Ryktesaker, uke 31

The Guardian avviser Bale-ryktene.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 6. august:

13.30: Det er nok ikke så mange United-fans som hadde hørt om Leander Dendoncker før Anderlecht-kampene i Europa League. De siste ukene har han vært nevnt som en mulig Mourinho-signering, og agenten hans stopper ikke akkurat ryktene med denne uttalelsen:

– Anderlecht vil beholde ham, men gutten ønsker en ny utfordring. Vi får se om vi kan få til en enighet med klubben, men det ser vanskelig ut.

Den belgiske storklubben krever skal ha verdsatt Dendoncker til rundt 30 millioner euro.

10.40: Ifølge spanske Don Balon, skal United være villig til å betale hele utkjøpsklausulen til Barcelonas Sergi Roberto. Den lyder på cirka 36 millioner pund.

Spanjolene skriver at United i så fall må konkurrere med Monaco og Chelsea om Robertos underskrift.

10.20: Etter et par dager med spekulasjoner melder The Guardian lørdag kveld at Real ikke har noen som helst intensjoner om å selge Gareth Bale.  Storklubben har ikke noen planer om å kjøpe Monaco-spissen Kylian Mbappé før neste sommer, og dermed er det heller ingen grunn til å kvitte seg med Bale.

09.50: Det er ikke bare på spillerfronten det foregår rykter i United. I dag skriver vanligvis så velinformerte Sunday Times at Glazer-familien er klare for å selge en større del av klubben til investorer. Flere personer, som skal ha handlet på oppdrag for en asiatisk investor, skal ha kontaktet noen av Uniteds uavhengige aksjonærer de siste ukene over en mulig avtale.

Lørdag 5. august:

16.00: Både Cameron Borthwick-Jackson og Guillermo Varela blir nok ikke å se på Old Trafford som spillere kommende sesong. Mens førstnevnte trolig drar på lån til Leeds, skal Varela tilbake til Uruguay.

Les mer om det i disse sakene:

11.30: Tidligere denne uka skrev Manchester Evening News at United var interessert i Anderlecht-spilleren Leander Dendoncker, som blant annet scoret mot United i Europaligaen. Nå skriver lokalavisen at den belgiske storklubben har kommet med en pris for midtbanetalentet. 

Prisen? 30 millioner euro, eller cirka 27 millioner pund. Småpenger for en klubb som United, men prisen sier ganske mye om overgangsmarkedet anno 2017.

11.00: Sky Sports skriver lørdag om Cristiano Ronaldo, og hans kjærlighet for England.  I spansk rett skal portugiseren ha sagt at han ønsker å reise tilbake til England, fordi han aldri hadde problemer ala skattesaken der.

Vi synes Sky-journalisten Kaveh Solhekol oppsummerer saken greit:

10.40: Serge Aurier har vært hyppig nevnt i ryktespaltene de siste ukene. Nå skal Chelsea ha kontaktet PSG, på grunn av spekulasjonene om at backen skal være på vei til United. Det skriver Manchester Evening News i dagens avis.

En mann vi trenger?

09.45: Som vi også nevnte torsdag, betyr Real Madrids interesse for Kylian Mbappé at ryktene om Gareth Bale til United blusser opp igjen. Independent skriver også om denne saken. Avisen skriver imidlertid at David de Gea kan bli en del av en slik avtale, hvis United vil ha Bale denne sommeren.

Monacos trener har ikke lagt skjul på at Mbappé kan forsvinne, og dermed lever også Bale-ryktene. Kommer Mbappé vil Zidane og Real angivelig selge Bale. Men waliseren har i hvert fall tidligere ytret et ønske om å bli i den spanske hovedstaden. Men kanskje han ombestemmer seg ved tanken om mindre spilletid?

Fredag 4. august:

14.10: The Sun skriver i dag at den nye Crystal Palace-sjefen Frank de Boer ønsker å hente Timothy Fosu-Mensah på lån for kommende sesong.
De Boer skal i utgangspunktet ha blitt enig med Arsenal om å betale £20 millioner for Calum Chambers, men han ønsker ikke å signere avtalen før han har funnet ut om United er villige til å låne ut den 19 år gamle nederlenderen.
De Boer var for øvrig TFMs sjef den gang United-spilleren var juniorspiller i Ajax, så de to kjenner hverandre godt fra før.

08.10: Så kan vi registrere italiensk interesse for Juan Mata. Ifølge Calcio Mercato (via Mirror) er Roma i utgangspunktet ute etter å sikre seg Leicester-vingen Riyad Mahrez. Men, om klubben ikke skulle lykkes i å friste den algirske landslagsspilleren til Den evige stad, har den alternativene klare. Et av disse er altså Uniteds 28 år gamle spanjol.

