– Sanchez er med

Kan debutere fredag. Les her alt hva Jose Mourinho sa på pressekonferansen.

Publisert Sist oppdatert

José Mourinho kaster ikke bort tiden med tanke på å introdusere sin nye stjernespiller til United-fansen.

Mourinho bekrefter nemlig på torsdagens pressekonferanse at Alexis Sanchez er med i troppen som skal møte Yeovil i fredagens FA-cupkamp. På spørsmål fra journalistene om Sanchez er med i troppen svarte Mourinho kort og greit:

– Ja!

Stiller med sterkt lag

José Mourinho ville ikke røpe hvilken tropp han tar med seg til Yeovil, men bekreftet at han vil stille med et meget sterkt lag.

– Vi ønsker å vinne og vet hva cupturneringer betyr for klubben. United spilte mot Yeovil for et par år siden og fikk det tøft, så vi vil stille med et sterkt lag. Noen vil få hvile, men vi stiller med et sterkt lag, et veldig sterkt lag, sier Mourinho.

RETT INN I TROPPEN: Alexis Sanchez er med i United-troppen som møter Yeovil. Men vil han få sin debut?

Mandag kveld ble det bekreftet at Sanchez skrev under for United og Mourinho er meget tilfreds med å få chileneren inn dørene på Old Trafford.

– Han har vært i England en stund allerede. Alle vet hva kan kan gjøre, og hva han har vist i Arsenal og Spania og Italia. Han er en av de beste angrepsspillerne i verden og er glad han er her nå, sier Mourinho.

– Ordknapp om Ronaldo

En annen spiller som har vært linket til klubben er Cristiano Ronaldo, og United-manageren legger ikke skjul på sin begeistring for landsmannen.

Likevel er han varsom når han uttaler seg om en mulig retur til United for Ronaldo.

MULIG RETUR?: José Mourinho ville ikke si så mye om en mulig retur for Cristiano Ronaldo av respekt for Real Madrid og situasjonen som klubben befinner seg i nå.

– Jeg bør være den siste til å helle bensin på Real Madrid-bålet som åpenbart brenner heftig nå. Jeg var der i tre år og bryr meg om klubben og vil ikke si så mye. Cristiano Ronaldo er en type spiller som alle managere i hele verden vil ha, men som bare én faktisk kan ha og nå er det Zinedine Zidane, påpeker Mourinho.

Snakket ikke med Sanchez

Den som derimot allerede er på plass, er naturligvis Alexis Sanchez.

Men Mourinho overrasket journalistene fredag ettermiddag ved å antyde at hans egen rolle i overgangssaken har vært heller beskjeden.

– Hva sa du til Sanchez for å overbevise ham om å komme til United?

– Ingenting.

Snakket du ikke med ham?

– Nei. Jeg snakket ikke med ham før han skrev under.

KAN HVILES: Romelu Lukaku kan omsider få en pause i ny og ne med Alexis Sanchez på plass.

– Hvor kan han spille for deg?

– Hvor som helst i angrepsrekken. Jeg kjenner han godt både fra Italia, Spania og England. Våre karrierer har fulgt hverandre fra land til land og jeg har sett ham spille på venstresiden, høyresiden og som spiss. Jeg har sett ham spille under ulike managere, ulike systemer og i ulike filosofier. Han er ikke bare en vanlig spiller, men en spiller som kan spille i fire ulike posisjoner.

– Er det en god mulighet for Mkhitaryan å gå til Arsenal?

– Det er en god avtale for alle. Veldig god avtale. Mr. Wenger mistet en fantastisk spiller og fikk en annen. Det samme gjorde jeg. Jeg tror Micki vil bli enda bedre i Arsenal. Etter halvannet år i England kjenner han landet bedre, og Arsenal passer ham. Kunne jeg ha gjort mer for han? Kanskje. Burde han spilt bedre for oss? Kanskje. Men jeg har en god følelse for hele handelen.

– Angrepsrekken er knallsterk

José Mourinho begynner å få en United tropp slik han vil ha den. I sommer kommer trolig enda flere biter på plass i puslespillet, men det er også ventet at noen vil forssvinne.

Mourinho sier det bare er naturlig at man setter seg svært høye mål i en klubb som United.

– Livet i store klubber er slik. Du må prestere hele veien. Du må vinne troféer. Du kan ikke gjøre det med elleve spillere. Alle vil spille, men jeg må skifte på laget. Alle mine spillere er viktige for meg. Vi ønsker å bli bedre og bedre og vinne store ting. Vi gir oss ikke før vi har oppnådd det, sier Mourinho.

Før han avslutningsvis la til:

– Vi har fått frem spillere som Rashford, Martial, Lingard og McTominay, men det er også viktig å ha andre spillere som kan balansere laget. Jeg har en fantastisk angrepsrekke nå og er meget tilfreds med den.

Powered by Labrador CMS