Ligagullet havner i Manchester

SESONGTIPS: Håkon Aaberge tror kampen om ligagullet vil stå mellom United og City.

Publisert Sist oppdatert

Det er bare en knapp uke til seriestart og det er på tide for oss i United.no-redaksjonen å ta en titt i glasskulen og spå hva vi har i vente.

Først ut er Håkon Aaberge som gjerne kunne tenkt seg å leie inn Louis van Gaal som toastmaster til prisgallaen i 2017.

Hva er en god sesong i dine øyne?
Vi har ressurser nok til at det er naturlig å forvente at vi vil kjempe om tittelen, selv om jeg ikke helt har følelsen av at dette er et lag som nødvendigvis er helt klart til å gå til topps. Samtidig ville jeg jo aldri i verden sagt det om Leicester i fjor heller, og det er ingen andre lag som skriker seriegull heller, så det kan bli åpent i toppen. Kravet vil derfor være såpass fremgang at vi i mars tenker på andre ting enn «bare» topp fire.

Hva frykter du mest?
Mourinho er ikke dum, så jeg tror at han vil gi unge spillere sjansen også, men litt redd er jeg jo for at de ikke vil bli prioritert. Det ville jeg vært redd for også under en annen manager, så det har bare delvis med Mourinhos ikke veldig imponerende historikk på området. Det er moro at det er en del lokale unggutter fra eget akademi som ser spennende ut nå!

Jesse Lingard
LOCAL LAD: Jesse Lingard har fått mye tillit under José Mourinho så langt.

Hva er det beste rådet du kan gi José Mourinho?
Ikke la Phil Jones ta cornere – og ikke bruk Pogba på den måten Deschamps brukte ham.

Hva ser du mest frem til den kommende sesongen
Spillemessig fremgang, og dermed også færre stønn på Old Trafford. Det har vært mye frustrasjon de siste sesongene.

Om det var én endring du kunne gjøre på Old Trafford…
Jeg har sagt det før, og jeg kan godt si det igjen: Jeg synes det er håpløst at en klubb som United ikke har sitt eget kvinnelag. Unge jenter som heier på klubber som City, Arsenal og Liverpool kan drømme om å få representere klubben en gang i fremtiden, mens akkurat den drømmen vil være avhengig av en holdningsendring i klubben for de jentene som heier på United.

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?
Jeg har svart Crystal Palace før, og kan godt gjøre det igjen, basert på min erfaring fra en gang jeg stod sammen med dem i Watford rett etter at Wilfried Zaha var klar for United. Av de tre nye lagene har jeg hørt bortefansen til både Hull og Burnley i aksjon i løpet av de siste to sesongene, og av de to supportergrupperingene var det vel Burnley som laget mest lyd.

Crystal Palace v Manchester United - Premier League
ØRNENE FLYR HØYT: Håkon Aaberge har sans for Crystal Palace sine supportere.

Er det en bortebane i Premier League du trives ekstra godt på?
Flere har vel svart Villa Park her før andre sesonger, men jeg fikk ikke besøkt Villa Park før i august i fjor. Jeg må si meg enig om at det var et fint sted å besøke med United-fansen, men på grunn av nedrykket må jeg jo stryke den. Av nåværende Premier League-anlegg jeg har sett United borte på så hadde jeg den beste opplevelsen på Britannia Stadium, men når det gjelder stadionanlegg så går jeg for Goodison Park.

Hva er ditt beste minne fra forrige sesong?
Jeg elsker FA-cupen, så det er vanskelig å komme utenom Lingards scoring i FA-cupfinalen. For et øyeblikk! Ekstra fint at det var en av våre egne som scoret det avgjørende målet, selvsagt.

Lingard fa
HØYDEPUNKTET: Håkon Aaberge er ikke i tvil om fjorårets beste øyeblikk.

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet?
Litt i overkant feigt å svare Danny Welbeck, men jeg gjør det likevel. Selv om det er omtrent like lite hemmelig som redaksjonens favorittlag.

Har du en «guilty pleasure» du sjelden eller aldri har delt med noen andre tidligere?
Nå er ikke dette heller spesielt hemmelig, men jeg er overbevist om at jeg kommer til å savne Louis van Gaal. Mannen, ikke fotballen han ga oss. Pressekonferansene og intervjuene kunne være ganske morsomme, og generelt er han jo en utrolig snodig mann. Jeg er strålende fornøyd med at snuoperasjonen i FA-cupfinalen gjorde at han i det minste kunne forlate klubben med en viss verdighet i behold. Det synes jeg han fortjente, selv om det etter hvert ble nesten umulig å argumentere seriøst for at han burde få bli værende. Kan vi i det minste leie Van Gaal inn som toastmaster til prisgallaen i mai 2017?

vg
ONE NIGHT ONLY…: Hva med å leie inn Louis van Gaal til å lede prisgallaen etter sesongen? Han besørger underholdning.

Hvordan vil den mest brukte startelleveren se ut for United den kommende sesongen?
Det er vel ikke slik jeg håper det vil bli, men magefølelsen sier følgende (med forbehold om at jeg har sett minimalt fra pre-season pga hytteferie uten Internett): De Gea – Valencia, Smalling, Bailly, Shaw – Schneiderlin, Pogba – Mkhitaryan, Rooney, Martial – Ibrahimovic.

Jeg får følelsen av at det ikke vil være en «Mourinho»-midtbane uansett hvordan den blir komponert av de spillerne som er i stallen, egentlig. På høyrebacken gikk jeg for Valencia siden han virker mer som en Mourinho-spiller enn Darmian, men jeg blir ikke overrasket om det kommer inn en ny høyreback snart.

Slik tror jeg Premier League ender:

  1. Manchester City
  2. Manchester United
  3. Chelsea
  4.  Arsenal

Nedrykk:

  1. Hull City
  2. 19. Swansea City
  3. 20. Burnley
Powered by Labrador CMS