07.45: Spanske Diario Gol (via Daily Star) skriver at José Mourinho skal ha latt seg imponere av Barcelonas anvendelige midtbanespiller/back Sergi Roberto, så pass at han er interessert i å hente ham til Old Trafford.
De to skal ha vært i stadig kontakt med hverandre, og den 25 år gamle spanske landslagsspilleren hevdes å være åpen for en overgang.
OBS: Med tanke på hvem som er kilde her, kan det være lurt å ha en sekk med havsalt stående innenfor rekkevidde.

07.30: Denne fredagen starter med lite oppmuntrende uttalelser fra Inter Milans sportsdirektør, Piero Ausilio. Overfor den italienske tv-kanalen Mediaset Premium (via FourFourTwo) slår han nemlig fast at milaneserne ikke kommer til å selge Ivan Perisic.
Uttalelsen falt i forbindelse med at en annen av klubbens spillere, Antonio Candreva, ryktes til Chelsea.
– Jeg forstår ikke hvor ikke disse historiene kommer fra, sa Ausilio, og hevdet at klubben så absolutt ikke har noen intensjoner om å selge Candreva. – Og det samme gjelder for Perisic, la han til.
– (Perisic) er en viktig spiller som vi i øyeblikket er i kontraktsforhandlinger med, sa en avvisende Ausilio, ifølge kilden.

Torsdag 3. august:

21.10: Vi tar med dette ryktet fra tidligere i kveld. Marca mener Real Madrid kun kjøper Monacos Kylian Mbappé, hvis Gareth Bale blir solgt.

Der kommer United inn i bildet. De røde djevlene har lenge vært linket til Bale, men waliseren ønsker trolig å bli på Santiago Bernabéu. Real-sjef Zinedine Zidane vil imidlertid kvitte seg med Bale hvis klubben skal kjøpe Mbappé.

Kan United sikre seg Bales tjenester allerede i sommer? Time will show…

20.45: Tidenes dyreste overgang er i ferd med å gå i boks. Neymar er så godt som klar for PSG, for nesten 200 millioner pund.

United har tidligere vært nevnt som en mulig destinasjon, men brasilianeren har vært hyppigst linket med den franske storklubben.

Svimlende sum? Ja.

Vel, ikke ifølge José Mourinho, som mener supertalentet er verdt hvert eneste øre, men spår en negativ effekt.

– Jeg synes ikke han er for dyr. Han er for dyr med tanke på at man nå kommer til å måtte betale 100 millioner pund for flere spillere, og flere for 80 millioner pund og flere for 60 millioner pund. Dét er problemet, sier portugiseren til Sky Sports

20.30: Både Bayern og Barcelona ønsker angivelig å kjøpe Matteo Darmian denne sommeren. Det skriver italienske Calciomercato. United-backen har tidligere vært linket til Juventus og Inter. Nå har altså to nye fotballstorheter slengt seg på.

Italieneren har imidlertid gitt uttrykk for at han stortrives på Old Trafford, og i likhet med Mata, skal det nok noe helt spesielt til for at han blir solgt denne sommeren.

Les mer om viktigheten av Darmian (+): 

20.00: Hadde vi lest dette ryktet for ett år siden, hadde vi kanskje følt oss en smule engstelige, men akkurat nå er det svært lite som tyder på at Mourinho ønsker å selge Juan Mata.

Roma skal være interessert i å signere spanjolen ifølge italienske Corriere dello Sport (gjengitt av MEN). Klubben skal ha vært mest interessert i Leicesters Riyad Mahrez, men siden det fortsatt ikke har gått i orden, ser hovedstadsklubben på Mata som et alternativ.

Hadde ikke akkurat satt pengene mine på en overgang!

14.50: ESPN viser til «kilder» når nettstedet skriver at Cameron Borthwick-Jackson har gått med på et utlån til Leeds. 20-åringen, som fikk 14 førstelagskamper under Louis van Gaal, har ikke vært i nærheten under José Mourinho, og portugiseren sies å være fornøyd med å låne ut den unge forsvarsspilleren.
«CBW», som er kontraktsbundet til United frem til 2020, tilbrakte forrige sesong på et totalt mislykket utlån i Wolverhampton. Det har åpenbart ikke skremt ham.

13.20: Det har en stund vært antydet at Anthony Martial vil kunne bli sendt på lån til Inter Milan dersom det skulle vise seg nødvendig for å få til en avtale om kjøp av Ivan Perisic.
Dette medfører ikke riktighet, om vi skal tro FourFourTwo.

De siterer nemlig José Mourinho på at han ikke akter å kvitte seg med noen av sine førstelagsspillere.

– Alle er med i mine planer. Vi trenger alternativer. Lukaku, Martial, Rashford — de er alle forskjellige som spillere, og vi trenger alle sammen, beroliger United-manageren.

