VALENCIA, SPAIN - DECEMBER 05: Valencia CF assistant coach Phil Neville celebrates at the end of the La Liga match between Valencia CF and FC Barcelona at Estadi de Mestalla on December 05, 2015 in Valencia, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

– Mourinho blir en suksess

Men i maksimalt tre år, tror yngstebror Neville.

Publisert Sist oppdatert

Omtrent samtidig som dommeren blåste av gårsdagens FA-cupfinale, gikk flere britiske medier ut med nyheten (eller ryktet?) om at Mourinho blir presentert United-trener neste uke.

Den siste oppdateringen er at LVG vil få beskjed om dette i et møte han skal ha i dag med Ed Woodward og Glazer-brødrene (Mer om dette i saken til venstre).

Uansett når, hvordan og om det skjer, har tidligere United-back og nåværende Valencia-assistent Phil Neville fortalt hva han tenker rundt en eventuell Mourinho-ansettelse til Sky Sports.

– Jeg kan ikke se for meg han blir i United særlig lenge. Kanskje to ller tre år. Det ser ut til å være omtrent så lenge han blir i klubber, sa han.

Kommer på kant med spillerne

Phil Neville har stor tro på at José Mourinho kan vinne troféer på Old Trafford, men peker på historikken han har i klubbene han har vært i.

moupep
KRANGLEFANTER: José Mourinho og Pep Guardiola hadde ikke noe særlig godt forhold i Spania, og det blir sannsynligvis ikke særlig mye bedre når de leder hver sin Manchester-klubb.

Når José begynner å bli ferdig i en klubb, ser det ut til å være et mønster at han krangler med et par spillere, blir sur og irritert, og så kommer laget inn i en dårlig periode.

Han peker på det som skjedde i Chelsea i år, og også på ryktene om at han kom på kanten med en del spillere (blant annet Iker Casillas, klubbens mangeårige kaptein og førstekeeper), som eksempler på dette.

– Det er et mønster med José. Han kommer til en klubb, han får suksess, og så blir han ikke særlig lenge.

Også i Inter hadde Mourinho sine problemer, blant annet kranglet han med Mario Balotelli og den italienske pressen, og sa han dro fordi «Real kom med et tilbud han ikke kunne avslå» og «Jeg liker ikke italiensk fotball, og italiensk fotball liker ikke meg».

Portugiseren har imidlertid vunnet hjemlig serie med alle sine fire siste klubber, og skal man ta historikken hans som det fremste tegnet på hvordan det vil gå, kan han ende Uniteds ligatitteltørke innen to år. Portugiseren har «alltid» vunnet ligaen i løpet av sine første to sesonger i en klubb.

 

 

Powered by Labrador CMS