– Samme lag som sist

José Mourinho mener at han har de samme spillerne tilgjengelig mot Benfica som han hadde mot Tottenham.

Publisert Sist oppdatert

Kampene kommer tett som hagl om dagen, og ikke før har United gått av banen etter å ha beseiret Tottenham, er det igjen duket for storoppgjør på Old Trafford.

Tirsdag er det altså Gruppe As bunnpropp, portugisiske Benfica, som skal forsøke seg mot José Mourinhos gruppeledere. Det er en kamp gjestene rett og slett ikke har råd til å tape dersom de skal holde liv i håpet om i det minste å karre seg til Europa League gjennom en tredjeplass. United kan på sin side fjerne den siste rest av tvil og sikre avansement til Champions Leagues utslagsfase.

Og  her kommer han!

Hva blir laget ditt i morgen?

– Jeg tror det blir omtrent som sist. Vi har en trening klokken 16, men i beste fall har vi de samme spillerne som i helgen.

– Likevel syntes han at Benfica viste seg som et bedre lag enn CSKA og Basel, og han finner det vanskelig å forstå hvordan Benfica ennå ikke har tatt poeng i gruppen.

Mourinho:

– Benfica vil prøve å vinne, men det vil vi også. Målet vårt for morgendagen er å kvalifisere oss til de siste 16. Ti poeng vil være ok, men hovedmålet vårt er å vinne gruppen, sa United-manageren, og viste til at Basel fortsatt kan bli en trussel i så måte.

På spørsmål om han vil vurdere å la Marcus Rashford og Anthony Martial spille sammen i morgen, eller om det vil bli spilletid på andre med tanke på Chelsea til helgen, lød svaret:

– Ja, det kan de, de spilte jo sammen mot Swansea i forrige uke. Så ja, de kan spille sammen. Det vi ikke kan gjøre, er å spille med tolv mann eller alle samtidig. Ellers er det ingen her som tenker på andre kamper enn Benfica. Ingen her tenker på Chelsea. Nå er det Champions League som gjelder.

Etter Tottenham-kampen sa du deg skuffet over fansens manglende støtte til Lukaku…? 

– Fans er er fans, og jeg sa også at de har betalt inngangspenger og står fritt til å uttale seg slik de ønsker. Min jobb er å beskytte spillerne mine når jeg mener de fortjener det, og jeg mener at Romelu er en av dem som ikke bør kritiseres. Han har spilt ekstremt bra for oss. Han gjør en fantastisk jobb, og det dreier seg ikke bare om å score mål.

Hvis United går videre, vil det kunne klassifiseres som en bragd?

– Vel, vi spilte i Europa League og ble mestere. Det er snakk om utvikling. Laget mitt spiller nå i Champions League, og jeg mener at vi nå er mye bedre enn vi var i fjor og for to år siden.

Er Romelu på en måte en gammeldags type spiss, en som forsvinner i lange perioder, men som dukker opp og gjør det viktigste. Jeg  husker at da du kjøpte ham sa du ikke var interessert i at han skulle droppe dypt, bare at han skulle holde seg der fremme, skape sjanser og score mål. 

– Jeg synes ikke han forsvinner i det hele tatt. Spør Alderweireld, Vertonghen og Dier om de synes han var borte i perioder. Og de er noen av de beste midtstopperne som finnes.

Og det var det.

Powered by Labrador CMS