– Naturlig å tro på gull

SESONGTIPS: Bjarte Valen tror José Mourinho lykkes på første forsøk.

Publisert Sist oppdatert

Søndag spiller Manchester United sin første Premier League-kamp borte mot Bournemouth. Vi fortsetter nedtellingen med våre tips og fredag er det Bjarte Valen som spår hva vi har i vente.

Les også:
Håkon Aaberge:
Ligagullet havner i Manchester
Andreas Løf:
Spent på nykommerne
Jørgen Holt:
Grunn til å tro på gull igjen

Hva er en god United-sesong i dine øyne?
José Mourinho sa selv at kom for å vinne troféer på Old Trafford, ikke bare for å forbedre forrige sesongs femteplass. Jeg er med 100 prosent med på Mourinhos målsetting og og tror på en kamp om ligagullet. Jeg tror faktisk vi går helt til topps.

FC Midtjylland v Manchester United - UEFA Europa League Round of 32: First Leg
KJIPE GREIER: United ble slaktet etter tapet borte mot Midtjylland sist sesong. – Slipp unggutta til i den turneringen. Det er Premier League som er målet vårt denne sesongen, mener Bjarte Valen.

Hva frykter du mest?
Egentlig ingenting, men jeg liker ikke tanken på at United kommer skjevt ut av startblokken og at det blir et negativt fokus på manageren og i spillergruppen. En god start blir umåtelig viktig. Europa League kan bli forstyrrende.

Hva er det beste rådet du kan gi José Mourinho?
Gi gass fremover! La Paul Pogba få muligheten til å gå fremover i banen så mye som mulig. Jeg håper også at Mourinho bruker Europa League og ligacupen til å gi ungguttene og reservene nyttig kamperfaring. Premier League er vårt hovedmål denne sesongen, men det blir vanskelig å ta ligagull om en stamme på seks-syv spillere skal spille nærmere 70 kamper den neste sesongen, landskamper inkludert.  

otutenfor
OLD TRAFFORD: Bjate Valen håper den siste langsiden bygges ut.

Hva ser du mest frem til den kommende sesongen?
Å se Paul Pogba være drivhjulet i United-laget mens Zlatan, Rashford, Martial, Mkhitaryan, Rooney, Lingard og Mata fillerister motstandernes forsvar. United har en helt annen offensiv slagkraft denne sesongen.

Om det var èn endring du kunne gjøre på Old Trafford…
Bygge ut den andre langsiden slik at alle tribunedelene har to etasjer. Men det blir dyrt…

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?
Liverpool og Tottenham. Leicester-fansen var strålende i fjor, men hva annet kunne man forvente med den sesongen de hadde.

Er det en bortebane i Premier League du trives ekstra godt på?
White Hart Lane. Det ligger i nabolaget mitt og stemningen der er stort sett veldig bra. Tottenham trenger en ny stadion, men jeg vil savne den gamle. Burnleys Turf Moor er en artig stadion i en fæl by.

zGettyImages-533265348_master (650 x 358)
MORO: FA-cuptriumfen var en kjærkommen opptur i en trøblete sesong.

Hva er ditt beste minne fra forrige sesong?
FA Cup-finalen på Wembley, Marcus Rashfords fantastiske gjennombrudd og Davd de Geas keeperspill. I den rekkefølgen.

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet…
Kevin De Bruyne var meget god sist sesong. Uten ham var City i ferd med å kollapse.

Har du en «Guilty Pleasure» du sjelden og aldri har delt med noen andre tidligere?
Kanskje ikke noe «Guilty Pleasure» akkurat, men jeg prøver å få med meg noen Exeter-kamper hver sesong. De har en herlig supporterklubb i Norge som er ypperlig turselskap. Prøver også å få tid til en tur eller to til Skottland for å se lag de færreste i Norge bryr seg det døyt om sammen med kompiser fra Norge. Dessuten har jeg et noe usunt forhold til fotballdrakter i den forstand at jeg har aldeles for mange…

blind54
BLIND: Det blir spennende å se hvor Mourinho vil bruke Daley Blind denne sesongen.

Hvordan vil den mest brukte startelleveren se ut for United den kommende sesongen?
Jeg tror Jesse Lingard vil innlede sesongen på høyrekant, men at Mkhitaryan overtar den plassen etter som sesongen skrider frem. Eventuelt flyttes armeneren inn sentralt og det er i så fall dårlig nytt for Rooney. Daley Blind innleder trolig sesongen som midtstopper, men det vil ikke være unaturlig om han flyttes frem et hakk og blir ryddegutt på defensiv midtbane…(4-2-3-1) De Gea – Valencia, Bailly, Smalling, Shaw – Pogba, Carrick – Mkhitaryan, Rooney, Martial – Ibrahimovic

Slik tror jeg Premier League ender:
1 Manchester United
2 Manchester City
3 Chelsea
4 Arsenal

Nedrykk:
18 Watford
19 Burnley
20 Hull

Powered by Labrador CMS