– Morgan kan dra

LIVE: Manageren har pratet med pressen i forkant av mandagens kamp mot Sunderland.

Publisert Sist oppdatert

Mandag klokka 16 starter juleprogrammet for Uniteds del. Etter tre strake seirer i ligaen – fire totalt – er United verter for Sunderland på Old Trafford.

Se hele juleprogrammet og vurderinger her.

Kampen betyr også et møte med David Moyes, og hvordan står det egentlig til med Henrikh Mkhitaryan? Er han klar etter skaden sin igjen? Vel, det virker i alle fall sånn siden Mourinho mente at alle unntatt Luke Shaw var tilgjengelige igjen.

United.no fulgte pressekonferansen live fra klokka 14.

LIVE FRA MOURINHO FREDAG:

Føler du deg akklimatisert i jobben som United-manager nå?
– For meg var det enkelt. En vanskelig jobb, men lett å tilpasse seg. Jeg følte meg hjemme umiddelbart. Forventningene er selvsagt høye, og resultatene har vært opp og ned. Men når det gjelder gløden, både i klubben, hos meg selv og arbeidet mitt, så er jeg veldig lykkelig her.

Snakket du med David Moyes før du bestemte deg for å komme hit?
– Nei, jeg pratet ikke med så mange, og David var ikke en av dem. Men, når du ikke har en klubb, ikke er i arbeid, og Manchester United banker på, da er det ikke så mye å tenke over.

– Jeg tenkte jo over vanskelighetene ved jobben, og prøvde å finne svar på hvorfor klubben i de siste tre årene hadde beveget seg i en uheldig retning, men jeg tenkte ikke så mye over om jeg skulle ta jobben eller ikke. Det var en enkel beslutning å ta.

Den gang da Sir Alex dro, ble du nevnt som en av kandidatene til å bli hans etterfølger. Tenkte du den gang hvor vanskelig det ville bli å ta over etter Ferguson?
– Egentlig ikke. Når jeg befinner meg i en klubb, da tenker jeg kun på den. Jeg visste imidlertid at den dominante perioden var over, for Premier League er i stadig utvikling.

Manchester United FC v VfL Wolfsburg - UEFA Champions League
MORGAN SCHNEIDERLIN – på vei bort.

Tony Pulis bekreftet i dag at han har lagt inn bud på Morgan Schneiderlin. Selv sa du tidligere i uken at du ikke vil ha spillere som ikke ønsker å være her. Har Morgan sagt at han ønsker å dra?
– Ja, ja; han er veldig profesjonell, en fantastisk gutt, veldig ærlig og åpen. Han har åpnet seg noen ganger, og svaret mitt er enkelt: hvis han spiller fast for meg, da har jeg rett til å si nei, du blir. Hvis han ikke spiller fast og ikke er fornøyd, da har jeg ikke rett til å si det samme. Så svaret mitt var at jeg ikke vil hindre ham i å dra dersom Styret er fornøyd med budet.

Er du overrasket over at du har funnet lykken her, og hvordan sammenligner du situasjonen med de første månedene i andre klubber?
– Ærlig talt liker ikke å sammenligne på den måten. Du hører ikke meg prate mye om slikt. Når jeg forlater en klubb, da lukker jeg døren, jeg lukker kapitlet, ønsker dem alt vel og sier farvel.

– Det jeg kan si, er at jeg her følte at jeg ble tatt imot med åpne armer. Styret vet hva de vil, de er svært pragmatiske, og de gir meg det jeg ønsker. Jeg følte at spillerne var litt nedtrykte, for de ønsker selvsagt å lykkes. Men alle forsøker å bidra til at vi går i riktig retning.

zlatan-wba
ZLATAN er 35, men han spiller som en 25-åring.

Du har tidligere sagt at det ikke spiller noen rolle for deg hvem som scorer målene, men Zlatan er nå klar toppscorer. Ville det ha vært bedre om flere tegnet seg på scoringslisten?
– Det er ikke noe problem for meg. Jeg er veldig glad på hans vegne, for mange tenkte kanskje at han som 35-åring ikke lenger ville være i stand til å score like mye, ettersom Premier League ikke er La Liga. Men 35 for ham er det samme som 25. Og han kan bli enda bedre.

Vi står overfor et hardt kampprogram, så hvordan ligger det an med Mkhitaryan, Bailly, Shaw?
– Det er travelt for noen klubber, men ikke for alle; det ser vi ved å studere terminlisten. Det virker som om den er satt opp for å gi noen hvile og samtidig skape problemer for andre. Men vi er vant til det, for vi er med i Europa League, og den turneringen skaper problemer. Vi vet det, Southampton vet det, og Tottenham vil snart oppdage det. Det er veldig vanskelig. Derfor er det godt for oss å ha alle spillerne, unntatt Luke Shaw, tilgjengelig; men heller ikke han er så langt unna.

– Alle midtstopperne er tilbake – Smalling er tilbake, Bailly, Jones er fin, Rojo er fin, og det samme er Blind. Det er viktig å ha stabilitet. For noen måneder siden befant vi oss i en vanskelig situasjon, men nå ser det bra ut. Vi vet at Bailly skal til Afrika-mesterskapet i januar, men han er her i de tre neste kampene.

jmsun
Powered by Labrador CMS