Gjør klar for ny målfest

Fire ganger har Louis van Gaal og Jürgen Klopp møtt hverandre før. Det har gitt hele 16 scoringer!

Publisert Sist oppdatert

Louis van Gaal har en glimrende statistikk mot Liverpool som United-manager. Tre kamper og tre seire er fasiten, men nå møter Van Gaal en manager som har stukket kjepper i hjulene for ham før.

Siste stikk til Klopp

Både United og Liverpool har skuffet denne sesongen, men begge lag er fremdeles med i kampen om en plass i Champions League.

United hadde en redselsfull måned i desember.

0-0 mot West Ham ble avløst av Champions League-exit mot Wolfsburg og tre strake tap i ligaen mot Bournemouth, Norwich og Stoke. Liverpool hadde heller ingen god inngang til julen med blant annet tap både mot Newcastle og Watford og bare 2-2 hjemme mot West Bromwich.

Både United og Liverpool spilte imidlertid 3-3 i sine siste ligakamper, og om vi ser på tidligere møter mellom Louis Van Gaal og Jürgen Klopp kan vi forvente en ny målfest på Anfield til helgen.

De to managerne har nemlig møtt hverandre fire ganger tidligere. Det var i Bundesliga som trenere for henholdsvis Bayern München og Borussia Dortmund. Det har resultert i hele 16 mål, eller pinlig nøyaktig fire mål i snitt per kamp.

Tidligere møter mellom Van Gaal og Klopp:

12/9 2009: Borussia Dortmund – Bayern München 1-5
10/2 2010: Bayern München – Borussia Dortmund 3-1
3/10 2010: Borussia Dortmund – Bayern München 2-0
26/2 2011: Bayern München – Borussia Dortmund 1-3

I 2009/10 var det Van Gaals Bayern München som vant begge oppgjørene på vei mot ligatittelen. Neste sesong var rollene byttet om. Klopps Dortmund ble ligamester, mye takket være to solise seire over Van Gaals Bayern-mannskap.

Klart best

Mens David Moyes aldri klarte å få overtaket på Liverpool verken som Everton- eller Manchester United-manager, står Van Gaal med en imponerende statistikk mot de røde fra Merseyside. Det som kanskje har vært mest gledelig er at United har vært betraktelig bedre enn sine rivaler fra Liverpool ved samtlige tre anledninger.

Juan Mata, Wayne Rooney og Robin van Persie sørget for seier i Van Gaals første kamp mot Liverpool sist sesong, mens to mål av Mata ga United tre poeng på Anfield i mars.

I september vant United 3-1 etter scoringer av Daley Blind, Ander Herrera og debutanten Anthony Martial.

 

Powered by Labrador CMS