Les flere av Mourinhos uttalelser i denne saken: 

Onsdag 2. august:

17.50: The Independent kjører i dag en større sak, hvor «chief football writer» Miguel Delaney forklarer Uniteds overgangsvindu så langt.

Her har vi samlet opp noen av hovedpunktene:

  • Mourinho ønsker seg TRE spillere til. Helst to backer og én angrepsspiller.
  • Pogba ble tidligere i sommer spurt om han var villig til å spille defensiv midtbane i år. vanskelig var det å lande Matic.
  • En defensiv midtbanespiller var Mourinhos hovedprioritet denne sommeren.
  • Kilder rundt United og Internazionale tror fortsatt Perisic blir United-spiller i sommer.
  • Anthony Martial kommer ikke til å gå andre vei.
  • Mourinho verdsetter Lingard, men mener den posisjonen kan oppgraderes. Scott McTominay står også høyt hos sjefen.
  • Shaw har vunnet tilliten til Mourinho. Han vil få muligheten i år.
  • Serge Aurier har blitt tilbudt til flere klubber i Europa, men han kan ende opp som United-spiller.
  • Det mistenkes at Glazers ikke lenger er like villige til å bruke store summer.

17.00: Antoine Griezmann ble nevnt tidligere i dag, men det er kommet nye oppdateringer, fra den spanske avisen AS.

Barcelonas president, Josep Maria Bartomeu, skal ha kontaktet Atlético Madrid med Griezmann i tankene. Griezmann skal være en spiller katalanerne ser for seg som Neymars erstatter, men de er ikke villige til å gjøre et fremstøt hvis Atlético ikke gir sitt samtykke.

De to klubbene skal ha inngått en «gentlemans agreement» om at Barcelona ikke legger inn bud på spilleren denne sommeren, da Atlético ikke har mulighet til å erstatte han. Dessuten er Griezmann verdsatt til 200 millioner euro denne sommeren, men prisen halveres neste år.

7eren står fortsatt ledig i United, og det er ingen grunn til å tro at Mourinho har gitt opp Griezmann helt enda.

15.15: Er Serge Aurier-ryktene bare oppspinn? Høyrebacken fra Elfenbeinskysten har blitt påstått å bare være en vellykket ankesak unna en overgang til United (se 10.00), men nå sår Sky Sports tvil rundt hele saken.
Stikk i strid med alt som har vært skrevet til nå, hevdes det at United ikke ønsker å hente PSG-backen, og heller ikke er ute etter noen andre. Ifølge kanalens kilder kan det til og med hende at klubben må kvitte seg med spillere før det kan bli aktuelt med ytterligere nyanskaffelser.


14.30: Med Neymar på vei bort fra Barcelona, dukker det opp spekulasjoner som i aller høyeste grad kan få innvirkning på José Mourinhos planer for neste år. Antoine Griezmann har som kjent blitt linket til en United-overgang så snart Atlético Madrids overgangsnekt heves ut på nyåret. Nå lanseres imidlertid franskmannen av flere, deriblant ESPN, som kandidat til rollen som Neymars erstatter.
I samme ryktesak trekkes for øvrig Gareth Bale frem som fortsatt overgangsmål for United. Nettstedet anslår sannsynlighetsgraden for at en overgang vil skje, til 20 prosent. Dem om det.

14.10: Dagens store sak er ikke direkte United-relatert, men vi nevner den allikevel siden José Mourinho & co. tross alt har blitt påstått å være interessert:
Barcelona skal nå ha gitt sin stjerneangriper Neymar tillatelse til å forlate Camp Nou til fordel for Parc de Prince. Forutsetningen sies å være at Paris Saint-Germain umiddelbart innfrir utkjøpsklausulen i brasilianerens kontrakt og hoster opp hele beløpet; det vil si €222 milloner (£200 mill.), i en engang. Spanske AS er en av kildene til denne meldingen. Tidligere i dag ble det kjent at Neymar hadde fått fri fra dagens trening, etter angivelig å ha tatt farvel med sine lagkamerater.

13.50: Matt Hughes i The Times skriver at Arsenals angivelig misfornøyde Alexis Sanchez har fått klar beskjed fra Arsene Wenger om at han ikke vil bli solgt til en annen engelsk klubb denne sommeren.
Dersom dette medfører riktighet, synes det klart at United bare kan glemme et mulig fremstøt mot chileneren i denne omgang.

10.00: Som tidligere meldt skal United ha blitt enig med PSG-backen Serge Aurier om en overgang, etter sigende verdt £90.000 i uken. Nå skal klubben også ha kommet til enighet med pariserne om et overgangsbeløp på £27 millioner.
Problemet er at Aurier er blitt nektet innreise til Storbritannia etter at han i fjor ble dømt til to måneder bak murene, funnet skyldig i å ha angrepet en politimann utenfor en nattklubb i Paris.
24-åringen har imidlertid anket straffeavgjørelsen og vil få anledning til å legge frem sitt forsvar i neste uke. Samtidig vil United undersøke muligheten for at britiske myndigheter vil kunne oppheve ivorianerens innreiseforbud. Inntil dette eventuelt skjer, må overgangen settes i bero.


