Neste sesong kommer fort

Oli Winton om den nye optimismen som nå omgir Manchester United.

Publisert Sist oppdatert
oliealex4

Neste sesong kommer fort

Av: Oli Winton

For noen siste uker! FA-cuptriumfen var strålende og et høydepunkt i det som ikke var noen stor sesong. Jeg har aldri før hørt så mange fans se frem til sommeren for å ta en pause fra all reisingen land og strand rundt for å følge United. Men denne sesongen føltes lang, og det var mange som ikke hadde noe imot en pause. Derfor var det fint å kunne avslutte en heller svak 2015/16 med cupfinale. Nå kan vi begynne å se fremover.

“Måtte alt virkelig handle om José allerede få minutter etter cupgevinsten? Kunne de ikke ha ventet til mandagen, slik Uniteds plan gikk ut på?”

Oli Winton

Selvsagt ble sesongens siste kamp likevel ikke den største nyhetssaken. Det ble isteden meldingen  som dukket opp allerede før fansen hadde kommet seg til undergrunnsstasjonen på Wembley, om at Van Gaal virket å være på vei ut. Timingen var uheldig og brutal, men den hadde ingenting med United å gjøre.
For meg er det ubekvemt å tenke på at vår nye managers agent fant å ville overskygge det faktum at klubben hadde vunnet et trofé, til fordel for å drive PR for sin egen klient.

Måtte alt virkelig handle om José allerede få minutter etter cupgevinsten? Kunne de ikke ha ventet til mandagen, slik Uniteds plan gikk ut på?

Uansett hvordan kunngjøringen kom ut; det er få fans som sørger over at Van Gaal-æraen er over. Nå er luften fylt med en følelse av trygghet og spenning foran neste sesong. Dette reflekteres selv i bookmakernes odds om at United kan vinne tittelen.

Spillere som før ønsket seg bort, ønsker nå å bli, og man skulle anta at Mendes/Mourinho-kombinasjonen vil gjøre det lettere å trekke toppspillere til klubben.
Ibrahimovic ble fulgt i fjor sommer, inntil han rev United i stykker under sesongoppkjøringen i Chicago. Han ville rett og slett ikke spille under Van Gaal. Nå som det har skjedd et managerskifte virker en overgang mer sannsynlig.

ib

Selvsagt vil det også bli spilleravganger. Jeg vet ikke hvem, og det tror jeg heller ikke at José gjør riktig ennå. De som drar vil neppe gjøre det i hui og hast, for det er få som ønsker å forlate skipet. Den nye manageren vil  heller ikke ha hastverk med å selge før han har jobbet sammen med dem. Men, i motsetning til i forrige sesong, bør United hente inn erstatninger før stallen slankes.

Hva med Giggs?

rg
RYAN GIGGS – hva nå?

Det stilles store spørsmålstegn bak Ryan Giggs. Han er lysten på en managerjobb; han ønsket seg United-jobben, og har all rett til å føle seg fornærmet etter løfter om å få den. Men – om han drar, vil han da noensinne komme tilbake? Hva vil han realistisk sett måtte oppnå for å gjøre seg mer kvalifisert enn andre managere til jobben i United? Vi, som fans, har tippet Robson, Bruce, Gary Neville, Solskjær og mange andre til en dag å komme tilbake som United-managere, men selv ikke de som har etablert seg som Premier League-managere er realistiske kandidater.
Kan Giggs utrette mer enn Moyes gjorde i Everton? Lite sannsynlig. Kanskje tålmodighet er det beste om han en dag skal bli United-manager, men vi får vente og se hva han bestemmer seg for.

Utsolgt!

Fansen stått bak United gjennom alt dette kaoset. Sesongkortene for neste sesong er utsolgt, og var det stort sett allerede før Mourinho ble ansatt. Alle tilgjengelige og usolgte seter forsvant før forrige onsdags deadline, mens alle seter som ikke da var blitt fornyet ble snappet opp i løpet av 24 timer. Old Trafford vil altså forbli fullsatt neste sesong under ny manager. Trolig vil det også bli noen nye førstelagsspillere, og håpet vil være gjenopprettet.

Mourinho har evnene, men han har også press på seg for å stille seg bak de unge og spille fotball på den rette måten. Vi får vente og se hva som skjer, samtidig som vi gleder oss til august og åpningskamp mot Leicester på Wembley.

Powered by Labrador CMS