Jakter troféet han mangler

Mourinho sier det er en stor motivasjon å møte Real Madrid.

Publisert Sist oppdatert

Etter flere uker med forberedelser, og måneder med venting for oss supportere, nærmer sesongen 2017-18 seg med stormskritt. Før Premier League braker løs til helgen, skal imidlertid United til dyst i supercupen.

Naturlig nok ikke verdens viktigste trofé, men med Real Madrid på motsatt banehalvdel, skal det i hvert fall ikke stå på prestisjen i Skopje tirsdag kveld.

Ta med i beregningen at dette er ett av få troféer José Mourinho aldri har vunnet, og som United ikke har vunnet siden 1991, og vi kan forhåpentligvis vente oss et United-lag med et sterkt ønske om å kickstarte sesongen i Makedonia.

LES OGSÅ: Ukas rykter

Ny generasjon

Mourinho tapte med Porto i 2003 og med Chelsea mot Bayern i 2013, og hadde forlatt både Porto og Inter etter CL-triumfene med begge klubbene.

Tar han sitt fjerde United-trofé mot den spanske storklubben?

– Spillerne våre har ikke veldig mye erfaring med store kamper i Europa. Dette er et nytt Manchester United, en ny generasjon med spillere. Europaligaen var viktig med tanke på å få europeisk erfaring for mange. Nå skal vi returnere til Champions League og spille Supercup mot det beste laget i Europa. Det er en stor mulighet, sier Mourinho til Uefa.com. 

LES OGSÅ: Større tropp enn i fjor

Saken fortsetter under bildet. 

IKKE MED: Eric Bailly soner karantene tirsdag.

– Stor motivasjon

Han har aldri trent en regjerende CL-mester i supercupfinalen. Nå er han igjen trener for Europa League-mesteren, og er klar på at United er underdogs mot Real Madrid.

– Jeg ser egentlig ikke på Real Madrid som en tidligere klubb. Det er liksom noe jeg har vært gjennom mange ganger. Jeg dro fra Porto og møtte dem i Champions League to måneder senere. Når jeg dro fra Chelsea møtte jeg dem noen måneder senere med United. Jeg ser bare på Real Madrid for det de er. En stor klubb, CL-mestere og at det er en stor motivasjon for oss å spille mot dem, sier United-treneren.

– Det er sant at United er en av de tre største klubbene i verden, uten tvil. Men klubbens størrelse er bare én ting. Vi har en en gigant på brystet, noe som kan være tyngende, men vi sammenlikner ikke potensialet vårt med de beste klubbene i Europa ennå. Vi må ta steg for steg og være ydmyke. Det første steget er å prøve å ende topp-2 i gruppa. Klarer vi det er vi med i utslagsrundene, og da kan alt skje, påpeker portugiseren. 

PS: Gruppespillstrekningen er 24. august.

Powered by Labrador CMS