å spille lenger under Ferguson, siden Ferguson flyttet Kagawa mer inn sentralt etter hvert som han ble mer vant til engelsk fotball, og at Kagawa kanskje hadde hatt godt av en eventuell Rooney-avgang sommeren 2013. Men slik ble det aldri, og Kagawa er nå Dortmund-spiller, og kan møte Arsenal tirsdag kveld.

Klopp påpekte for øvrig også at Kagawa har spilt flere kamper enn mange tror, og at det derfor ikke er en Kagawa helt ute av kampform han har til rådighet.

Powered by Labrador CMS