Klopp – Van Gaal: Hvem har vært best?

United-fansen river seg i håret, Pool-fansen ser muligheter, men forskjellen er minimal.

Publisert Sist oppdatert

Søndag møtes Liverpool og United til storkamp på Anfield, og etter flere gode opplevelser borte mot Liverpool de siste årene håper United på en reprise også denne gangen.

Liverpool har riktignok fått ny manager siden sist, og med Jürgen Klopp på plass er entusiasmen tilbake hos de røde rivalene.

Samtidig er United inne i en periode hvor flere og flere ser ut til å ha mistet troen – eller i beste fall stiller seg tvilende – til Louis van Gaal og hans prosess.

Sannheten er likevel at Liverpool med Klopp bare har vært marginalt bedre enn United med Van Gaal i de tre månedene begge har vært i Premier League.

17. oktober ledet Klopp sin første kamp som Liverpool-manager, med 0-0 borte mot Tottenham. Totalt har han nå ledet de røde i 13 ligakamper. Det har gitt fem seirer, fire uavgjorte og fire tap, og en målforskjell på 17-17.

Samtidig har Van Gaal gått inn i sin verste United-periode. Det har likevel gitt fire seirer, seks uavgjorte og tre tap. Målforskjellen er 15-12 i samme periode.

Totalt sett har Liverpool altså nærmet seg United med ett poeng siden Klopp overtok, men United, tross den svake perioden, har både færre tap og bedre målforskjell.

Powered by Labrador CMS