08.00: talkSPORT melder at Inter Milan er klare til å tilby Ivan Perisic en 4-årsavtale verdt £4 millioner i året. Håpet er naturligvis å overtale kroaten til å bli værende på Giuseppe Meazza og glemme alt snakk om Manchester United.
I mellomtiden synes Inter å stå på sitt krav om £50 millioner for spilleren, eventuelt £44 millioner pluss Anthony Martial på lån.

07.45: Så har det dukket opp et rykte om at Barcelona skal ha gjenoppvekket José Mourinhos interesse for Barcelonas portugisiske midtbanespiller André Gomes. Vi nevner det, men ikke av andre grunner enn at det har blitt plukket opp av flere, deriblant The Sun.
Avisen viser til spanske Marca, som hevder at katalanerne vurderer å selge Gomes, og det bare et år etter å ha hentet ham fra Valencia.

Tirsdag 1. august:

20.00: Lokalavisen MEN rapporterer ekslusivt at José Mourinho følger nøye med på progresjonen til Anderlechts Leander Dendoncker.

Den 22-år gamle midtbanespilleren skal ha imponert sjefen i Europaligaen, der han blant annet scoret et sent mål for Anderlecht mot United i den første kvartfinalen.

Avisen skriver at det skal være opprettet kontakt med Dendonckers representanter.

18.15: José Mourinho gjorde det klart at Marouane Fellaini ikke skal noen verdens sted med det første, etter kampen mot Vålerenga.

– Det ville vært lettere for Galatasaray å få tak i meg enn ham (Fellaini). Trenger de en ny manager så har de kanskje en sjanse, men ikke Marouane. Han er for viktig for oss, sa Mourinho.

Man skulle tro at det var punktum, men nei. Daily Mail skriver at Fellaini kan forsvinne i januar, hvis spilletiden ikke lever opp til forventningene. Fellaini skal være klar over at ankomsten til Matic kan være et hinder for akkurat det. Det er også en viktig sesong med tanke på VM i 2018.

Tror dere Fellaini får nok spilletid frem til januar?

09.00: Inter krever 48,5 millioner pund for Ivan Perisic – eller en litt mindre sum enn det og Anthony Martial på lån neste sesong, skriver ESPN. Dette er ikke ukjent. Så spørs det om United til slutt blir med på leken…ESPNs Rob Dawson skriver også at United føler seg sikre på at Ander Herrera og Juan Mata kommer til å skrive under på nye kontrakter.

07.15: Mer Serge Aurier, og mer fra Paris United-nettsiden. De skriver nå at han skal være enig med United om en femårsavtale verdt 4,5 til 5 millioner euro i året. Se mandag 07.00 for mer om den mulige Aurier-overgangen, men de skal altså ha tro på at han kommer godt ut av den rettssaken han skal i neste uke – slik at en overgang blir mulig.

Mandag 31. juli:

12.00: Manchester Evening News melder at United er interessert i City-unggutt Jadon Sancho. Unggutten er engelsk U17-landslagsspiller, men skal ha unnlat å møte på trening flere ganger etter at han ikke fikk være med på Citys sommerturné i USA.

07.30: United skal ha kikket litt ekstra på Anderlechts Leander Dendoncker, og nå sier klubbens sportsdirektør at de ville slite med å stå i veien for en overgang om en klubb bød 25-35 millioner euro for den 22 år gamle midtbanespilleren.

07.10: The Sun skriver at Jose Mourinho skal ha bestemt seg for å beholde Andreas Pereira i førstelagstroppen. Han skal ikke lenger leies ut.

07.05: Så tar vi selvsagt med – det er ventet at United presenterer Nemanja Matic som ny spiller i løpet av mandagen.

07.00: Paris St. Germain-spiller Serge Aurier skal være enig med United om en kontrakt. Det melder Paris United, og de skriver at klubben skal ha gitt ham tillatelse til å forhandle med United. Det skal imidlertid også sies at selv om det medfører riktighet så må United og Paris St. Germain fortsatt bli enige om pris, samt at Aurier må få arbeidstillatelse i England. Aurier er en 24 år gammel høyreback fra Elfenbenskysten. Tidligere har det blitt skrevet at Tottenham ville gi 20 millioner euro for ham, men at PSG ønsket 30…Aurier spilte 22 ligakamper for PSG forrige sesong, og må også møte i retten om kort tid, for å forklare seg om et angrep på en politimann.

PS. Paris United skal være en respektert side med nyheter om Paris St. Germain.