Får fortjent takk fra både José Mourinho og dagens innsender: Wayne Rooney.

Tror Rooney kommer tilbake til United

Ingen storspill til tross, United vant 4-0 over Everton. Hva sier José Mourinho etter kampen?

Publisert Sist oppdatert

Fire mål, null baklengs, tre poeng.

United gjorde jobben – og vel så det – mot Everton, søndag.

Antonio Valencia, Henrikh Mkhitaryan, Romelu Lukaku og Anthony Martial (straffe) scoret hvert sitt mål, og sørget med det for en 4-0-seier.

– Kunne ha blitt 1-1

Dermed var også José Mourinho en fornøyd mann etter søndagens seier.

– De første 30 minuttene var det kun vi som spilte. De neste 30 minuttene var det en kamp mellom to lag, og det var vanskelig for oss. I slutten drepte vi kampen, sier Mourinho til MUTV.

– Vi spilte fantastisk, helt fenomalt, første 30-35 minutter. Det kunne ha blitt 1-1, men så får vi 2-0. De påfølgende målene er bare en konsekvens av ett lag som er glade, og ett lag som er triste, sa han på pressekonferansen etter kamp.

– Ingen press på Lukaku

– Ett mål og en assist til for Lukaku. Fantastisk. Han jobber så godt for laget, skaper mye rom, og bidrar veldig. Han har fått en god start, sier Mourinho om belgieren.

– Det er ingen press på Lukaku. Det er mer press på meg, taktikken, og hvordan jeg setter opp laget. Målet hans var det tredje, og jeg mener det andremålet [Mkhitaryan sitt] var det viktigste.

ROMELU LUKAKU: Scoret og assisterte mot Everton.

– Fornøyd

De Gea gjorde også en strålende kamp, og gjorde en rekke avgjørende redninger på stillingen 1-0.

– For De Gea er det vanskeligere å gjøre sånne redninger mens en sover. Han har ikke rørt ballen på mange minutter, og så er han nødt til å gjøre slike redninger.

– Jeg er fornøyd. Vi scorer flere mål og spiller bedre enn i fjor.

DAVID DE GEA: Storspilte.

Manageren satte også pris på velkomsten Wayne Rooney fikk av United-fansen, og utelukker ikke at Rooney kommer tilbake til United igjen. Da etter at spiller-karrieren er over.

– Det er slik engelske fans er. Det er slik store klubber oppfører seg mot store spillere som har spilt en viktig rolle i klubbens historie. Alle klubber i England oppfører seg slik. Jeg kan riktignok bare snakke for Old Trafford og Stamford Bridge, men på de arenaen er velkomsten som regel fenomenal. Det overrasket meg ikke.

– Han er hjemme i Everton nå, men jeg tror at han en dag vil returnere hjem også til United igjen, sa Mourinho ifølge Daily Mirror.

– Tenkte ikke på City

Manchester City vant 6-0 og ligger identisk med Manchester United på tabelltoppen. Det bryr Mourinho seg lite om.

– Jeg har ikke ofret City én tanke. Jeg har tenkt på Tottenham og Liverpool som begge, ikke tapte, men spilte uavgjort og avga poeng.

Ansvarlig redaktør, Dag Langerød:

Powered by Labrador CMS