Eleven møter læremesteren

– Jeg er full av beundring for Mourinho, sier Paul Clement, som jobbet med portugiseren i Chelsea.

Publisert Sist oppdatert

Swansea-trener Paul Clement kommer til å møte sin gamle sjef når han reiser til Old Trafford søndag.

Den Reading-fødte 45-åringen har en lang CV, og trener- akademisjef- og assistenteventyret startet i Chelsea, der han møtte nåværende United-trener José Mourinho etter et kort opphold som U21-sjef for Irland og akademisjef for Fulham.

Han forteller at han en gang i tiden var full av beundring for Mourinho, omtrent et tiår etter at de to jobbet sammen.

– Han var professoren, og jeg var eleven, sier Clement med et smil ifølge BBC.

– Det var en fantastisk opplevelse for meg. Jeg var i Fulham og han ahdde dratt til Chelsea, og jeg var utrolig interessert i hva som skjedd der borte. Jeg ringte og spurte folk, hvordan er han, sier Clement videre i et intervju gjengitt hos ESPN og flere andre medier.

 – Man visste aldri hvor man stod

Han forteller at han ba en av vennene sine, som var trener i Chelsea, om å vise ham noen av øvelsene han brukte. Det var imidlertid ikke før han fikk se det selv at han virkelig fikk en forståelse av hva Mourinh stod for.

– Jeg beundret ham definitivt veldig mye, sier Clement, som forteller at han lærte veldig mye i løpet av deres korte periode sammen i London.

Clements imponerende CV

1995–2000 Chelsea (Akademisjef) 2000–2003 Republic of Ireland U21 (Trener) 2000–2007 Fulham (Akademisjef) 2007–2009 Chelsea (Trener) 2009–2011 Chelsea (Assistenttrener) 2011–2012 Blackburn Rovers (Trener) 2012–2013 Paris Saint-Germain (Assistenttrener) 2013–2015 Real Madrid (Assistenttrener) 2015–2016 Derby County (Sjef) 2016–2017 Bayern Munich (Assistenttrener) 2017– Swansea City (Sjef)

Det handlet imidlertid ikke bare om øvelser og taktikk.

Mourinho har i høyeste grad vist denne sesongen at han håndterer spillergruppa på sin helt egen måte. Blant annet har han kommet med offentlig kritikk av Luke Shaw, Anthony Martial, Henrikh Mkhitaryan og Chris Smalling, spillere som etter disse tilbakemeldingene har svart på tiltale.

– Man visste aldri helt hvor man stod med Mourinho. Han skapte en slags avstand mellom seg og de andre. Han var veldig sterk på den psykologiske biten, på å håndtere folk, både spillere og ansatte. Han holdt oss på tærne, og du kan se at han holder på med det også i United, sier Clement.

Stimulerer spillerne

Clement snakker om en trener som visste hvordan han skulle få maksimum ut av spillerne hvert sekund

TRENING: Mourinho er dyktig på å stimulere spillerne på trening, sier tidligere Mourinho-kollega Paul Clement.av hver trening.

–  Det var veldig intense øvelser. De stimulerte spillerne fra første til siste minutt, sier han.

45-åringen reiser for øvrig til Old Trafford med gode minner. Blant annet var han Ancelottis assistent da italieneren var i London-klubben, der Chelsea vant og tok et massivt steg i retning liga- og cupdobbelen i 2009/10-sesongen. Han var også assistenttrener i Blackburn da de sjokkerte med 3-2-seier i 2011 og ødela Fergies 70-årsfeiring.

Å være hovetrener er imidlertid noe annet enn å være assistent, sier den tidligere PSG-, Real Madrid-, og Bayern-assistenten.

– Det er noe som spiser deg opp 24/7. Det er det siste du tenker på før du legger deg, og det første du tenker på når du står opp. Det ville vært fantastisk å vinne på Old Trafford, på det som er et kritisk tidspunkt i sesongen for oss, avslutter han.

 

 

Powered by Labrador CMS