– Shaw må jobbe

Her kan du lese alt Mourinho sa på den sperrede delen av fredagens pressekonferanse.

Publisert Sist oppdatert

Jose Mourinhos pressekonferanser deles i to, slik at tabloidpressen skal få noen svar som i alle fall ikke kommer ut før de er i trykken.

Her kan du lese hva Mourinho sa i den første delen av pressekonferansen fredag.

Del to offentliggjøres normalt klokka 23.30 norsk tid fredag kveld, og her er det Mourinho sa i den delen av seansen.

– Etter Swansea-kampen sa du at det var vanskelig å sette Martial på benken, men for hver kamp han leverer i – blir det bare vanskeligere å ikke bruke ham fra start?

– Dette er vanskelig for ham, men det er det også for mange andre. Det er så mange spillere i god form nå. Det er hardt for dem alle.

– Da jeg så kampen sist onsdag, angrepsspillerne Rashford, Mata, Martial, Lingard, hvem av dem fortjener å være på benken lørdag? Ingen. Men de er fire, fire pluss Lukaku er fem, pluss Mkhitaryan er seks – og jeg kan ikke spille med seks.

– Kan du bruke både Anthony og Marcus fra start sammen?

– Ja, jeg tror det er mulig. Jeg gjorde vel også det et par ganger forrige sesong.

– Men kan du spille både med Anthony, Marcus og Lukaku samtidig?

– Ja, men da må jeg hvile Mata og Mkhitaryan, og da vil dere spørre meg om hvorfor…

MARTIAL: Stort fokus på pressekonferansen.
MARTIAL: Stort fokus på pressekonferansen.

Mange av kantspillerne dine tidligere har også gjort en viktig defensiv jobb. Er Anthony villig til å gjøre den delen av jobben også?

– Han forbedrer seg mye, også defensivt. Det handler om viljen og lysten til å ta defensivt ansvar, viljen og lysten til å være effektiv også i den delen av spillet. Det har vært veldig bra.

Les også: Mata – Martial 3-12

Han er veldig god til å drible i høyt tempo….

– (avbryter) Alle av spillerne mine offensivt er det.

Men han ser ut til å ha X-faktor…

– Alle har det. Alle kan drible forbi spillere. Alle er kjappe, alle kan score mer enn de gjør. De er ulike, men hvis man generaliserer så er de ganske like.

Tempoet i dette United-laget er vel noe som har manglet de siste årene?

– Manglet? Det tror jeg ikke. Et lag med Welbeck, Di Maria, det har ikke manglet fart.

– United har alltid hatt mange raske spillere, men det handler om stil – om man fremstår som et raskt lag eller ikke.

– I fotball handler fart om andre ting enn i andre idretter. I fotball handler det først og fremst om hvor rask hjernen er, hvor raskt man tar avgjørelser. Vi forsøker å få til det godt selv. Nå er vi inne i en god periode, vi spiller bra, og dermed ser det kanskje ut som om vi er raskere enn vi egentlig er.

Hvordan syntes du Luke Shaw gjorde det onsdag? Og hva må han gjøre for å spille seg til fast plass igjen?

– Luke må jobbe. Han må jobbe. Det er alt.

Jobber han nok for tiden?

– Dere så kampen mot Burton. Dere så det samme som jeg ser. Spør dere om han spiller lørdag – nei, det gjør han ikke. Han må jobbe. Han må forbedre seg.

SHAW: Må jobbe mer.
SHAW: Må jobbe mer.

Så du så ikke nok fra ham på onsdag?

– Hør her, han har ikke spilt på seks måneder. Jeg hadde ikke forventet at han ble man of the match eller løpte opp og ned kanten i 45 minutter. Dette er en prosess. Det er lenge siden han spilte sist.

– Du har andre spillere i Premier League som ikke starter kamper for tiden. Managerne forteller at de ikke er i sitt beste slag, og noen av disse er blant Premier Leagues beste spillere. Jeg har hørt både Chelsea- og Arsenal-manageren si det i det siste – at spillerne ikke er i sin beste form etter større skader og lang tid uten å spille.

– Luke hadde en operasjon, og gikk lenge uten å spille fotball. Jeg kan ikke forvente at han kommer tilbake sterk med en gang.

Er venstreback-posisjon en problem-posisjon for deg? Det ser jo ut som om Valencia er høyrebacken din, mens du har brukt mange på venstrebacken.

– Jeg spilte Champions League med Young på høyrebacken, og Darmian spilte der sist, så vi har allerede spilt med tre høyrebacker, så nei, det er ikke bare Valencia, Valencia, Valencia.

– På venstrebacken har vi brukt Blind, Young, Darmian og Shaw, og om noen uker, forhåpentligvis også Marcos Rojo. Dette handler om hva jeg ser på trening, og hvordan jeg vurderer motstanderen. Deretter handler det om å ta rett avgjørelse.

Hvordan forholder du deg til Pogbas skade? Sier du til ham at han kan få fri eller må han møte på trening hver dag, eller hva?

– Alle skader er ulike, så jeg kan ikke si at det er en regel for hva en skadet spiller skal gjøre. Overhodet ikke.

Men vil han få litt ferie nå?

– Jobber du for et reisebyrå?

– Vil du organisere ferien hans, er det det?

Sa Mourinho mens han forlot lokalet.

Helgas kamp mot Southampton spilles altså lørdag klokka 16.

Powered by Labrador CMS