Solskjær fortsatt bedre enn Pep, Poch og Klopp

Og rivalene var alle innom svake resultatrekker langt inn i sine perioder i City, Spurs og Liverpool.

Publisert Sist oppdatert

Starten var fantastisk.

Åtte strake seirer. 22 mål. Det første tapet kom først i kamp nummer 12. Det andre kom i kamp nummer 18.

Men fra og med tap nummer to så er det blitt seks tap på åtte kamper.

Hvorfor ble Ole Gunnar Solskjær ansatt permanent? Han har ikke det som skal til? Fra Molde til United, liksom? Enda en avgjørelse tatt av personer som ikke kan fotball.

Det er bare noen av de mange meninger som er brukt om United de siste ukene. Det har vært enda flere meninger om Solskjær og det er ingen tvil om at like deilig som starten var, like vond har fortsettelsen vært.

Det sier seg også selv at onsdagens kamp mot Manchester City blir ekstremt vanskelig for et United-lag ute av form.

Men betyr seks tap på åtte at nordmannen plutselig er feil mann på feil sted?

United.no har sett på hvordan hans største managerrivaler i Premier League gjorde det da de kom inn, og for å ta det viktigste først:

Fortsatt, selv etter seks tap på åtte totalt og tre tap på de siste fem i ligaen, så kan verken Pep Guardiola, Jürgen Klopp eller Mauricio Pochettino måle seg med Solskjærs resultater i starten av sine karrierer i respektive lag, og det verken totalt sett eller i Premier League.

PÅ TOPP: Solskjærs første kamper i United har fortsatt gitt mer igjen enn det Pep, Klopp og Pochettino fikk til i sine respektive klubber – og det til tross for den svake perioden United nå er inne i.

Ingen kan fortelle om Solskjær faktisk blir en suksess som United-manager, det kan bare tiden vise, men de problemene United nå har, i alle fall resultatmessig, har alle de andre også hatt underveis. Og nordmannen har altså ikke fått verken en sommer eller et ordentlig overgangsvindu til å sette et ordentlig preg på stallen sin.

Pep Guardiola:

Er den som er klart nærmest Solskjærs resultater, men samtidig den av gutta som overtok det beste laget – et lag som hadde vært blant de to beste i fire av de fem foregående sesongene.

Spanjolen ledet også City til ti strake seirer i alle turneringer i sine ti første kamper, men etter de 25 første kampene i alle turneringer – og de første 17 i ligaen – som Solskjær har vært gjennom til nå – så stod han fortsatt med svakere resultater.

Solskjærs United har 16 seirer, 2 uavgjorte og 7 tap, mens Pep stod med 14 seirer, 6 uavgjorte og 5 tap på sine første 25 totalt sett.

I ligaen tok Pep Guardiolas City 36 poeng på de første 17 kampene hans, mens Solskjærs United har tatt 38 til nå.

Samtidig skal det her sies at Pep kom inn før et sommervindu og at City-laget var bygget i hans ånd allerede over flere sommervinduer. United står nå bare med to seirer på åtte, men Peps City-lag vant bare to av ni kamper på tampen av hans første sesong.

Jürgen Klopp:

De første 17 ligakampene til Klopp ga 26 poeng, altså 12 poeng mindre enn det Solskjærs United har tatt.

De første 25 kampene totalt sett ga 12 seirer, 7 uavgjorte og 6 tap. Også det dårligere enn nordmannen har fått til, altså.

Ser man på utviklingen i prestasjonene så spilte Klopps Liverpool 52 kamper i resten av sesongen etter at han overtok i oktober 2015, men det var to tøffe perioder underveis.

Først var han gjennom en periode med kun to seirer på ti kamper. Så, i forbindelse med ligainnspurten ble det kun to seirer på åtte kamper, altså etter over 40 kamper som manager.

Klopp brukte så sommeren til å forsterke med noen spillere, hvorav tre stykk fortsatt er sentrale i Liverpool-laget, og de startet neste sesong glimrende før de plutselig kun vant to av 12 kamper.

Nok et eksempel på at utvikling ofte kan ta tid.

Mauricio Pochettino:

Overtok Tottenham før 2014/15-sesongen, og forsterket med hele sju spillere med en gang, hvorav tre spillere fortsatt er sentrale på laget.

Har hele tiden hatt utvikling med Tottenham, men i den første sesongen måtte han tåle at det i en periode kun var to seirer på åtte kamper og deretter bare én seier på 11 noe senere i sesongen.

Han tok forresten 27 poeng på sine første 17 ligakamper, og leverte 13 seirer, 5 uavgjorte og 7 tap på sine første 25 kamper i alle turneringer. Begge deler dårligere enn Solskjær.

Slet også voldsomt utover i sine andre sesong som Tottenham-manager, en sesong hvor de kollapset i gullkampen mot Leicester.

Powered by Labrador CMS