«Nå mangler byggmester Mourinho bare taket»

KOMMENTAR: Alexis Sanchez er en av de siste brikkene i et Mourinho-lag jeg aldri hadde våget å drømme om for 18 måneder siden.

Publisert Sist oppdatert

Signeringen av Sanchez betyr ikke bare at Ed Woodward tok innersvingen på Txiki Begiristain – det betyr også at den tidligere finansmannen har kjøpt seg arbeidsro neste sommer.

Du måtte ikke å være psykolog for å forstå hvilke signaler José Mourinho sendte til administrerende direktør for seks måneder siden.

Han ville ha Ivan Perisic, Gareth Bale eller Antoine Griezmann, men fikk ingen av dem.

Nå har han fått Alexis Sanchez.

Det betyr at huset byggmester Mourinho reiser på Old Trafford snart får sin siste spiker.

Og alt tyder på at det ikke er et luftslott.

Se bare på bærebjelkene i form av en bunnsolid sentrallinje bestående av kraft, fysikk og rutine.

Mourinho har verdens beste keeper i David de Gea, et solid stopperpar i gjenfødte Phil Jones og råsterke Eric Bailly, og en komplett Paul Pogba, som nå får Alexis Sanchez og Romelu Lukaku foran seg.

Hadde du sagt til meg for halvannet år siden at denne gjengen skulle bli United-spillere, ville jeg kalt deg «tullerusk».

Håpet nå er at Alexis Sanchez er katalysatoren som for alvor skal sette fart på et United-maskineri som har gått i riktig retning i feil gir.

Den nye hverdagen har åpenbart vekket enkelte United-spillere og kvalt andre.

Og er det én ting Henrikh Mkhitaryan har lært oss, er det at det ikke spiller noen rolle hva du heter, hvor mye du er verdt, eller hvor høy stjerne du har hos supporterne når du representerer José Mourinho – spiller du ikke godt nok, er du ferdig.

Håpet nå er at Alexis Sanchez er katalysatoren som for alvor skal sette fart på et United-maskineri som har gått i riktig retning i feil gir.

Det trengs energi, det trengs tempo, og det trengs en matchvinner som på egen hånd kan vippe en 0-0-kamp på Anfield i Mourinhos favør.

Mourinho har det garantert helt klart for seg hvordan han ønsker å bruke Sanchez.

Tidligere har Mourinho bygget suksess med offensive brikker som Mesut Özil og Cristiano Ronaldo i Real Madrid, Eden Hazard i Chelsea, Deco i Porto og Wesley Sneijder i Inter.

Sanchez skal ikke «tvinges» inn i spillemønsteret til noen av de nevnte spillerne, men får helt sikkert sin egen skreddersydde rolle av Mourinho, som garantert har det helt klart for seg hvordan han ønsker å bruke chileneren, enten om det er med utgangsposisjon på en av kantene eller sentralt.

Poenget er at Sanchez skal være ledestjerna United-angrepet ved flere anledninger har savnet.

Det er ingen enkel oppgave, bare spør armeneren som gikk motsatt vei, men med en ekstrem vinnervilje og kvalitetsspillere på alle kanter, bør Sanchez ha gode forutsetninger for å lykkes.

Da trenger ikke United en Griezmann eller Bale i sommer, men bare noen ekstra byggeklosser, eksempelvis i form av en back og en midtbanespiller.

Det er bare taket som mangler. Og det kommer i sommer.

Powered by Labrador CMS