Bare Zlatan har mer mål

Han tar nok ikke igjen svensken, men det er fortsatt imponerende.

Publisert Sist oppdatert

Juan Mata er kanskje vår «unsung hero», men faktum er at den lille spanjolen nærmer seg tosifret antall scoringer – for tredje sesong på rad.

Denne sesongen står han så langt med ni mål, og det er bare Zlatan Ibrahimovic som er foran med sine 20.

Da kan man også ha i bakhodet at sistnevnte er spiss, og Juan Mata som regel opererer på høyresiden av midtbanen.

– Jeg er fornøyd med målene som har kommet så langt. Så langt står jeg med ni nettkjenninger, men forhåpentligvis kan jeg legge på et par til før sesongen er ferdig, sier Mata i siste utgave av United Review.

Selv påstår den sympatiske spanjolen at han ikke har satt seg et bestemt mål, men at han gjerne ser totalen ende opp på tosifret også denne sesongen.

Solgt Mata én gang, men ikke igjen: José Mourinho.

Da José Mourinho ble ansatt før denne sesongen, var det mange som så for seg Mata ville bli solgt. Slik ble det absolutt ikke, og Mourinho har selv ved flere anledninger snakket varmt om Mata.

Det kan også se ut som at sjefen har gitt Mata beskjed om å komme seg i farlige posisjoner når han spiller:

– Ja, det stemmer. Han liker forskjellige kvaliteter hos spillerne han har til rådighet, så når jeg spiller så prøver jeg alltid å komme i posisjon hvor jeg kan tilrettelegge eller avslutte selv.

Så gjenstår det å se om Juan Mata får muligheten til å gjøre akkurat det allerede på torsdag, når St. Étienne kommer på besøk til Old Trafford.

Powered by Labrador CMS