På utkikk etter farmerklubb?

Klubben skal undersøke mulighetene flere steder i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Duncan Castles skriver at Manchester United undersøker mulighetene for å etablere en farmerklubb et sted i Europa.

Det skal i all hovedsak dreie seg om mindre klubber i Nederland, Frankrike og Belgia, men Portugal nevnes også som en mulighet.

Dette er nok et ledd i omorganiseringen av akademiet, som de senere år har sett seg forbigått av flere andre klubber i Premier League.

Angel Gomes er en av mange spennende talenter i klubben.

Modellen vil ligne på den Chelsea har med Vitesse Arnhem, et kontrollert miljø for unge spillere å utvikle seg i, og en potensiell snarvei inn på førstelaget. Castles peker også på at til tross for at ingen spillere som har vært innom Vitesse enda har etablert seg på førstelaget til Chelsea, har flere spillere blitt solgt videre til andre klubber med en god profitt.

London-klubben fikk også opsjon på Marco Van Ginkel som følge av avtalen, en spiller som var ønsket av flere store klubber i Europa på det tidspunktet.

En av årsakene til at United nå ser på denne muligheten, skal være at Mourinho har klare ideer om hvordan han skal forandre på troppen han overtok etter Louis van Gaal, og portugiseren skal ha sett seg ut fire-fem toppspillere som han ønsker at Ed Woodward skal hente over de neste overgangsvinduene.

Dette vil i praksis bety at veien fra akademiet opp til førstelaget kan bli enda tøffere, og erfaring på et høyere nivå et annet sted i Europa kan gjøre prosessen enklere. Det er viktig å understreke at ifølge Castles så er dette hele formålet med ideen om en farmerklubb, nettopp å gjøre de unge spillerne i klubben så gode som mulige.

Powered by Labrador CMS