– Mourinho passer ikke for United

Klar tale fra kjent engelsk kommentator.

Publisert Sist oppdatert

Vår faste blogger, Silje Skarsbo, skrev mandag om hvem som burde erstatte Sir Alex Ferguson når han én dag gir seg.

– Mourinho eier ikke klasse, skrev hun – og mente at han ikke var rett mann for United.

– Kanskje ikke på lista, en gang…

Nå skriver den kjente fotballkommentatoren i The Times, Oliver Kay, det samme.

– Han er ikke rett mann til å ivareta verdiene på Old Trafford, skriver han i tittelen på sitt siste innlegg.

Og forklarer:

– Det finnes fortsatt ikke en mer skremmende tanke for United-fans enn å tenke på hva som skjer når Sir Alex til slutt gir seg, men forrige uke fikk vi et lite forvarsel på hva som vil bli viktig ved erstatteren. David Gill sa da at den nye manageren måtte forstå klubbens verdier og visjon, og leve med den.

– Med det i tankene er det fristende å konkludere med at Jose Mourinho, som lenge har vært favoritten, ikke en gang er på Uniteds liste, skriver Kay.

Les saken om hva Gill sa her.

– Mourinho har hevet nivået og vunnet trofeer overalt – i Porto, Chelsea og Inter Milan – og føler selv at han er på vei til en enda større prestasjon med Real Madrid.

– Men ungdomssatsing? Glem det. Det siste tiåret har Ferguson vunnet trofeer samtidig som han har utviklet spillere som Darren Fletcher, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Chris Smalling, Danny Welbeck og nå Phil Jones. I samme periode har aldri Mourinho vist tålmodigheten som er nødvendig for å utvikle et talent til en førstelagsspiller, fortsetter han.

Kay mener at Mourinho alltid bygger lagene sine rundt spillere midt i 20-årene og med stor fysikk, og påpeker at Mourinho i Inter arvet et eldrende lag – bare for å gjøre det eldre med å hente Lucio (31), Thiago Motta (26), Wesley Sneijder (25), Diego Milito (30), Goran Pandev (26) og Samuel Eto’o (28).

Han hadde også Mario Balotelli og Davide Santon i Inter, men førstnevnte ble vurdert som umulig å tøyle, mens den andre fikk sin utvikling ødelagt av skader.

– Krasjer

– Til Mourinhos forsvar kan det nevnes at han aldri har vært lenge nok i en klubb til å bygge nye lag, men er ikke nomadekarrieren til Mourinho et bevis på korttidstankegangen som krasjer helt med filosofien i klubber som United og Barcelona?

– Og hvis det er sånn at han allerede har et ønske om å erstatte Ferguson, som mange tror han har, når han selv er i en klubb så stor som Real Madrid, så er han vel heller ikke United-typen. Spørsmålet er bare hvem som er det?

Kjøper du argumentene hans? Si din mening i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS